Топ 10 хладилници с фризер Samsung за 2023 година

Ако търсите да си закупите нов надежден хладилник, то едва ли ще пропуснете да разгледате хладилници Samsung. Днес ще разгледаме 10-те най-добри хладилници с фризер Samsung, така че анализираме производителността, надеждността и технологията, налични в тези хладилниците от един от най-добрите производители в областта.

хладилници Samsung за 2023 година

Богат избор от хладилници Samsung

Разгледай всички предложения на хладилници Samsung на специални цени:

Закупуването на хладилник е голяма покупка и е важно да вземете правилното решение, тъй като обикновено експоатационния период на този вид уред надхвърля 10 години. Затова преди да закупите хладилник, трябва да се уверете, че сте избрали правилен модел, с необходимата производителност, който да служи на вас и вашето семейство дълги години.

Има много неща, които могат да се вземат предвид при закупуването на хладилник, от бюджета до вида на компресора, охладителната система или консумацията на енергия. За ваше улеснение сме направили списък с основните критерии, които трябва да имате предвид, когато избирате хладилник с фризер на Samsung.

Защо да изберете марка Samsung?

Това е една от най-големите компании за производство на домакински уреди и електроника в света, която е призната със своето качеството на предлаганите продукти. Що се отнася до хладилниците, историята на компанията датира точно от 1974 г., така че вече са изминали почти 50 години, откакто са конструирали и произвели такъв продукт. Проучванията относно степента на удовлетворение и надеждността на продуктите на Samsung ги поставят близо до върха на класацията, наред с много по-скъпите марки. Що се отнася до репутацията, те са над хладилниците Grundig, Whirlpool и Ariston, като са близо до нивото на хладилници LG.

Капацитет

При избора на такъв уред трябва да се вземе предвид както неговият основен капацитет, така и капацитетът на хладилника и фризера. Малко семейство или сам човек няма да се нуждае от същото пространство за съхранение на храна като семейство с 5-6 члена. Начинът ви на живот и това колко често пазарувате или колко замразени храни съхранявате също трябва да бъде взето под внимание.

Енергиен клас

Клас A е най-добрият възможен енергиен клас според най-новите разпоредби на ЕС. Това може би е един от най-важните елементи, които трябва да взети предвид, когато избирате хладилник Samsung. С увеличение на капацитета на вътрешно пространство класът на ефективност постепенно намалява, което е напълно нормално и може да бъде оправдан избор в такъв случай.

Все пак имайки предвид факта, че устройството се използва почти без прекъсване в продължение на 10 години, може би си струва да инвестирате в модел с по-ниска консумация на енергия.

Размери

Стандартните размери на един хладилен агрегат са някъде между 60 и 70 см ширина, като дълбочината също е между същите координати. Височината може дори да достигне до 200+ см. Измерете наличното пространство във вашата кухня и изберете модел, който може да ѝ пасне.

Дизайн

Няма за какво да се притеснявате, когато става въпрос за Samsung. Производителят от Южна Корея разполага с модерни уреди от неръждаема стомана, черно или бяло стъкло и някои други разновидности. Наличието на външен дисплей многократно добавя модерен елемент. Като цяло Корейците са помислили добре за външният вид на устройствата и те биха изглеждали добре във всяка модерна кухня.

Дисплей

Опростен дисплей, със или без сензорни контроли, отвън или отвътре, има няколко възможни варианта. Бихме препоръчали модели с външен дисплей, които не изисква отваряне на вратата, за да видите температурата вътре или да зададете програма. Това обаче не е един от решаващите елементи при избора на хладилник, защото няма да го използваме достатъчно често, за да има истинско значение за изборът ви.

Цифров инверторен компресор

Те са налични във всички хладилници на Samsung, тези дигитални инверторни компресори са икономични и с доказана надеждност, създавайки минимално ниво на шум.

No Frost

Важно е наличието на No Frost технология и в двете отделения на уреда. Така няма да имате много задачи с поддръжката на устройството и няма да се налага да размразявате лед по стените на устройството, съответно това подобрява ефективността на уреда.

Технологии на Samsung

Що се отнася до технологиите, Samsung е един от световните лидери и това се вижда дори от произведените от тях хладилници. По-долу ви даваме някои примери за технологии на Samsung, някои от тях са налични и на хладилниците в нашата класация.

