Ревю на сушилня Electrolux EW8HS259S


Electrolux EW8HS259S е модерна сушилня с елегантен дизайн и голям капацитет за зареждане. Добрата енергийна ефективност, широката гама от програми и съвременни системи и технологии са други аргументи в полза при закупуването на тази сушилня, произведена от Electrolux.

Electrolux Inverter EW8HS259S

Electrolux EW8HS259S

Сушилня Electrolux Inverter EW8HS259S, PerfectCare800, Термопомпа, Парна система, 9 кг, Клас A++, LCD, Бяла

 

Ако живеете в апартамент или къща, в която няма предвидено специално място за сушене на дрехи, тогава имате нужда от сушилня за дрехи. Тези уреди са с формата и размерите на пералните, като според технологията си на сушене се различават между такива с термопомпа или кондензатор.

Най-важните аспекти, които ще трябва да имате предвид при закупуването на сушилня е консумацията на енергия, нивото на шума, броя на програмите за сушене и използваните системи и технологии.

Следващите редове ще ви представим модерна сушилня, която би покрила и най-високите изисквания, и която се произвежда от шведската компания Electrolux.

Electrolux EW8HS259S е сушилня с термопомпа с модерен дизайн с голям люк с черна рамка и прозрачно стъкло. Прозорецът се отваря вляво под широк ъгъл, което позволява лесно зареждане на изпраните дрехи.

Уредът е с капацитет на сушене до 9 кг и скорост на въртене 1000 оборота в минута.

Сушилнята е проектирана така, че да изсуши прането в кратък срок , като ви спестява ценно време и неудобството от това да простирате навън, особено през студените месеци.

Тази сушилня разполага със специални програми, които ще се погрижат максимално добре за вашите дрехи – включително и за най-деликатните от тях.

Моделът изглежда добре от естетическа гледна точка и е с размери: 85 см височина, 60 см ширина и 60 см дълбочина и тежи малко от 52 кг.

Специалният дизайн на страничните стени на сушилнята значително намалява нивото на шума и вибрациите по време на сушенето.

Тази сушилня Electrolux е оборудвана с термопомпа,  която прави сушенето на дрехи по-енергийно ефективно спрямо кондензационните сушилни.

С енергийната ефективност A ++, модела изразходва много по-малко енергия.

Моделът осигурява сравнително тиха работа с максимално ниво на шума до 65 dB. Стойността отговаря на най-високите стандарти за ефективност.

Управление

Electrolux EW8HS259S

Контролният панел е оборудван с LCD дисплей със сензорно управление, чрез който може да регулирате и следите следите функции:

 • функцията за предотвратяване на намачкване на дрехите;
 • степента на изсушаване;
 • функцията за защита от деца;
 • отложения старт от 1 до 24 часа;
 • индикация за статуса на сушене;
 • индикации за почистване на: кондензатора, филтър и контейнер за вода.

Около бутона за избор на програми има икони за всеки тип програма.

Основни функции

Този модел е оборудван с няколко модерни функции, системи и технологии, разработени от Electrolux като SensiCare, която регулира времето за сушене според нивото на влажност на прането, EcoFlow, която осигурява постоянна консумация на енергия, GentleCare, която изсушава дрехите при по-ниска температура или SmartSense, която автоматично разпознава влажност на всеки елемент.

Освен това функцията за пара позволява премахването на неприятните миризми от прането и предотвратява измачкванията, което прави дрехите много по-лесни за гладене.

С PerfectCare от вашите дрехи ще бъдат винаги напълно защитени, за разлика от другите сушилни. Технологията настройва правилната температура за всяка съответна дреха, а движението на барабана се регулира спрямо конкретната материя.

За да блокирате достъпа до менюто, имате функция Chlid Lock, а за да изсушите прането, когато сте на работа, можете да използвате опцията за отложен старт.

Програми

Моделът разполага с 9 програми, сред които:

 • Еко памук – подходящ е за сушене на памучни изделия, при което са готови да бъдат прибрани в коридора. Максималният капацитет е 9 кг.
 • Памук – подходящ за сушене на всички видове памук, като накрая дрехите са готови за съхранение. Максималният капацитет е 9 кг.
 • Синтетичен – препоръчва се за синтетични и смесени артикули. Максималният капацитет е 3,5 кг.
 • Смесени – могат да се добавят както памучни, така и синтетични артикули, като се сушат в същия цикъл. Максималното натоварване е 3 кг.
 • Спално бельо – подходящо за добавяне на спално бельо като единични или двойни чаршафи, калъфки за възглавници, чаршафи за пликове, без да се надвишава натоварването от 3 кг.
 • Олекотени завивки – препоръчва се за единични или двойни завивки и възглавници с пълнеж от пера, пух или синтетичен материал, като максималното натоварване е 3 кг.
 • Коприна – предназначена е за сушене на копринени изделия, които могат да се перат на ръка, като максималното натоварване е 1 кг.
 • Вълна – подходяща за сушене на вълнени изделия, като максималният капацитет е 1 кг.
 • Връхни дрехи – могат да се добавят връхни дрехи, спортни гащеризони, водоустойчиви якета и с материали, осигуряващи дишането на тялото, свалящи се подплатени якета или изолиращ материал от вътрешната страна. Максималният капацитет е 2 кг.
 • Памук еко– определя премахването на гънки от памучни изделия, като максималното натоварване е 3 кг.
 • Синтетични с пара – подходящ за премахване на гънки от синтетични изделия, като максималният капацитет е 1,5 кг.
 • Освежаваща – позволява премахване на миризми от сухи дрехи, които са придобили неприятна миризма. Максималното натоварване е 1 кг.

Енергийна ефективност

Сушилня Electrolux Inverter EW8HS259S, PerfectCare800, Термопомпа, Парна система, 9 кг, Клас A++, LCD, Бяла

Това е сушилня със сравнително добра  енергийна ефективност клас A++, консумация на енергия 259 kWh за година.

Нашето мнение за продукта

Определено това е много добра сушилня, която успява да изсуши всички видове дрехите ефективно, поради което ви я препоръчваме с увереност. Ползвателите на този уред споделят, че са много доволни от направения избор и твърдят, че устройството работи отлично. Основните предимства на тази сушилня са високият капацитет на сушене, много тихата работа, но и високата енергийна ефективност.

Electrolux Inverter EW8HS259S

Electrolux Inverter EW8HS259S

Сушилня Electrolux Inverter EW8HS259S, PerfectCare800, Термопомпа, Парна система, 9 кг, Клас A++, LCD, Бяла