Ревю на сушилня Bosch WTX87M90BY


Bosch WTX87M90BY е добър избор, ако търсите модерна и ефективна сушилня, която предлага множество програми и функции и опции за персонализиране, при това на много конкурентна цена. 

Bosch WTX87M90BY

Bosch WTX87M90BY

Сушилня Bosch WTX87M90BY, Термопомпа, 9 kg, 15 програми, Клас A++, AutoDry Technology, Бяла

Основни предимства на модела

 • Енергиен клас A++ с много ниско потребление на енергия.
 • SelfCleaning Condenser™: автоматичното почистване на кондензатора гарантира високо качество на изсушаване при трайно ниско потребление на енергия.
 • Система SensitiveDrying предоставяща деликатно и равномерно сушене, благодарение на уникалната структура на барабана.
 • Изключително ниско ниво на шум 62 dB.
 • AutoDry: нежно изсушава прането Ви до желаната степен.
 • ComfortControl: лесен преглед и обслужване благодарение на интуитивен обслужващ панел.
 • AntiVibration дизайн: изключително стабилна и много тиха благодарение на защитата от вибрации.
 • Голям LED дисплей: лесно управление и избор на допълнителни функции.

Основни характеристики

Тази сушилня Bosch има голям капацитет от 9 кг, като е проектиран така, че да изсуши прането в кратък срок, което я прави подходяща за семейства с няколко деца. Този уред ще ви спести ценно време и неудобството от това да простирате навън, особено през студените месеци.

Уреда разполага със специални програми, които ще се погрижат максимално добре за вашите дрехи – включително и за най-деликатните от тях.

Моделът изглежда добре от естетическа гледна точка и е с размери: 84.2 см височина, 59.8 см ширина и 59.9 см дълбочина.

Специалният дизайн на страничните стени на сушилнята значително намалява нивото на шума и вибрациите по време на сушенето като максималния, а инверторния мотор, също гарантира изключително тиха работа, в съчетание със специалния дизайн шумът достига до едва 62 dB.

Уредът е включен в класа на енергийна ефективност A++, благодарение на това, че притежава технология с термопомпа, гарантираща, че сушилнята ще изразходва по-малко електроенергия в сравнение с традиционната сушилня. Тя намалява сметката ви за ток с до 58% по-малко енергия в сравнение със сушилните клас B.

Освен това технологията с термопомпа използва по-ниска температура за по-нежно сушене на вашите дрехи. Така дрехите ви запазват за по-дълго време своята форма и цветове.

Управление

Сушилня Bosch WTX87M90BY, Термопомпа, 9 kg, 15 програми, Клас A++, AutoDry Technology, Бяла

Контролният панел е разположен в горната част и е снабден с Full Touch LED дисплей с електронно управление и с въртящо се копче за избор на желаната програма за сушене, дисплей, който позволява наблюдение на продължителността на програмите за сушене, активиране на допълнителни функции, избор на степен на сушене и проверка на важни индикатори за правилна работа на машината като:

 • функцията за предотвратяване на намачкване на дрехите;
 • степента на изсушаване;
 • функцията за защита от деца;
 • отложения старт от 1 до 24 часа;
 • индикация за статуса на сушене;

Около бутона за избор на програми има икони за всеки тип програма.

Основни функции

Модела е оборудван с нагревателна помпа със самопочистващ се кондензатор, които защитават вашите дрехи и в същото време допринасят за силната енергийна ефикасност.

Самопочистващата технология почиства кондензатора автоматично до четири пъти по време на всеки процес на сушене, като дава супер енергийно представяне. Сушилнята с нагревателна помпа на Bosch е проектирана за ефикасна работа, сушеѝки дрехите ви нежно и перфектно.

Със системата Sensitive Drying прането се суши с умерен и топъл въздух, който идва от всички страни и деликатно се завихря, благодарение на ребрата със Soft-дизайн. Барабана е с щадящата тъканите уникална структура, а резултата е меко пране без гънки.