 • Технология SpaceMax: смята се, че предлага повече пространство вътре, въпреки че има същите размери като нормален хладилник.
 • All-Around Cooling: специална система за охлаждане, за равномерно охлаждане на вътрешното пространство. Множество отвори са разположени на всяко ниво за издухване на хладен въздух.
 • Fresh Zone: интелигентният дизайн осигурява идеалната среда за съхранение на риба или месо с оптимална температурa.
 • Интелигентна сензорна система: 5 сензора, които се използват за следене на температурата в помещението и влажността вътре.
 • Optimal & Humidity Fresh+: може да премахне неприятната миризма отвътре по хигиеничен начин.
 • Cool Select Duo: специално отделение, което ще ви позволи известна гъвкавост, като можете да зададете температура от 3 налични само за него. В зависимост от вида на съхраняваната храна (зеленчуци, месо или риба) имате три възможности за избор.
 • Twin Cooling Plus – Оптимизира температурата и влажността в хладилника и фризера, като използва независимо охлаждане.
 • Cool Select+ – Насладете се на изключително гъвкави условия за съхранение, като използвате зоната Cool Select Plus. С едно докосване можете да превключвате между режимите за съхранение на различни храни при оптимална температура, така че всичко да остане свежо по-дълго.
 • Metal Cooling – Запазвате храната свежа, дори ако често отваряте и затваряте вратата на хладилника. Плочата Metal Cooling на гърба помага за поддържане на оптимална вътрешна температура. Поддържа ниска температура и предотвратява загубата на студен въздух, когато вратата е отворена.
 • Power Cool + Power Freeze – Насладете се на бързо охлаждане. С натискането на един бутон, Power Cool издухва силно изстуден въздух в хладилника, за да охлади бързо хранителните продукти или любимите напитки. Power Freeze пък изпраща силна струя изстуден въздух във фризера. Това върши чудесна работа за замразяване или стягане на замразена храна и приготвяне на лед.
 • BeSpoke (персонализируеми модули/комбинации) – Персонализирайте и комбинирайте хладилници, за да отговарят на вашия начин на живот. Можете да го използвате като единичен модул, с капацитет 390 л. Въпреки това, ако ви е необходимо повече място, можете лесно да комбинирате няколко модула.

Гаранция

Хладилниците Samsung се предлагат стандартна 24-месечна гаранция, в някои случаи с 10-годишна гаранция за цифровия инверторен компресор от производителя. Това е стандартна гаранция в днешно време, особено за големите производители, така че тук не се отличават особено от конкурентите си.

Топ 10 хладилници с фризер Samsung за 2023 година

 1. Samsung RB38A6B1DCE/EF
 • Бежов – височина 203 см;
 • 390 л (Обем на хладилната част: 276 л.; Обем на фризерната част: 114 л.);
 • Клас D (Годишна енергийна консумация 211 kWh);
 • Включени технологии: BeSpoke, No Frost, All Around Cooling, SpaceMax™, Power Cool/Power Freeze, Digital Inverter.

Най-продаван

Samsung RB38A6B1DCE/EF

Samsung RB38A6B1DCE/EF

Хладилник с фризер Samsung RB38A6B1DCE/EF, BeSpoke, 390 л, No Frost, All Around Cooling, Цифров инвертор, Клас D, H 203 см, Бежов

2. Samsung BeSpoke RB38A7B5312/EF

 • Бяло стъкло – височина 203 см;
 • 387 л (Обем на хладилната част: 273 л.; Обем на фризерната част: 114 л.);
 • Клас C (Годишна енергийна консумация 169 kWh);
 • Включени технологии: BeSpoke, Full No Frost, Twin & Metal Cooling, Cool Select+, Digital Inverter.

Препоръчан

Samsung BeSpoke RB38A7B5312/EF

Samsung BeSpoke RB38A7B5312/EF

Хладилник с фризер Samsung BeSpoke RB38A7B5312/EF, 387 л, Full No Frost, Twin & Metal Cooling, Cool Select+, Digital Inverter, Клас C, H 203 см, Бяло стъкло

3. Samsung RB38A7B6CS9/EF

 • Инокс – височина 203 см;
 • 390 л (Обем на хладилната част: 276 л.; Обем на фризерната част: 114 л.);
 • Клас C (Годишна енергийна консумация 169 kWh);
 • Включени технологии: BeSpoke, No Frost, Metal Cooling, Optimal & Humidity Fresh+, Digital Inverter.

Отличен рейтинг

Samsung RB38A7B6CS9/EF

Samsung RB38A7B6CS9/EF

Хладилник с фризер Samsung RB38A7B6CS9/EF, BeSpoke, 390 л, No Frost, Metal Cooling, Optimal & Humidity Fresh+, Цифров инвертор, Клас C, H 203 см, Inox

4. Samsung RB34A7B5E22/EF

 • Черно стъкло – височина 185 см;
 • 344 л (Обем на хладилната част: 230 л.; Обем на фризерната част: 114 л.);
 • Клас Е (Годишна енергийна консумация 254 kWh);
 • Включени технологии: BeSpoke, No Frost, Metal Cooling, Optimal & Humidity Fresh+, Digital Inverter.

