Ревю на телевизор JVC LT-VA3000 (JVC LT-43VA3000, JVC LT-50VA3000, JVC LT-55VA3000)

JVC LT-VA3000 e 4K LED смарт телевизор, който е наистина добър вариант, ако търсите голям телевизор с хубав дисплей. С 4К резолюция и почти безрамков екран с опция за различни размери, той е идеален за гледане на филми или спортни предавания. Може да видите любимото ви съдържание с ясни и реалистични цветове, така че да не пропуснете нито един детайл. Това е чудесен избор за всеки, който търси универсален, но достъпен смарт телевизор.

JVC LT-VA3000

Телевизор JVC LT-VA3000

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модел JVC LT-VA3000: JVC LT-43VA3000, JVC LT-50VA3000, JVC LT-55VA3000

След като получих телевизора за теста, го разопаковах и го пуснах веднага, като изненадата, която ми предложи, беше за доста приятна. JVC LT-43VA3000 (който тествах) е точно такъв, какъвто бих очаквал, от сравнително компактен телевизор, с тънки рамки и подходящо качествено изображение.

Тънкият екран, съчетан с минималистичния дизайн, го прави универсален бюджетен вариант. В допълнение, рамките около диагонала на дисплея от 108 см създават впечатление за безкраен екран, като ръбовете му са достатъчно тънки, за да не се забелязват, особено от разстояние.

Телевизор JVC LT-55VA3000, 55" (139 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED

Рамките се поддържат от два крака, който е нужно да сглобите ръчно, разположени симетрично за постигане на по-добра стабилност, независимо от избраната повърхност. Всичко е направено от матова черна пластмаса, нищо ново от тази гледна точка, като интересната част е по-скоро свързана с екрана, където виждаме, че поддържа HDR10+ заедно с UHD резолюция.

Операционната система Android задвижва нещата, когато става въпрос за навигация в смарт менюто, откъдето можете да изберете и предварително инсталираните приложения в нейното меню. Операционната система Android ви позволява да имате достъп до множество смарт приложения, лесно достъпни от телефона или чрез споделяне на екрана.

Качество на изображението

Дисплеят който е с размери 108 cm по диагонал, поддържа UHD резолюция, като е способен да възпроизвежда изображения с отлична яснота със следните технически аспекти: време за реакция при честота 8 ms, яркост от 300 cd/m2 и динамичен контраст от 100 000: 1.

Откъдето и да го погледнете, много добре ще различавате цветовете и формите. За непрекъсната обработка на цветовете са налични следните технологии за обработка на изображения: CTI/LTI – технология, която добавя естественост към изображенията чрез подобряване на цветовия спектър, Zoom Mode – позволява процентно фокусиране с увеличаване или намаляване за по-добро улавяне на визуални детайли, Цифрово намаляване на шума – елиминира нежеланите шумови ефекти, прилагани към движещи се изображения или други предавания с по-ниско качество.

Технологията HDR 10+ е тази, която придава нова реалност на изображението, така че съдържанието да е оптимизирано за преживяване, максимално близко до това в реалността. Качеството HDR усилва контраста, така че винаги да може да се насладите на изживяване при гледане с HDR качество.

HLG използва вариация на диапазона, подобна на тази на традиционните системи за възпроизвеждане на видео. Ето как се получава по-голяма гъвкавост за адаптиране на съдържанието, излъчвано от телевизиите, независимо дали говорим за спортни събития, предавания в Ultra HD или за обикновено съдържание.

С JVC Smart Center Bluetooth ви позволява да свържете различни аксесоари към телевизора чрез Bluetooth. Можете да свържете слушалки, звукови системи и съвместими 3D очила.

Качество на звука

Звукът е това, което добавя допълнителен вкус към предаваните изображения, особено след като това устройство е оборудвано с два Nicam Stereo високоговорителя с 20 W RMS мощност.

