Ревю на еспресо машина Delonghi EC820 B


Delonghi EC820 B се отличава със стилния си външен вид и е изключително лесен за използване и предлага качествено еспресо, което може би е един от най-големите приоритета при избора на кафе машина. 

Delonghi EC820 B

Delonghi EC820 B (Черен/Инокс)

Еспресо машина Delonghi EC820 B, 15 bar, 1450 W, Термоблок

Основни характеристики 

Дизайнът на машината има едновременно класически и футуристичен външен вид, което прави машината подходяща за поставяне както в кухни от класически тип, така и в модерни. 

Контролният панел е снабден с 1 въртящ се бутон за включване на програмите и 1 въртящ се бутон за регулиране на парата, правещи машината лесна за използване от всеки.

Освен това тя не заема твърде много място в малката ми кухня, като размерите на уреда са (Ш x Д x В) 27.5 x 310 x 323 мм, а теглото му е 5.4 кг.

Машината е изработена от пластмасови елементи с хромирани акценти, които изглеждат страхотно. Профилтърът изглежда досущ като професионален, което наистина много приятен акцент.

Машината е с висока мощност от 1450 W и помпа от 15 бара, която осигурява пълно извличане на аромата на кафето.

В комплектът са включени два филтъра за кафе за 1 или 2 чаши кафе, както и за капсули от типа E.S.E. 

Delonghi EC820 B

Държачът на филтъра има двата чучура, обичаймо за еспресо машините Delonghi, което ви позволява да приготвяте кафе в две отделни чаши едновременно.

Самите филтри, заедно със държаща имат специална технология, която образува еспресо с много каймак.

Delonghi EC820 B

С този модел също така може бързо и лесно да приготвите богата и кремообразна пяна за отлично капучино или лате.

Едно от най-хубавите неща на този модел е термоблокът, благодарение на който машината се нагрява достатъчно бързо, за да създаде пара за по-малко от минута. Нагревателят е от висококачествена неръждаема стомана и е високо устойчив във времето.

Delonghi EC820 B

Delonghi проектират по уникален начин резервоарът за вода, който се намира в предната част на уреда. Той побира цял литър и е изключително удобен за сваляне и връщане на мястото си. Изненадващо е, че има допълнителен воден филтър за допълнително повишаване на качеството на кафето.

Delonghi EC820 B

Машината е снабдена с подвижна тава, която има индикатор за нивото на вода в нея, а освен това е подвижна, за да може да се почиства много по-лесно.

Delonghi EC820 B

Още един малък бонус на тази машина е нагревателят за чаши поставен в горната час. Той работи добре при поддържане на вече топли чаши на температура, но не му се доверявайте, че ще стопли студена чаша. 

Еспресо машина Delonghi EC820 B, 15 bar, 1450 W, Термоблок

Функцията за автоматично изключване позволява пестенето на енергия. Така, ако за 20 минути машината не бъде използвана, то тя ще спре автоматично.

Това спестява значително количество енергия. В същото време се предлага специална система против капене, така че тавата остава чиста и не е необходимо да почиствате пространството под дюзите.

Захранващият кабел е с дължина от 1 метър и е достатъчно дълъг, за да позволи лесно инсталиране навсякъде.

Нашето мнение за продукта

DeLonghi 820.B прави страхотно еспресо винаги с уникален каймак , при това на отлична цена. Машината загрява бързо, лесна е за използване и има няколко приятни функции. Дизайнът е едновременно стилен и практичен. Тези кафемашина Delonghi притежава всички основни функции за приготвянето на перфектната чаша кафе, а съотношението между качество и цена е едно от най-добрите.

Delonghi EC820 B

Delonghi EC820 B (Черен/Инокс)

Еспресо машина Delonghi EC820 B, 15 bar, 1450 W, Термоблок