Ревю на пречиствател за въздух Inventor Quality 300


Inventor Quality 300 е един най-ефективните достъпни пречиствател на въздух, който е подходящ за помещения до 45 кв.м и има поток на въздух 300 м³/н. Моделът е оборудван с HEPA филтър, има йонизатор, индикатор, който ви показва качеството на въздуха, и има още полезни функции, сред който режим за сън и други.

Inventor Quality 300

Inventor Quality 300

Пречиствател на въздух Inventor Quality 300, Филтър Hepa, Йонизатор, Индикатор за качество на въздуха, Режим Sleep, Бял

Едно от нещата, които може да направим, за да подобрим качеството си на живот е да инвестираме във въздуха, който дишаме у дома. Може да направим това, като си купим пречиствател на въздух, дори по-евтин за целта.

По този начин си гарантираме отлично качество на въздуха, докато си стоим у дома и по този начин ще се освободим от тежестта на замърсяването в големите градове и ще намалим пораженията върху дихателната ни система.

Въздухопречиствателя е изключително подходящ за хора страдащи от астма и алергии, като в същото време не позволява на вирусите да проникнат в домът ви.

Освен с бактерии и вируси, въздухът в жилището или на работното ви място може да е замърсен с дразнители като полени, прах, тютюнев дим и косми от домашни любимци, които могат да предизвикат дискомфорт и алергични реакции.

Inventor Quality 300 е сравнително евтин, но ефективен уред, който може да изпълни тази цел в по-големи помещения или дори по-малки апартаменти (въпреки че бихме препоръчали закупуването на няколко уреда с по-малък капацитет, по един за всяка стая, а не един).

Inventor Quality 300 е пречиствател на въздух подходящ за помещения до 45 кв.м, с поток на въздух 300 м³/н. Моделът е оборудван с HEPA филтър, има йонизатор, индикатор, който показва качеството на въздуха, и още полезни функции, които ще ви разясним във следващите редове.

Освен това устройството има приятен и модерен дизайн, изработен от висококачествена бяла пластмаса. Размерите му го правят да бъде напълно компактен и да не заема голямо пространство в стаята, където е поставен.

Основни предимства

Факторите, които дават предимство на този модел пред конкурентните му са:

  • Капацитета на преработка на въздуха му е до 300 м³ за час;
  • Приложение за работа в помещения до 45 m2;
  • Филтриране на въздуха с качествен HEPA филтър (клас H11) филтрира до 97.5% от всички частици с размери над 0.3 микрона;
  • Ниско ниво на шум е от 31 dB и достига  50 dB;
  • Моделът ви показва качеството на въздуха в помещението, чрез своя светлинен и индикатор;
  • 4 режима на филтриране.
  • Таймер за изключване до 8 часа;

Освен това уреда е естетически приятен на вид, като е снабден с качествена гланцирана бяла пластмаса, както и с лесни и интуитивни бутони за управление.

Основни функции

Този пречиствател на въздух Inventor ще впечатли и най-взискателните след като създаде здравословна и чиста среда във вашият дом.

Светлинната LED индикация предлага директна и надеждна диагностика на качеството на въздуха на вашето място, докато мощният HEPA филтър премахва злонамерените микроорганизми и праховите частици от въздуха, оставяйки атмосферата изключително свежа и приятна.

Действието на този пречиствател на въздух е толкова ефективен, защото въздухът преминава през 4 ефективни етапа на филтриране.

4 етапа на филтрация, които ефективно премахват всички алергени и следи от прах във въздуха, както и космите от домашните любимци.

Мощният HEPA филтър предлага здравословна среда без прах и микроорганизми.

Филтър HEPA за Inventor QLT-300

Филтър HEPA за Inventor QLT-300

Филтър HEPA за Inventor QLT-300

 

Безшумният режим ви позволява да се наслаждавате на комфорт и релакс дори когато спите.

Освен това този пречиствател е оборудван и с йонизатор, който разпръсква отрицателни йони в помещението с цел подобряване на почистващия процес. Йоните се съединяват с праховите частици и ги отвеждат на пода. Необходимо е периодично почистване на пода на помещението.

Ще споменем и факта, че уреда се възползва от множество сензори (Light, VOC, PM 2.5), благодарение на които автоматичната функция работи отлично, но също така, има опция за настройване на таймера до 8 часа и възможност за заключване на достъпа на деца.

Размери и тегло

Уредът тежи 7.2 кг и има следните размери (Ш х В х Д в мм ): 387 х 571 х 247.

Нашето мнение за продукта

Това е пречиствател на въздух, който е доста достъпен като цена, въпреки това предлага всички функции, от които бихте имали нужда, включително йонизация, сън и таймер. Този моделът се препоръчва за големи помещения, като дневни или офис помещения, стига да не надвишава 40-45 кв.м.

Inventor Quality 300

Inventor Quality 300

Пречиствател на въздух Inventor Quality 300, Филтър Hepa, Йонизатор, Индикатор за качество на въздуха, Режим Sleep, Бял