Високоговорителите на този телевизор работят вълшебно, благодарение на интегрираните технологии за обработка на звука DTS Surround и Dolby Audio, които ви предлагат виртуално изживяване със съраунд звук, подобно на това в киното, но у дома.

Свързаност

Тунерът с предаване в DVB-T/C обхвата позволява приемането на всички телевизионни станции, спазвайки европейските стандарти за кабелно и аналогово предаване.

Дистанционното управление е подходящо като размер, реагира бързо на команди и обичайните бутони са разположени интуитивно. Телевизионните канали се сменят почти моментално, няма време за чакане, независимо дали говорим за HD или цифрови.

Освен това можете да правите дублиране на екрана чрез функцията bluetooth на телефона, след като сте го свързали с телевизора.

Телевизор JVC LT-55VA3000, 55" (139 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED

Относно свързаността на телевизора JVC LT-43VA3000 има два USB входа, 4 цифрови HDMI порта, вход за слушалки, видео и компютърен вход, 1 x AV слот, CI+ слот и жак за слушалки.

Вграденият медиен плейър ще ви даде възможност да гледате любимия си филм или сериали директно от флашка, като просто го свържете към USB 2.0 порта. За да се свържете с интернет, ще можете да използвате или LAN връзка, или безжична връзка, свързана към локален рутер чрез вградения безжичен адаптер.

Функцията PVR му дава възможност да записвате любимите си предавания на памет или външен HDD, свързан към USB порта.

Основно функции

В допълнение към обичайните функции, телевизорът JVC разполага и със Smart интерфейс, специален Smart Center, където можете да получите достъп до различно съдържание от Интернет с просто щракване върху дистанционното управление.

Операционната система е Android версия 9.0, която се държи прилично, като общото ми впечатление е много добро. Чрез натискане на бутона Smart на дистанционното управление интелигентната лента се активира незабавно, предлагайки ви възможността да избирате приложения, зададени като бързи преки пътища. Капацитетът на вътрешната памет за съхранение на приложения е 8 Gb. Най-често използваните приложения могат да бъдат зададени като преки пътища на главния екран, за да може да взаимодействате много по-лесно и бързо.

Android е най-използваната операционна система на ниво мобилна платформа, така че можете да споделяте информация с други мобилни устройства или да инсталирате приложения в нейния интерфейс по всяко време. Освен това има специален Smart Center за управление на устройства, сдвоени чрез bluetooth, като тук имам предвид слушалки, клавиатури или дори мишка.

В допълнение, системата за гласово разпознаване Alexa ви позволява да взаимодействате с телевизора чрез гласови команди, така че можете да търсите в интернет или да отваряте различни приложения много по-бързо.

Достъпът до интелигентния интерфейс е лесен и бърз, с натискане на централния бутон на предоставеното дистанционно управление преходът от изображение към изображение е мигновен. Имате достъп до множество приложения, стандартни или базирани на последваща инсталация, за социални мрежи, видео съдържание или онлайн сърфиране.

Нашето мнение за продукта

Това е идеална алтернатива на други по-скъпи марки, като цената и неговите характеристики са безспорни предимства до голяма степен. Изображението е много добре калибрирано по отношение на цветовете, характерно за HDR10+ и е фактор, който допринася за това качество, особено при онлайн излъчвания, като генерираното от стрийминг платформи като Netflix например. Това е интересна опция, ако искате да мигрирате към телевизор с висока производителност по отношение на изображение и интерфейс, но малко по-достъпна цена в сравнение с други марки.

JVC LT-VA3000

Телевизор JVC LT-43VA3000

Телевизор JVC LT-43VA3000, 43″ (108 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED

JVC LT-VA3000

Телевизор JVC LT-50VA3000

Телевизор JVC LT-50VA3000, 50″ (126 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED

JVC LT-VA3000

Телевизор JVC LT-55VA3000

Телевизор JVC LT-55VA3000, 55″ (139 см), Smart Android, 4K Ultra HD, LED