Ревю на готварска печка Electrolux EKC54550OW


Electrolux EKC54550OW е перфектният избор за вас, ако търсите голяма и модерна готварска печка, която да е оборудвана с най-новите функции и технологии, при това на много изгодна цена.

Electrolux EKC54550OW

Electrolux EKC54550OW

Електрическа готварска печка Electrolux EKC54550OW, 4 Нагревателни зони Витрокерамика, Функция грил, Клас A-10%, 50 см, Бяла

 

Дизайнът на Electrolux EKC54550OW е много привлекателен, като се отличава с покритието от неръждаема стомана, боядисана в бяло, което освен якост и здравина, я прави да бъде изключително лесна за почистване.

Убедени сме, че тази готварска печка на Electrolux би стояла прекрасно във всеки модерен дом и най-вече кухня.

Фурната разполага с 6 програми за готвене и възможност за регулиране на температурата от 50 °C до 250 °C.

С тази мултифункционална фурна всяко ястие ще бъде перфектно на вкус. Благодарение на системата за разпределяне на топлината, всяка хапка ще бъде превъзходна.

Капацитетът ѝ е 57 литра, което е повече от достатъчно. Интериорът е оборудван с комбинирани решетки и телескопични водачи на две нива. В комплекта е включена и една универсална тава за печене изработена от алуминии.

Когато под въздействието на водната пара всички замърсявания омекнат, без усилие ще почистите камерата на фурната с помощта на влажна кърпа и отново ще имате чиста, гладка и блестяща повърхност.

Този модел също се отличава с модерната технология, върху която се опира, като предоставя високоефективно готвене с възможно най-ниска консумация.

Благодарение на своята много добра изолация тази електрическа печка е с 10% по-енергийно ефективна от уредите от клас А. Печката поддържа топлината вътре, за да може да използва енергията с голяма ефективност.

Управление

Electrolux EKC54550OW

Контролният панел на уреда е много лесен за управление, с включен LCD дисплей. Фурната разполага с два въртящи се бутона за настройване на програмите за готвене и температурата.

Плота също се регулира много интуитивно, чрез четири въртящи се бутона за регулиране на температурата за готвене.

Този дизайн е дискретен, еднороден и практичен, защото почистването е по-лесно от всякога.

Фурната е оборудвана с часовник с цифрова система за управление, чрез който може да избирате времето за готвене, а освен това може да програмирате фурната, за да започне да готви в определено време по ваш избор и след това да спре автоматично.

Освен това уредът има електронна функция за обратно отброяване, която предлага директен достъп до режимите на температурата и загряването. С този таймер можем да координираме времето за процеса на готвене.

Основни характеристики на фурната

Тази готварска печка Electrolux има солиден външен вид с вътрешно пространство от 57 литра.

Благодарение на капацитета фурната е много просторна – може дори да поставите пуйка за печене до 7 кг без никакъв проблем.

Вътрешната част е оборудвана с осветление с крушка от 40 W и с изход за пара от фурната.

Освен това и трите подвижни стъкла на тази врата също са много лесни за почистване. По този начин можем да получите достъп до всяка част от фурната, дори и до трудно достъпни места.

В допълнение към стандартните функции на фурната, функцията за пара в началото на процеса на готвене. Парата създава подходящата влажна среда за идеално бухване на тестото и хрупкава коричка после при запичането, докато вътрешността се запазва нежна и мека.

Емайлираната повърхност на тавата предотвратяват прилепването на мазнините и мръсотията, което я прави изключително лесна за почистване и поддръжка.

Този уред е идеален за големи семейства и за готвене на повече ястия наведнъж и за семейни срещи или партита у дома.

Благодарение на изключително гладката повърхност на емайллака почистването вече е необикновено лесно и бързо.

Стъклото във вратите е лесно за почистване.Може да махнете вратата и стъклените панели бързо и лесно да ги почистите наведнъж.

Единственото, което трябва да направите, е да сипете 0,5 литър вода в тавата за печене, да я поставите във фурната и да зададете температура 50 градуса и време 30 минути.

