Ревю на еспресо машина DeLonghi ECP 31.21


DeLonghi ECP 31.21 е идеалната еспресо машината за вас, ако искате всяка сутрин да се наслаждавате на перфектно кафе в офиса или у дома. Освен това тази машина DeLonghi в момента е едно от най-изгодните предложения на пазара за еспресо машини, което заслужава вашето внимание.

Основни характеристики

Delonghi е безспорният крал при кафемашините, като няма друг производител, който да се доближава дори малко до броя на машините, които Delonghi продава по целия свят. Те съществуват повече от 100 години, а седалището им е в Италия.

Така че, ако търсите добра кафе машина, то този модел може да бъде перфектния избор за вас.

Ако има една критика, която бихме отправили към Делонги е това, че имат твърде голям избор. Независимо дали търсите кафемашина с филтър , традиционна еспресо машина или кафеавтомат, то те имат огромен избор от над 30 различни модела, сред които можете да избирате.

Прочети още: Как да изберем кафемашина?

Еспресо машината Delonghi ECP 31.21 е една от първите модели от този вид на Delonghi.

Ако ви е омръзнало да плащате прекалено скъпо за кафето в големите и известни кафетерии на вън и искате да се насладите на почти същия вкус и аромат в къщи, то тази машина няма да ви разочарова.

Дизайнът на този модел е по-традиционно изглеждащ, като би се вписал по-добре в класическа или традиционно изглеждаща кухня. 

Машината е със сравнително компактни размери с дълбочина 24 см, ширина 18 см и височина 30,5 см, като няма да заема много място.

Еспресо машина DeLonghi ECP 31.21, 15 bar, 1100W, 1.1 л, Черен

В комплекта са включени 3 различни филтъра, една за единично кафе, една за двойно и една за капсули „Easy Serving Espresso“.

Еспресо машина DeLonghi ECP 31.21, 15 bar, 1100W, 1.1 л, Черен

Резервоарът за вода побира 1.1 литра вода, което е напълно достатъчно за приготвянето на няколко чаши кафе. Нашият съвет е да се опитате да поддържате водата възможно най-свежа, за да осигурите кафе с най-добър вкус.

Бутон отстрани включва машината, а тя се загрява само за 40 секунди и е готова за работа. Индикаторът „ок“ светва, за да ви уведоми, че е готова.

Кафемашината има висока мощност от 1100 W и помпа от 15 бара, която осигурява пълно извличане на аромата на кафето.

След като напълните портафилтърът с избраното от вас кафе и имате поставена чаша отдолу, просто завъртете бутонът надясно, след това ще трябва сами да спрете. Това ви дава предимството, че може да напълните вашата чаша с това количеството кафе, което желаете.

Уверете се обаче, че не извличате прекалено много кафето, защото това ще окаже неблагоприятно въздействие върху вкуса. Следете цвета на кафето. Когато за първи път излезе от портфилтъра, той ще бъде с плътен черен цвят и бързо ще се разреди, така че да стане по-лек и в крайна сметка воднист. Когато цветът е светъл, спрете машината, защото в този момент цялото кафе е извлечено.

Около 25 секунди трябва да са подходящи за двойно еспресо, а нашият съвет е да не го надхвърляте до 45 секунди. Ако ви се пие американо, направете си двойно еспресо и го допълнете с гореща вода, като използвате функцията за затопляне на гореща вода, включена в тази машина.

Еспресо машина DeLonghi ECP 31.21, 15 bar, 1100W, 1.1 л, Черен

За гореща вода завъртете едновременно бутона на ляво, за да получите топла вода от тръбата за пара. Това е доста добра функция за машина от този ценови клас.

Ако избраната от вас напитка е лате или капучино, завъртете бутона наляво и след това щракнете лоста поставен отстрани надолу, за да стартирате парата и да разпените млечна пяна.

Парата е мощна и ще отнеме по-малко от минута, за да стигне до приятна кремообразна текстура. Като общо правило, когато основата на каната стане твърде гореща, за да я задържите, тогава тя е готова. За да бъдете най-точни, вземете си термометър – 70 градуса е идеално.

Системата за капучино смесва пара, въздух и мляко, осигурявайки кремообразна и вкусна пяна.

Еспресо машина DeLonghi ECP 31.21, 15 bar, 1100W, 1.1 л, Черен

Машината е снабдена с подвижна тава, а резервоарът за вода също се премахва много лесно и може да се почиства изключително лесно.

Функцията за автоматично изключване позволява пестенето на енергия. Така, ако за 20 минути машината не бъде използвана, то тя ще спре автоматично.

Захранващият кабел е с дължина от 1 метър и е достатъчно дълъг, за да позволи лесно инсталиране навсякъде.

Нашето мнение за продукта

DeLonghi ECP 31.21 може да приготвя еспресо и капучино, както и почти всички други видове кафе без да прави компромис с качеството. Инвестицията в тази еспресо машина DeLonghi е много добра в дългосрочен план, особено защото можете да имате любимото си кафе по всяко време, без да се налага да го купувате отвън, а съотношението между качество и цена е едно от най-добрите.

DeLonghi ECP 31.21

DeLonghi ECP 31.21 (Черен)

Еспресо машина DeLonghi ECP 31.21, 15 bar, 1100W, 1.1 л, Черен

DeLonghi ECP 35.31

DeLonghi ECP 35.31 (Черен/Сребрист)

Еспресо машина DeLonghi ECP 35.31, 15 bar, 1100 w, Ръчна капучино система

DeLonghi Active line ECP33.21.BK

DeLonghi Active line ECP33.21.BK (Черен/Инокс)

Еспресо машина DeLonghi Active line ECP33.21.BK, 15 bar, 1100 W, 1.1 л, Ръчна капучино система

DeLonghi Active line ECP33.21.R

DeLonghi Active line ECP33.21.R (Червен/Инокс)

Еспресо машина DeLonghi Active line ECP33.21.R, 15 bar, 1100 W, 1.1 л, система Cappuccino, Червена

DeLonghi Active line ECP33.21.W

DeLonghi Active line ECP33.21.W (Бял/Инокс)

Еспресо машина DeLonghi Active line ECP33.21.W, 1100 W, 1.1 л, 15 бара, Система Cappuccino, Бяла