Ревю на климатик Carrier Hi-Wall Xpower Wi-Fi 12000 BTU


Carrier Hi-Wall Xpower Wi-Fi 12000 BTU е един от най-модерните и ефективни климатици през тази година. Той включва набор от интелигентни функции, включително и уоравление чрез Wi-Fi контрол.

Моделът 42QHG012D8SH/38QHG012D8SH би предоставил най-високо ниво на комфорт във всяка едно средно-голямо помещение с минимален ресурс.

Това се дължи на иновативния 3D DC Inverter компресор, който освен своята икономичност се слави и със здравина и ниско ниво на шум.

Капацитетът му на охлаждане е 12015 BTU, а този за затопляне е 14340 BTU.

Този климатик Carrier може да се използва както за охлаждане през топлите дни, така и за отопление през студените месеци.

Препоръчва се за стаи с площ от 24 до 35 квадратни метра, с височина на жилището до 2.6 метра.

Този уред за охлаждане и отопление работи под външни температури до + 50 ° C през лятото или до -15 ° С през зимата.

Този модел работи под усъвършенстваната технология и ви осигурява висока производителност с възможно най-ниска консумация.

Може да избирате сред следните режими на работа: ECO, Dry (изсушаване), Quiet (тих), Sleep (сън).

Марката Carrier носи името на своя основател д-р Уилис Кериър, който през 1902 г. изобретява първият в света климатизатор. През 1915 г. в Ню Йорк се основава фирмата Carrier Engineering Corp.

Иновациите са в основата на всяка дейност, с която фирмата се занимава : изследвания, производство, изпитване, контрол за това как продуктите на Carrier помагат на своите притежатели. Carrier е №1 в света по продажби на големи климатични инсталации.

Основни функции

Климатик Carrier Hi-Wall Xpower Wi-Fi 12000 BTU, Клас A+++/A+++, Base Pan Heater, Охлаждане до 50°C, X-Eco Mode

Carrier Hi-Wall Xpower Wi-Fi 12000 BTU притежава безброй функции сред които:

Климатикът предлага Wi-Fi свързаност, с която може да управлявате климатика с помощта на мобилно приложение от своя смартфон. Това ви позволява да контролирате функции като включване и изключване, избор на температура и програми и други от разстояние, далеч от дома.

ECO режим – активирайки го, устройството може да изразходва до 60% по-малко енергия в сравнение с нормалния режим на работа. Устройството автоматично регулира скоростта на вентилатора и въртенето на компресора, предлагайки същото ниво на комфорт, но с по-ниска консумация.

Плавно включване на компресора от 3-4 минути след включването, което допълнително удължава неговият живот.

Функция за автоматично размразяване – спомага за размразяване на външното тяло при отопление чрез спиране на уреда за няколко минути преди да продължи да отоплява.

Защита от студен въздушен поток спомага за неутрализирането на студената струя при стартирането на режима за отопление, чрез предварително загряване на вътрешното тяло. Периода на продължение е не повече от няколко минути.

Функция iFeel – чрез активиране на тази функция сензорът на дистанционното управление ще измери температурата на околната среда и ще я предаде на вътрешното тяло. След това уредът автоматично ще адаптира работата си, осигурявайки ви желаният от вас температура.

Функция Sleep автоматично настройва температурата, за да се насладите на спокоен сън.

Автоматичен рестарт при спиране на тока, като уреда запазва всички предварително зададени настройки.

Таймерът ви позволява да включвате и изключвате климатика в определеното от вас време в интервал: 30 минути до 24 часа.

Автоматично откриване на течове установяващо теч на фреон, което ви сигнализира чрез икона на LED екрана.

Климатика предотвратява образуването на мухъл, чрез поддържането на вентилатора на вътрешното тяло в режим на работа при ниска скорост в продължение на ~ 7-10 минути, след като сте изключили уреда при режим на охлаждане. Изсушаването на останалата вода във вътрешното тяло предотвратява появата на мухъл.

Уредът е оборудван с високоефективна система на филтриране с висока защита, способна да премахне частици до 0.3 микрона от въздуха като вируси и определени бактерии.

Филтриращата система включва предфилтър, филтър с витамин С и и интегриран филтър със студен катализатор с функция на йонизация, гарантираща безупречно качество на въздуха с цел да се насладите на приятна и здравословна атмосфера.

Функцията за самопочистване предотвратява пренасяните бактериите по въздушен път , които се размножават чрез останалата влага във вътрешното тяло. Редовното изсушаване на топлообменника предотвратява това размножаване. При натискане на бутона за самопочистване на дистанционното управление, процесът се задейства автоматично.

Функция Turbo увеличава мощността на уреда, за да достигне желаната температура възможно най-бързо.

Уникалното антикорозионно покритие на външното тяло предлага висока устойчивост от солен въздух и дъжд. Освен това не позволява на бактериите да се размножават и подобрява топлинната ефективност.

Енергийна ефективност и шум

Моделът разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура като след това я поддържа постоянна, без вариации и излишен шум.

Отлична енергийна ефективност с клас A+++ на охлаждане и отопление, благодарение на инверторната технология осигуряваща високи мощности за охлаждане и отопление с ниска консумация.

Нивото на шум на вътрешното тяло е в границите между 22 и 38 dB според натовареността му, а шумът на външното устройство достига до 55 dB, което е много добра стойност.

Нашето мнение за продукта

Това несъмнено е свръх ефективен климатик, който заслужава напълно своята цена. Той е в състояние да осигури топлинен комфорт в средно-голямо помещение за кратко време и без излишни ресурси. Йонизацията,  филтъра с тройно действие и още безбройните му полезни функции го правят предпочитан избор пред останалите му конкуренти.