Ревю на пералня Bosch WAN28160BY

Bosch WAN28160BY е перална машина, която гарантира качество и издръжливост, освен това продуктът е с отлична енергийна ефективност и се предлага на много конкурентна цена.

Bosch WAN28160BY

Bosch WAN28160BY

Пералня Bosch WAN28160BY, 8 кг, 1400 об/мин, Клас С, EcoSilence Drive, Night Wash, Бял

Основни предимства на продукта

 • EcoSilence Drive™: изключително икономична и безшумна работа с много дълъг жизнен цикъл – 10 години гаранция на инверторен мотора.
 • Нисък работен шум до 52 dB при пране и до 74 dB при центрофугиране.
 • Лесно управление благодарение удобния LED дисплей и комфортен избор на програма.
 • ActiveWater™: пестите вода и средства благодарение на 2-степенната система за автоматично регулиране на прането.

Основни характеристики

Bosch WAN28160BY е пералня с капацитет на зареждане на пране до 8 кг, скорост на центрофугиране 1400 RPM и попада в енергиен клас C (по новите стандарти).

Капацитетът на тази пералня я прави подходяща за използване от семейства с до 3-4 членове, което покрива по-голямата част от семействата в България.

Дизайнът е в модерен бял цвят, който е приятен за окото и не оставя място за компромиси, вписващ се перфектно в във всяко пространство със своите стандартни размери: (В х Ш х Д в мм) 848 x 598 x 550 и тегло 69,52 кг.

Този модел е оборудван с модерен двигател Eco Silence Drive, който освен голямата си ефективност може да се похвали и с това, че осигурява изключително тиха работа с достигане на шума до 52 dB при пране и 74 dB при центрофугиране, издигайки се до най-високите стандарти в класът си.

Управление

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван с въртящ се селектор за всички програми за пране.

Големият LED дисплей ви показва оставащото време на избраната програма за пране, избраните от вас опции, нивото на температурата, скоростта на въртене, оставащото време за пране и функцията за отложен старт 1-24 часа.

Около въртящия се бутон за избор на програми има разположени икони, подсказващи типът на всяка програма, а с помощта на сензорните клавиши разположени на LED дисплея ще може да правите всякакви промени в параметрите, участващи в цикъла на пране.

С помощта на 6-те сензорни бутона разположени на дисплея може да направите допълнителни промени в следните функции: старт/пауза; температурата на прането, оборотите, перфектната скорост (Speed Perfect), функцията за отложен старт и предизмиване.

Основни функции

Този модел пералня напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна. Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е пригодена да осигури програма на изпиране за всеки тип тъкан.

А вляво от контролния панел е разположен дозатор с 3 отделения за твърд перилен препарат, течен и за омекотител, като той има индикатор за предозиране на перилен препарат.

Новият дизайн на страничните стени наречени AntiVibration не само привличат погледа, но и освен това те спомагат за увеличената стабилност с по-малко вибрации на уреда. По-добрата изолация регулира нивото на шум и прави модела на Bosch много по-тих по време на всяка сушене.

Функцията за заключването на вратата след започване на всяка програма, което изключва възможността от инциденти.

Уреда разполага със балансираща системи с амортисьори за намаляване на вибрациите и шума.

Тази пералня може да ви пести време и усилия, без цената на повишен разход на вода. Технологията ActiveWater ви дава възможност да запазите околната среда и да ви спести пари, чрез силно ефикасното управление на водата.

Технологията дава перфектни резултати като позволява използване само на толкова вода, колкото е нужно. Вградените сензори регулират разхода на вода според типа тъкан и количеството, докато патентованите системи на Bosch свързани с барабана и водата позволяват по-бързо накисване.

Технологията VarioPerfect ви дава възможност да настроите повечето от програмите да работят по-бързо или по-ефикасно. Просто трябва да изберете между настройките SpeedPerfect или EcoPerfect във функциите в менюто.

Това ви помага да намалите времето на пране с до 65% или разхода на енергия с до 50%. Но независимо от това, какво решите, резултат от прането винаги ще е еднакъв: 100% перфектен.

С функцията за отложен старт до 24 часа имате повече гъвкавост. Можете да зададете желаното време за стартиране на програмата на пералната машина. По този начин ще бъдете абсолютно сигурни, че прането ви ще е готово точно когато искате.

Поглезете вашите любими дрехи или деликатни тъкани чрез патентованата технология на Bosch наречена VarioDrum.

Тя позволява деликатно и ефективно изпиране на всички видове дрехи чрез разпределяне на водата равномерно, без разпъване, намачкване или повреждане на вашите любими дрехи.

В зависимост от избраната програма асиметричните лопатки с капковиден дизайн нежно въртят прането към центъра, независимо от посоката на въртене.

Това не само гарантира интензивно почистване за по-силно замърсените тъкани, но и по-бързо, по-цялостно почистване за цялото пране.

Програми за пране

Този модел разполага с 14 програми за изпиране, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Тъмно пране
 • Ризи/ блузи
 • Спортно облекло
 • Бърза/ микс
 • AllergiePlus
 • Екстра кратка 30’/15′
 • Почистване на барабана (с функция напомняне)
 • Изплакване / центрофугиране / изпомпване
 • Деликатни/ коприна

Енергийна ефективност

Тази пералня Bosch е с висока енергийна ефективност клас C с консумация на енергия средно за година 175 kWh.

Потребление на вода от 9900 литра годишно е изчислена въз основа на 220 стандартни цикъла на пране за програмите за памучни тъкани при 60°C и 40°C при пълно и частично зареждане.

Реалното потребление на вода зависи от начина на използване на уреда.

Нашето мнение за продукта

Определено това е страхотна перална, която предлага изключителни нововъведения, които гарантират перфектната грижа за вашите дрехи. Препоръчваме ви я, ако имате нужда качествена пералня с богати функции и програми. Отделно този модел ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност клас C и с много ниска консумация на вода за година. Придайте на гардероба си професионално ниво на чистота с пералня тази Bosch.

Bosch WAN28160BY

Bosch WAN28160BY

Пералня Bosch WAN28160BY, 8 кг, 1400 об/мин, Клас С, EcoSilence Drive, Night Wash, Бял