Новият дизайн на страничните стени не само привлича погледа, но и гарантират повече стабилност и намаляване на вибрациите. По-добрата изолация регулира нивото на шум и прави модела много по-тихи по време на всеки един цикъл на сушене.

Освен това уреда е оборудван със специални сензори, които измерват температурата и влажността, като при това защитават вашето пране от прекомерно високи температури, пресушаване и свиване.

Независимо дали искате прането ви да е достатъчно сухо, за да го приберете направо в гардероба или просто достатъчно сухо за гладене – то вече има настройка за това.

Прочети още: Как да изберем сушилня за дрехи?

Програми 

Тази сушилня Bosch разполага с 15 програми за сушене, сред които:

 • Вълна – препоръчва се за вълнени изделия, като максимално допустимото натоварване е 0,5 кг.
 • Смесено пране – подходящ е за памучни и синтетични дрехи, които се перат в същия цикъл. Максималната товароносимост е 3 кг.
 • Хавлиени кърпи – препоръчва се за кърпи и халати от памук, като максимално допустимото натоварване е 6 кг.
 • Завивки – препоръчва се за текстилни изделия, пълни със синтетични влакна, възглавници, завивки или одеяла, като максималното допустимо натоварване е 2,5 кг.
 • Времева програма – студен въздух – е времева програма за всички текстилни изделия с изключение на вълна и коприна. Максимално допустимото натоварване е 3 кг и може да се използва за освежаване или проветряване на леко износено пране.
 • Времева програма – горещ въздух – е друга програма с времетраене, която се препоръчва за предварително изсушени или леко навлажнени дрехи или за последващо сушене на дебело многослойно пране. Максимално допустимото натоварване е 3 кг.
 • Памук – препоръчва се за износоустойчиви памучни изделия, изработени от памук или лен, като максималното натоварване е 9 кг.
 • Синтетика – осигурява лесна грижа за синтетични или смесени тъкани. Максималното натоварване е 3,5 кг.
 • Спортно облекло – подходящо е за сушене на изделия, изработени от многофункционални и синтетични влакна, като максимално допустимото натоварване е 1,5 кг.
 • Пух – идеална е за предмети, пълни с пух, одеяла или завивки, като максималният препоръчителен капацитет е 1,5 кг.
 • Супер кратка 40 – идеална за смесено пране, състоящи се от синтетични изделия и такива с по-малко памук, като максимално допустимото натоварване е 1 кг.
 • Ризи/ блузи – идеална е за ризи, блузи от памук, лен, синтетични или смесени материи, като максималното препоръчително натоварване е 1,5 кг.
 • Деликатно пране – идеална за деликатен текстил като сатен, смесени тъкани и така нататък. Максимално допустимото натоварване е 2 кг.
 • Allergy Plus – осигурява оптимална хигиена на дрехите, като максимално допустимото натоварване е 4 кг.

Енергийна ефективност

Сушилня Bosch WTX87M90BY, Термопомпа, 9 kg, 15 програми, Клас A++, AutoDry Technology, Бяла

Тази сушилня на Bosch е със много добра  енергийна ефективност клас A++, благодарение на технологията си с термопомпа и годишна консумация на енергия от едва 259 kWh.

Нашето мнение за продукта

Това е изключително добър и високопроизводителен модел, който гарантира отлични резултати при всяко едно сушене. Потребителите, които я използват са много доволни от продукта, като твърдят, че на първо място уредът е просторен, икономичен, но и много тих. Всички технологии вложени в тази сушилня Bosch са изключително добре обмислени като високопроизводителните сензори и технологии помагат за оптимално изсушаване на любимите ви дрехи, без да ги повреждат. Смятаме, че съотношението между цена и качество е едно от най-добрите на пазара. 

Bosch WTX87M90BY

Bosch WTX87M90BY

Сушилня Bosch WTX87M90BY, Термопомпа, 9 kg, 15 програми, Клас A++, AutoDry Technology, Бяла