Ревю на еспресо машина Delonghi Scultura ECZ 351 BK


Delonghi Scultura ECZ 351 BK е идеалната еспресо машината за вас, ако искате всяка сутрин да се наслаждавате на перфектно кафе в офиса или у дома.

Delonghi Scultura ECZ 351 BK

Delonghi Scultura ECZ 351 BK (Черна)

Еспресо машина DeLonghi Scultura ECZ351.BK, 15 bar, 1100 w, Ръчна капучино система

Основни характеристики

Разположена в Италия, домът на ценителите на кафето, Delonghi произвеждат кафе машини повече от 100 години.

Те са световните лидери на пазара на кафе машини, което доказва, че знаят какво правят.

Еспресо машината DeLonghi от серията Scultura е подходяща за тези, които търсят възможността да пият качествено кафе, независимо, че се намират в къщи или в офиса.  

Повечето кафемашините на Delonghi биха били класифицирани като притежаващи модерен външен вид и усещане.

Според нас тази еспресо машина е по-насочена към хора, които предпочитат малко по-традиционен външен вид. 

Тъй като това е не е от най-евтините еспресо машини, предлагани от Delonghi, качеството на изработката отразява това и качеството на материали прави впечатление, че са изработени от солидни материали и като цяло уредът изглежда много добре. 

Тази кафе машина е със средни размер (Ш x Д x В) 185 x 240 x 305 мм, а теглото ѝ е 4 кг.

Портафилтърът, който държи кафето, се предлага с 3 различни подложки. Една за двойно кафе, една за единично и друг за капсули от типа E.S.E: “Easy Serving Espresso”.

От Delonghi са включили лъжичка за кафе, която ще побере около 7 грама смляно кафе, така че може да използвате 1 лъжичка за 1 чаша и две лъжички за 2 чаши. Другият край на лъжичката е кръгъл и плосък, който трябва да се използва за тампериране на кафето, преди да се постави в машината.

Delonghi Scultura ECZ 351 BK

Резервоарът за вода е с капацитет 1.4 литра и е достатъчно голям, но бихме ви препоръчали да го напълним наполовина и да поддържате водата възможно най-прясна.

Отпред има 3 бутона, които контролират работата на цялата кафе машина. Първият е бутонът за включване и изключване, на второ място бутонът за включване на направата на кафе и накрая бутонът за включване на парата.

След като портафилтърът е вкаран в машината, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона за кафе и водата ще бъде изтласкана през кафето и в чашата.

Важното е да знаете, че водата няма да спре автоматично. Това е кафе машина с ръчно управление, което означава, че трябва да натиснете бутона отново, за да спрете водния поток.

Ние ви препоръчваме да ограничите времето за пълнене на кафете чашата до максимум 45 секунди.

Ако обичате да пиете напитки с мляко като капучино или лате, тогава ще трябва да използвате функцията за пара, за да загреете млякото. Просто натиснете бутона за пара в предната част на машината и изчакайте, докато светне лампичката, което показва, че температурата е достатъчно висока за пара под налягане. Завъртете циферблата за пара отгоре, за да сте сигурни, че достатъчно количество пара излиза от тръбата за пара отстрани.

Изключете парата, преди да вкарате каната с мляко в тръбата за пара, като се уверите, че тя е точно под повърхността, за да осигурите добра пяна. Включете отново циферблата за пара и след като каната е твърде гореща, за да я държите за основата, това е добър знак, че е готово.

Delonghi Scultura ECZ 351 BK

Тази кафе машина има помпа от 15 бара, която е същата помпа, която ще намерите в много от по-скъпите машини на Delonghi, което е добър знак, че ще получите перфектно кафе.

Машината е снабдена с подвижна тава, за да може да се почиства много по-лесно. Контролният панел е снабден с 3 натискащи се бутона, правещи машината лесна за използване от всеки.

Резервоарът за вода има капацитет от 1.4 литър и е подходящ за приготвяне на няколко чаши кафе.

Функцията за автоматично изключване позволява пестенето на енергия. Така, ако за 20 минути машината не бъде използвана, то тя ще спре автоматично.

Това спестява значително количество енергия. В същото време се предлага специална система против капене, така че тавата остава чиста и не е необходимо да почиствате пространството под дюзите.

Захранващият кабел е с дължина от 1 метър и е достатъчно дълъг, за да позволи лесно инсталиране навсякъде.

Нашето мнение за продукта

Инвестицията в тази кафемашина Delonghi е много добра в дългосрочен план, особено защото може да имате любимото си кафе по всяко време, без да се налага да го купувате отвън и да правите компромис с качеството. Модела притежава елегантен дизайн и има премиум изработка. Освен това тази кафемашина Delonghi притежава всички основни функции за приготвянето на перфектната чаша кафе, а съотношението между качество и цена е едно от най-добрите.

Delonghi Scultura ECZ 351 BK

Delonghi Scultura ECZ 351 BK (Черна)

Еспресо машина DeLonghi Scultura ECZ351.BK, 15 bar, 1100 w, Ръчна капучино система