Предвидено е пространство за съхранение на кухненски прибори, което е поставено в долната част на уреда осигурява допълнително спокойствие, че ще имате под ръка всички важни аксесоари, точно когато ви трябват.

Това чекмедже е оборудвано с две плъзгащи се напред ролки, което осигурява лесно отваряне.

Основни функции на фурната

Фурната има два странични подвижни водача за тави, които са изработени от хромирана стомана и гарантират стабилността на тавите и улесняват тяхното поставяне и изваждане от фурната. Освен това те могат да бъдат извадени и измити в съдомиялната машина.

Този модел има вентилационна система, която разпределя равномерно топлината. По този начин се създава бързо и равномерно печене, чрез който храната не изгаря и се придържа към съда, тъй като топлината идва от всички посоки, разпръсната от вентилатора.

Освен това системата горещ въздух осугурява равномерно циркулиране на горещия въздух във вътрешността на фурната, благодарение на големия вентилатор. По-Бързо, по-ефективно и равномерно изпичане всеки път.

Фурната има 6 функции, които ще ви помогнат да направите различни видове ястия, без да губите вкуса и полезните качества на продуктите.

Тази електрическа фурна, предлага невероятна гъвкавост, като можем да готвите много ястия по едно и също време.

Освен това, има и специална функция за приготвяне на голямо разнообразие от продукти дори ако са замразени, без да чакате, за да се размразят.

Фурната има следните функции за приготвяне на храна:

  • Долен нагревател;
  • Вентилатор;
  • Вентилатор + горен нагревател;
  • Грил;
  • Кръгов нагревател + вентилатор;
  • Горен нагревател +долен нагревател.

Освен това фурната е с вътрешен емайл с висока плътност, който се почиства бързо и лесно.

Като друга функции за безопасност можем да споменем и за системата за поддържане на студена врата.

Основни характеристики на котлоните

Стъклокерамичния плот е със 4 зони за готвене, като освен със стилния си дизайн котлоните се отличават и с това, че са изключително лесни за почистване и поддръжка.

Electrolux EKC54550OW

Може да избирате 9 степени на регулиране на мощността от контролния панел, за да сготвите всяко ястие по необходимия начин – точно като професионален готвач.

Моделът се представя добре, като се характеризира с оптимално време за нагряване и прецизен контрол на 9 нива.

Плотът има 4 зони за готвене със следната мощност:

  • Предна дясна зона за готвене – мощност / диаметър : 1200 W / 140 мм
  • Задна дясна зона за готвене – мощност / диаметър : 1800 W / 180 мм
  • Предна лява зона за готвене – мощност / диаметър : 1700 W (1700W / 700 W) / 180 / 120 мм
  • Задна лява зона за готвене – мощност / диаметър : 1200 W / 140 мм

Повърхността на керамичното стъкло се почиства изключително лесно, също така то е и силно устойчиво на надраскване.

Освен това вече не е нужно да отгатвате дали плотът е безопасен за почистване – просто проверете индикаторите за остатъчна топлина. Той ще ви покажат точно кои зони са все още горещи и безопасни за почистване.

Този плот за вграждане Electrolux е оборудван с двойни или тройни повърхности. По този начин можете да получите перфектни резултати при готвенето, независимо от размера на вашата тенджерата.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В х Ш х Д) (см): 85.8 х 50 х 60 и тегло от 39 кг.

Енергийна ефективност

Дори и с голям размер, този модел печка е с енергиен клас А, което нарежда модела сред най-ефективните съществуващи уреди от този клас на пазара.

Нашето мнение за продукта

Това е идеалният избор за вас, ако търсите надеждна електрическа готварска печка с уникален дизайн, която е оборудвана с всички основни функции и програми, от които бихте имали нужда, при това на супер изгодна цена. Ние вярваме, че тази готварска печка Electrolux може предостави отлични резултати при всяко готвене и ще стане неизменно вашият пръв помощник в кухнята.

Electrolux EKC54550OW

Electrolux EKC54550OW

Електрическа готварска печка Electrolux EKC54550OW, 4 Нагревателни зони Витрокерамика, Функция грил, Клас A-10%, 50 см, Бяла