Ревю на уред за вакуумиране FoodSaver FFS017X-01


Уред за вакуумиране на храна FoodSaver FFS017X-01 увеличава периода на съхранение на избраната от вас храна до 5 пъти, като я запазва напълно свежа и вкусна чрез херметичното затваряне на пликовете.

FoodSaver FFS017X-01

FoodSaver FFS017X-01

Уред за вакуумиране FoodSaver FFS017X-01, 1 скорост, 28 см, Функция мариниране, Сребрист/Черен

Уредът ви спестява пари, когато желаете да си закупите храна в големи количества и да я съхраните свежа за максимално дълъг срок . Той удължава времето на съхранение на продуктите, като в същото време запазва свойствата и полезните вещества.

Компактният и стилен дизайн на този уред FoodSaver ви позволява да го съхранявате вертикално, което ще ви спести пространство за съхранение във вашата кухня.

Моделът разполага със специална функция за непрекъсната работа, без изчакване между изпразването на въздуха и запечатване на торбичката, което спомага за по-лесно, бързо и качествено вакуумиране на храната.

Както вече споменахме, той автоматично вакуумира храната в пликовете. Това означава, че уреда премахва напълно въздуха и влагата и в плика остава плътно затворена единствено храната. По този начин продуктите се съхраняват много по-добре и за по-дълъг срок, като се възпрепятства размножаването на бактериите и образуването на плесен, поради липса на кислород и влага вътре в торбата.

С този модел може да използвате вакуумни торби Foodsaver 28×36 см и вакуумиращи ролки FoodSaver, тъй като моделът е снабден с функция за запечатване.

Пакетът съдържа 5 стартови плика за вакуумиране с капацитет 0.94 литра и 5 с капацитет 3.78 литра, както и една ролка.

За по-лесно вакуумиране на влажни или съдържащи сос храни, машината автоматично променя нивото на засмукване на въздух от торбичката за по-сигурно запечатване на храната.

Основни предимства

 • Спестявате време и пари
 • Може да закупите по-голямо количество храна от магазина и по този начин да спестите ходенето си всяка седмица.
 • По-малко изхвърлена храна
 • чрез уреда ще запазите свежестта на храната до 5 пъти дълго.
 • Лесно съхранение

Храната, която решите да вакуумирате с този уред, може да съхранявате в хладилник, фризер или дори шкаф. Изборът е ваш. Можете също така да се възползвате от свойството на фризера за запазване на храната като по този начин защитата се увеличава двойно.

Друго предимство е по-малкото пространство, което вакуумираните храни изискват. Можете да ги поставите вертикално и по този начин да спестите място дори и в по-малки контейнери.

Функция мариноване

FFS017X-01 разполага с функцията за мариноване с помощта на която може да мариновате месо за 20-30 минути. По този начин значително ще спестите вашето време като резултата ще бъде вкусна храна.

Процеса се извършва чрез специална херметична кутия и маркуч, чрез който се изсмуква въздуха и при неговото отсъствие порите на месото се отварят бързо.  След това месото се маринова след няколко минути без въздух и да трябва се охлади.

Запазване на вкусовете и ароматите

Чрез процеса на вакуумиране може да изолирате вакуумираната храна от невакуумираната в хладилника. По този начин ще елиминирате възможността за разнасянето на бактерии и миризми. Уредът прави възможно ограничаването на замърсяването и поддържа храната в оптимални условия.

Запазване на свежестта на ядки, кафе, чай и др.

Друга възможност на този уред е да запази свежестта на ядки, кафе, чай и др. Това става възможно чрез специални кутии и буркани, които се свързват чрез маркуч в уреда.Той отнема въздуха и влагата от бурканите, за да задържи аромата възможно най-дълго (закупуват се отделно).

Можете да се насладите на вкуса на прясно смляно кафе през първия ден на разопаковане на пакета кафе. Можете да направите същото с виното или с маслото. При продуктите запазват специфичния си мирис и те няма да го изгубят с течение на времето.

*В комплекта на уреда е включен вакуумен маркуч, който свързва със специалните контейнери предназначени за запазване на свежестта на ядки, кафе, чай и други хранителни продукти.

Индикатор за затваряне и LED светлина показваща прогресията на уреда.

Основно функции

 • Функция за сухо или мокро вакуумиране, с която много лесно може да вакуумирате храна, съдържаща вода или сос.
 • Може да вакуумирате с ролки, които може да оразмерите размера на вакуумираната торба, в зависимост от размера и вида на храната. Устройството е оборудвано с функция за отделно вакуумиране, за удобство и безопасност.
 • За да вакуумирате успешно, уреда е снабден с 3 скорости за бавно, нормално или бързо вакуумиране.
 • Pulse функцията ви помага за някои крехки продукти, като сладкиши, хляб, бисквити или чипс, при които запечатването може да причини счупване.
 • Този уред FoodSaver има пространство за съхранение на ролката в самото устройство.
 • Интегриран резач, който позволява лесното отделяне на вече вакуумираните торби. Също така може да използвате резача за отваряне на вече вакуумирани торби.
 • В комплекта е включен маркуч, който е съвместим с използване на други аксесоари като кутии за храна. Той се свързва се към специален порт на устройството.

Начин на употреба

Лесно е да вакуумирате с този уред FoodSaver. Достатъчно е да поставите торбичката в устройството и само с едно натискане на бутон, храната се вакуумира бързо и лесно.

За правилното функциониране на уреда е важно да се уверите, че е той е правилно затворен. За целта е необходимо да поставете отворения край на торбичката в гнездото на тавата.

След това е необходимо да затворете уреда, като натиснете с двете си ръце по страните на капака и докато чуете щракване, след това отново натиснете.

Зеленият индикатор за захранване ще светне – знак, че уредът е правилно затворен и можете да натиснете бутона за вакуумиране и уплътнение.

А събралата се влага, течности или дребни остатъци от храна се събират в подвижната тава, която се вади много лесно и е подходяща за миене в съдомиялн машина.

Нашето мнение за продукта

Нашето мнение е, че уреда е  изключително лесен за употреба и е изградено от изключително качествени материали и изглежда страхотно. В същото е изключително компактен и би се вместил перфектно във всяка кухня като не би заел много място. Това е уред, който ще възвърне своята инвестиция в дългосрочен план, тъй като води след себе си изключителни ползи за едно домакинство.

FoodSaver FFS017X-01

FoodSaver FFS017X-01

Уред за вакуумиране FoodSaver FFS017X-01, 1 скорост, 28 см, Функция мариниране, Сребрист/Черен