Ревю на пречиствател за въздух Concept CA1000


Concept CA1000 е компактен пречиствател със силен въздушен поток, ниска консумация на енергия и разумно ниво на шум. Четиристепенната филтрационна система, таймер и ниска консумация на енергия са други предимства на този пречиствател на въздух, произведен от Concept.

Concept CA1000

Concept CA1000

Уред за филтриране на въздух Concept CA1000, 55 W, Филтър HEPA13, UV лампа + Йонизатор, 238 м3/ч

 

Качеството на въздуха в градовете се е понижило значително през последните години поради увеличаването на броя на колите, но и на многобройните строителни обекти.

Ако страдате от алергии или имате малки деца, които искате да защитите, най-доброто решение е да закупите пречиствател на въздух.

Тези устройства имат ефективни филтри, които улавят дори микроскопични частици прах, алергени, бактерии или вируси.

Най-ефективните пречистватели ще използват няколко нива на филтрация, които могат да улавят неприятни миризми като цигарен дим или тези на домашните любимци.

По-долу ще представим пречиствател с отлични спецификации, произведен от Concept.

Това е пречиствател на въздух с елегантен дизайн в бял цвят и дискретен контролен панел в горната част. Този пречиствател има въздушен поток от 238 м3/ч, подходящ за спални и дневни с максимална площ до 35 кв.м.

Пречиствателят е изработен качествена пластмаса и има размери 36 x 47,3 x 21,5 см и тегло 5,32 кг, така че може лесно да се премества от една стая в друга в зависимост от  вашите нуждите.

Основни предимства

Факторите, които дават предимство на въздухопречистватели Concept пред конкурентните му са:

 • Капацитета на преработка на въздуха до 238 м³ за час;
 • Патентована йонизираща функция;
 • Приложение за работа при: ~30 m2;
 • Филтриране на въздуха с до 99.97% от всички частици с размери над 0.3 микрона;
 • Улавя вредни частици, алергени, полени, прах и животински косми;
 • Унищожете бактерии и вируси;
 • Намалява токсичните изпарения и унищожава неприятните миризми;
 • Ниско ниво на шум от 21 dB до 49 dB;
 • Таймер за изключване след 2, 4 и 8 часа;
 • Препоръчително време за смяна на филтъра: 6 месеца.
 • Индикатор за смяна на филтъра: 4 500 часа

Основни функции

Concept CA1000 използва иновативна 4-степенна система за филтриране на въздуха, която съдържа както предфилтър за големи прахови частици, въглероден филтър за абсорбиране на миризми и вредни газове, така и HEPA 13 филтър, който улавя 99,98% от микроскопичните частици прах, бактерии и мухъл, които може да създаде различни здравословни проблеми за по-чувствителните хора.

Освен това филтърът е изключително лесен за поддръжка – необходимо е само да почиствате замърсените филтри с прахосмукачка на всеки две седмици до месец. Животът на филтрите е най-много две години, като подмяната им не е много скъпа.

В допълнение, UV лампата помага за елиминиране на бактерии, вируси и мухъл от излъчения въздух, който ще бъде много по -чист и без неприятни миризми. 

Ултравиолетовата лампа елиминира вредните бактерии, вируси и гъбички, а от друга страна йонизацията е друга, много важна функция на пречиствателя.

Въздухът се йонизира с помощта на електрически разряд, увеличава количеството йони във въздуха, което помага да се почисти.

Броят им има положително въздействие върху качеството на дишането, човешката психика, по-добрата концентрация, повишената производителност и най-вече помага за борба с главоболието.

Уредът има 3 предавки, които можете да използвате в зависимост от качеството на въздуха в помещението. Нивото на шума варира между 30 и 55 dB, така че може да се използва през нощта с най-ниска скорост без шумът да ви притеснява. Консумацията на енергия от 55 W е доста ниска, особено ако вземем предвид силния въздушен поток на този модел.

Контролният панел се състои от 3 лесни за натискане бутони за стартиране и спиране, настройка на скоростта и таймера. Освен това има и индикатор, който ви уведомява, че трябва да смените въздушните филтри. Таймерът позволява настройка на работно време между 2 и 8 часа, а функцията за йонизация допринася за ефективното улавяне на прах чрез използване на отрицателни йони.

Размери и тегло

Уредът тежи 4.7 кг и има следните размери (Ш х В х Д в мм ): 383 х 540 х 290.

Нашето мнение за продукта

В заключение, ще кажем че това е модерен пречиствател със силен въздушен поток, ниска консумация на енергия и разумно ниво на шум. Четиристепенната филтрационна система, таймер и UV лампата плюс йонизатор са други предимства на този пречиствател на въздух, произведен от Concept. Смятаме, че това е много добър избор, ако търсите пречиствател на въздух, способен да се справи при всякакви условия на много добра цена.

Concept CA1000

Concept CA1000

Уред за филтриране на въздух Concept CA1000, 55 W, Филтър HEPA13, UV лампа + Йонизатор, 238 м3/ч