Ревю на съдомиялна за полувграждане Electrolux ESI5550LOX


Electrolux ESI5550LOX е съдомиялна машина за полувграждане, която обещава да бъде вашият надежден помощник, когато става въпрос за мръсни съдове. Този уред привлече нашето вниманието, заради високото ново на функции и програми, които ще обсъдим подробно в това ревю.

Electrolux ESI5550LOX

Electrolux ESI5550LOX

Съдомиялна за полувграждане Electrolux ESI5550LOX, 13 комплекта, 6 програми, Клас A+++, Инверторен мотор, Дигитален дисплей, 60 см, Inox

 

Съдомиялната идва в бял цвят и разполага с механичен контрол за управление, разположен в горната част на уреда.

Интерфейсът е изключително лесен за използване, като чрез него може да настройвате лесно абсолютно всички функции и програми на съдомиялната.

Уредът разполага с вместимост от 13 комплекта, като е насочен към големи семейства. Съдомиялната дава възможност за измиване на достатъчно чинии и чаши или няколко по-големи съдове.

Също така кошниците и рафтовете са регулируеми, включително специални държачи за чаши за бира и поднос за по-дълги ножове. По този начин можете да добавяте почти всички видове ястия, предлагайки голяма гъвкавост.

Гумените държачи Soft Grip са специално проектирани да осигурят допълнителна защита на деликатните чаши за вино като ги захваща здраво през целия цикъл на измиване.

Съдомиялна за полувграждане Electrolux ESI5550LOX, 13 комплекта, 6 програми, Клас A+++, Инверторен мотор, Дигитален дисплей, 60 см, Inox

Дозаторът за препарат се намира във вътрешната страна на уреда, като  е снабден с плъзгаща се система за затваряне, която ви позволява лесна употреба.

Основни функции

Съдомиялната  е снабдено с функция за отложен старт до 24 часа. Функцията ви позволява да настроите уреда да се включи в удобно за вас време, дори и да не сте вкъщи. Само трябва да въведете времето за започване, да изберете подходяща програма и да заредите съдомиялната с препарат за почистване.

За оптимално измиване на съдовете от съдомиялните машини се изисква омекотена вода (с ниско съдържание на калций). Ако водата във вашият град има висока твърдост, то по съдовете и в машината ще има останали следи от варовик.

Това има негативно влияние върху цикъла на измиване, сушене и полиране на съдовете. От това следва, че системата за омекотяване трябва да бъде снабдена със сол, за да може уреда да функционира максимално ефективно всеки път.

За отлични резултати от този модел е необходимо да разпределите количеството сол, според степента на твърдост на водата. Ако количеството сол е недостатъчно, то електронните индикатори на съдомиялната незабавно ще ви уведомят за това.

Може да намерите настройките за твърдост на водата в таблицата в техническата книжка, придружаваща уреда. След това трябва да сравните стойността на твърдост на водата от вашият град (може да намерите информация от месния клон на ВИК).

Благодарение на новата технология AirDry, която използва естествен въздушен поток, за да изсуши съдовете. По принцип, в края на програмата вратата ще се отвори автоматично с 10 см, като се постигат ефективни резултати от сушене. 

Функцията отваря вратата на 10 см в последната част на цикъла, докато станат готови за изваждане.

Естествен начин за постигане на максимални характеристики на сушене, ефективно намаляване на разходите за електричество.

Интелигентната функция AutoFlex оптимизира консумацията на вода и енергия, като адаптира потреблението и температурата към размера на товара и нивото на мръсотия, за да се получи цялостно почистване.

С помощта на системата Aqua Control, необходимото количество вода ще бъде контролирано и оптимизирано в зависимост от количеството добавени съдове.

Програми за измиване

Уреда идва със 6 специално зададени програми сред които: 

  • Еко (Eco 50 °) – подходяща за измиване на съдове с нормална степен на замърсяване и изисква най-ниска консумация на ресурси. Миенето се извършва при температура от 50 градуса по Целзий, като се регистрира разход от 9,9 литра вода и 0,832 kWh електроенергия, за 240 минути.
  • Автоматична (AutoFlex 45 °) – препоръчва се за съдове с нормална степен на замърсяване, така и за много мръсни съдове, тъй като благодарение на предоставените сензори автоматично ще открие степента на замърсяване и ще направи необходимите корекции. Температурата на миене може да варира между 45 и 70 градуса по Целзий, като се записва консумация от 7-12 литра вода и 0,7-1,5 kWh електричество. Продължителността също варира, между 45-160 минути.
  • Интензивна ( Интензивна 70 °) – идеална е за измиване на много мръсни съдове или със засъхнала мръсотия, температурата на измиване е 70 градуса по Целзий, а водата е с много високо налягане, поради което препоръчваме добавяне на устойчиви съдове. Изразходва общо 13-15 литра вода и 1,4-1,6 kWh ток, с продължителност 140-160 минути. Параметрите са леко променливи, тъй като дори и в този случай сензорите са активни.
  • Бърза (QuickPlus 60 °)- издържа само 30 минути, поради което е по-подходящ за наскоро замърсени съдове или с ниско ниво на замърсяване. Миенето е при температура 60 или 65 градуса по Целзий и има разход от 9 литра вода и 0,8 kWh електричество.
    Чаши (Стъкло 45 °) – препоръчва се за миене на много чувствителни съдове като чаши или порцелан, като температурата на измиване е само 45 градуса по Целзий, като се използва по-ниско налягане на водата. Регистрира консумация е от 13-14 литра вода и 0,9-1,1 kWh електроенергия. Продължава 70-85 минути.
  • Изплакване – е мини програма, препоръчвана за омекотяване на замърсяванията по повърхността на съдовете, като се използват 4 литра вода при температура на входа, така че консумацията на енергия ще бъде малка, 0,1 kWh. Продължава само 14 минути.

Енергийна ефективност

Electrolux ESI5550LOX

Тази съдомиялна е с най-висок клас на енергийна ефективност A+++ , с изключително ниска консумация на ел. енергия.

Стандартната консумация на енергия за един цикъл на при програма еко е 0.83 kWh, а консумацията на вода е 9.9 литра.

Годишното потребление е 234 kWh, а консумацията на вода за година е 2775 литра .

Съдомиялната машина е много тиха, а нивото на шума е с максимална стойност до 40 dB.

Размери

Съдомиялна за полувграждане Electrolux ESI5550LOX, 13 комплекта, 6 програми, Клас A+++, Инверторен мотор, Дигитален дисплей, 60 см, InoxСъдомиялна за полувграждане Electrolux ESI5550LOX, 13 комплекта, 6 програми, Клас A+++, Инверторен мотор, Дигитален дисплей, 60 см, Inox

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 81.8 х 60  х 57.5.

Нашето мнение за продукта

Electrolux ESI5550LOX е модерна съдомиялна за полувграждане, която има отлично съотношение цена-качество и е подходяща за всяко семейство. Това е много добър модел, с който може да забравите за досадното миене на съдове. Той е достатъчно просторен и може да се справи с ефективно при всяко миене, независимо от нивото на замърсяване на съдовете. Уредът предлага всички необходими функции и програми, при това на супер изгодна цена.

Electrolux ESI5550LOX

Electrolux ESI5550LOX

Съдомиялна за полувграждане Electrolux ESI5550LOX, 13 комплекта, 6 програми, Клас A+++, Инверторен мотор, Дигитален дисплей, 60 см, Inox