Ревю на кафеавтомат DeLonghi Caffe Corso ESAM2800


DeLonghi Caffe Corso ESAM2800 е подходящия кафеавтомат за вас, ако желаете да се наслаждавате на страхотно кафе в офиса или у дома и в същото време сте склонни да отделите по-малък бюджет за това.

DeLonghi Caffe Corso ESAM2800

DeLonghi Caffe Corso ESAM2800 (Сребрист)

Кафеавтомат De’Longhi Caffe Corso ESAM2800, Пенообразуващо устройство, Функция Cappuccino, Мелачка, Самопочистваща, 15 бара, 1.8 л, Черна/Inox

Основни характеристики

Дизайнът на машината не е впечатляващ, но за този ценови клас получавате стандартно изглеждащ кафеавтомат с корпус от черна пластмаса и сребристи елементи в предната част.

Освен това моделът има стандартни размери (Ш х Д х В в см) 28.5 x 37.5 x 36 и би паснал добре на всеки един плот, стига да имате място за него. Освен това се отличава със стилния си дизайн в черен цвят, който го кара да изглежда много по-скъп от колкото е.

Контролният панел е снабден с бутони, които ви позволяват да избирате между единично или двойно кафе. Имате и няколко циферблата, от които може да регулирате количеството вода, което се доставя в чашата, а другият циферблат ви позволява да контролирате количеството кафе, което се смила.

DeLonghi Caffe Corso ESAM2800

Моделът има високата мощност от 1450 W и помпа от 15 бара, която осигурява пълно извличане на аромата на кафето.

Уредът е супер лесен за използване, но трябва да внимавате при приготвянето на вашето кафе, за да бъде с най-подходящия вкус. 

Една от най-често срещаните грешки е да сложите не достатъчно количество кафе и повече вода. За една наистина добра чаша кафе са ви необходими около 9 грама кафе за едно еспресо и до 18 за двойно и след това трябва да пуснете около 50 мл вода през кафето за двойно еспресо или 25 мл за единично.

Някои от по-скъпите машини ще направят това вместо вас, но тъй като тази машина е с ръчно управление, трябва да се справите сами.

Това може да се направи лесно, затова внимавайте да не настроите циферблата за вода на максимум и количеството кафе на минимум, защото ще получите воднисто и слабо кафе.

Оптималният вариант според нас е да държите циферблата за интензивност на кафето над половината, а циферблата за вода под половината, това е „златната среда“.

Контейнерът, в който се съхраняват зърната, е около 200 грама, но това е добре, защото е препоръчително да поддържате в само необходимия брой зърна в машината, а останалите да съхранявате на хладно и сухо място, за да запазите свежестта на кафето. 

Резервоарът за вода побира до 1.8 литра, което е добре, но все пак ви препоръчваме да не наливате вода до горе или да сменяте водата често със свежа – това спомага за вкуса на кафето.

Индикаторът за нивото на водата и кафените зърна ще ви покаже кога е необходимо да ги заредите.

Този кафеавтомат е снабден с тиха автоматична кафемелачка, изработена от неръждаема стомана, която се грижи за това да се насладите на възможно най-добрият аромат на тази напитка.

Мелачката има 13 настройки за нивото на финост, но за еспресо няма реална необходимост от промяна от настройката по подразбиране.

Ако избраната от вас напитка е капучино или лате, тогава тръбата да разпените млякото с пенообразуващо устройство. Винаги използвайте студено прясно пълномаслено или полуобезмаслено мляко. Просто трябва да натиснете бутона за пара и машината ще ви каже кога е готова парата. 

Уредът може да приготвя еспресо и капучино, както и почти всички други видове кафе. Системата за капучино смесва пара, въздух и мляко, осигурявайки кремообразна и вкусна пяна.

Захранващият кабел е с дължина от 1 метър и е достатъчно дълъг, за да позволи лесно инсталиране навсякъде.

Нашето мнение за продукта

Като цяло смятахме, че тази машина е отлична, особено заради цената си. Безспорно този модел притежава всички основни функции за приготвянето на перфектната чаша кафе, а съотношението между качество и цена е едно от най-добрите на пазара.

DeLonghi Caffe Corso ESAM2800

DeLonghi Caffe Corso ESAM2800 (Сребрист)

Кафеавтомат De’Longhi Caffe Corso ESAM2800, Пенообразуващо устройство, Функция Cappuccino, Мелачка, Самопочистваща, 15 бара, 1.8 л, Черна/Inox