Най-бюджетен

Samsung RB34A7B5E22/EF

Samsung RB34A7B5E22/EF

Хладилник с фризер Samsung RB34A7B5E22/EF, BeSpoke, 344 л, No Frost, Metal Cooling, Optimal & Humidity Fresh+, Digital Inverter, Клас E, H 185 см, Черно стъкло

5. Samsung BRB30600FWW/EF

 • Хладилник с фризер за вграждане – височина 193.5 см;
 • 298 л (Обем на хладилната част: 224 л.; Обем на фризерната част: 74 л.);
 • Клас F (Годишна енергийна консумация 286 kWh);
 • Включени технологии: No Frost, Twin Cooling, Cool Select+, Humidity Fresh, Digital Inverter.
Samsung BRB30600FWW/EF

Samsung BRB30600FWW/EF

Хладилник с фризер за вграждане Samsung BRB30600FWW/EF, 298 л, No Frost, Twin Cooling, Cool Select+, Humidity Fresh, Клас F, H 193.5 см

6. Samsung RB38A7B5322/EF

 • Черно стъкло – височина 203 см;
 • 387 л (Обем на хладилната част: 273 л.; Обем на фризерната част: 114 л.);
 • Клас C (Годишна енергийна консумация 169 kWh);
 • Включени технологии: BeSpoke, No Frost, Twin & Metal Cooling, Cool Select+, Digital Inverter.
Samsung RB38A7B5322/EF

Samsung RB38A7B5322/EF

Хладилник с фризер Samsung RB38A7B5322/EF, BeSpoke, 387 л, No Frost, Twin & Metal Cooling, Cool Select+, Digital Inverter, Клас C, H 203 см, Черно стъкло

7. Samsung RB38A7B5DAP/EF

 • Бяло стъкло – височина 203 см;
 • 390 л (Обем на хладилната част: 276 л.; Обем на фризерната част: 114 л.);
 • Клас D (Годишна енергийна консумация 211 kWh);
 • Включени технологии: BeSpoke, Full No Frost, All-Around Cooling, Metal Cooling, Humidity Fresh+, Optimal Fresh Zone, SpaceMax, Digital Inverter.

Препоръчан

Samsung RB38A7B5DAP/EF

Samsung RB38A7B5DAP/EF

Хладилник с фризер Bespoke Samsung RB38A7B5DAP/EF, 390 л, Full No Frost, All-Around Cooling, Metal Cooling, Компресор Digital Inverter, Клас D, H 203 см, Антрацит

8. Samsung RB38A6B3DB1/EF

 • Антрацит – височина 203 см;
 • 390 л (Обем на хладилната част: 276 л.; Обем на фризерната част: 114 л.);
 • Клас D (Годишна енергийна консумация 211 kWh);
 • Включени технологии: BeSpoke, Full No Frost, All-Around Cooling, Optimal & Humidity Fresh+, SpaceMax™,  Power Cool и Power Freeze, Digital Inverter.
Samsung RB38A6B3DB1/EF

Samsung RB38A6B3DB1/EF

Хладилник с фризер Samsung RB38A6B3DB1/EF, BeSpoke, 390 л, No Frost, All Around Cooling, Optimal & Humidity Fresh+, Digital Inverter, Клас D, H 203 см, Антрацит

9. Samsung RB34A7B5DAP/EF

 • Персонализиращ се панел – височина 185.3 см;
 • 344 л (Обем на хладилната част: 230 л.; Обем на фризерната част: 114 л.);
 • Клас D (Годишна енергийна консумация 204 kWh);
 • Включени технологии: BeSpoke, No Frost, Metal Cooling, All-Around Cooling, Optimal Fresh+, Humidity Fresh+, Power Cool/Power Freeze, Digital Inverter.
Samsung RB34A7B5DAP/EF

Samsung RB34A7B5DAP/EF

Хладилник с фризер Samsung RB34A7B5DAP/EF, Bespoke, 344 л, No Frost, Клас D, Metal Cooling, Digital Inverter, Персонализиращ се панел

10. Samsung BRB26713DWW/EF

 • Хладилник с фризер за вграждане – височина 177.4 см;
 • 264 л (Обем на хладилната част: 190 л.; Обем на фризерната част: 74 л.);
 • Клас D (Годишна енергийна консумация 185 kWh);
 • Включени технологии: No Frost,Twin & Metal Cooling, Cool Select+, Optimal & Humidity Fresh+, Digital Inverter.

Отличен рейтинг

Samsung BRB26713DWW/EF

Samsung BRB26713DWW/EF

Хладилник с фризер за вграждане Samsung BRB26713DWW/EF, 264 л, No Frost, Twin & Metal Cooling, Cool Select+, Optimal & Humidity Fresh+, Клас D, H 177.5 см