Как да изберем хлебопекарна?

В ръководството как да изберем хлебопекарна ще ви запознаем с основните предимства, качества и функции на този полезен домашен уред.

Виж разнообразие от хлебопекарни тук!

Разгледай над 80 атрактивни предложения за хлебопекарни на страхотни цени!

Хлебопекарната е уред, който позволява лесно изпичане на различни видове хляб. Обикновено уредът се състои от правоъгълен корпус с подвижна тава за печене, в която се добавят съставките. Програмите контролират смесването, бухването и изпичането на хляба. Това драстично намалява работата, необходима за направата на висококачествен хляб, което означава, че е по-лесно от всякога да го направите във вашия дом!

Хлебопекарните се различават основно по капацитета си. Колкото по-голям хляб искате да изпечете, толкова по-голям уред ви трябва. Някои по-малки хлебопекарни могат да пекат хлябове с тегло около 500-600 гр., докато по-големите модели могат да пекат хлябове от 2-3 кг.

Програми

Почти всички хлебопекарни идват с предварително зададени програми. Те осигуряват лесни начини за приготвяне на различни видове хляб – от стандартен за филийки до френски, теста за понички, кифлички или пица, блатове за торта и др. Много модели също ви позволяват да изберете степента на изпичане на коричката на хляба. Можете да го настроите на светла, средна или тъмна, в зависимост от това как предпочитате хляба си.

Някои хлебопекарни ви позволят да създавате персонализирани програми, за да експериментирате с различни рецепти. Те могат да съдържат и допълнителни програми за готвене, като например за ризото, супа, сос от макаронени изделия и дори сладко.

Ако често се оказвате с ограничено време и трябва бързо да изпечете хляб, може би си заслужава да търсите модел с бърза програма за приготвяне. Макар, че не създава хляб с толкова високо качество, колкото по-дългите програми, този режим може да направи хляб от нулата за по-малко от час.

Приставки

Приставките за месене се предлагат в различни форми. Повечето модели идват с поне една приставка, но две са препоръчителни за да меси хляба добре. Те работят почти толкова добре, колкото и да се меси на ръка или със миксер на стойка. Машините с единични бъркалки могат да включват и резервна приставка.

Също така може да искате да проверите дали може да премахнете бъркалките след всеки цикъл на месене. Това е важно, ако не искате хляб, който да се пече с приставка и да остави дупка на дъното на вашия хляб. Някои машини за хляб ви уведомят, че трябва да извадите бъркалките преди да влязат в цикъла на печене.

Шум

Тъй като машините за хляб смесват и месят тестото, ще ви бъде трудно да не намерите такава, която не създава шум. Нивото на шума обаче е различно между различните машини. Моделите от по-висок клас са склонни да използват по-добри материали и са по-здрави, затова правят по-малко шум и не се движат наоколо. Когато купувате машина, не забравяйте да намерите такава, за която е известно, че вдига минимален шум.

Аларма

Ако възнамерявате да печете хляб с плодове и ядки, уверете се, че хлебопекарната има аларма, за да ви уведоми кога да добавите тези съставки. Ако ги добавите в началото с останалите съставки, те ще бъдат смазани от цикъла на смесване. Ето защо трябва да ги добавите по-късно и затова някои машини ще известят звуково, за да ви уведомим, че е време да ги добавите.

Таймери и предварително програмиране

Едно от големите предимства на хлебопекарната над стандартното печене, е че тя съдържат таймер за печенето на хляба. Можете да настроите хляба да бъде готов точно, когато го искате – машината автоматично ще започне печенето в програмираният час.

Това е особено полезно за закуска – просто заредете машината със съставки, преди да си легнете вечер, задайте програмата и когато се събудите ще имате пресен хляб, който ви очаква на закуска!

Плодове / ядки

Някои по-модерни видове хлебопекарни съдържат отделен контейнер за да се добавят допълнителни съставки към хляба, като сушени плодове или ядки. Когато се използват в програма, тези съставки постепенно се въвеждат в тестото по време на етапа на смесване, което позволява на ядките или плодовете да се смесят равномерно. С това допълнение е лесно да създадете вкусни специалитети като орехов хляб, боровинков хляб или гръцки маслинен хляб!

Повечето хлебопекарни включват и книжка с рецепти, която предоставя повече подробности за включените програми и как най-добре да ги използвате. Много от тях също така включват безплатна мерителна чаша за точно измерване на съставките за вашия хляб.

Прочети още: Как да изберем електрическа скара?

Нашите предложения за най-добра хлебопекарна:

Star-Light MPD-800BL/WH е лесна за използване хлебопекарна, която предоставя редица полезни програми, както и други интересни функции, при това се предлага на много добра цена.

Тя има мощност 800 W и капацитет 1200 грама, като с нея може да приготвите хляб от 900 грама, така и такъв от 1200 грама. Има три степени на покафеняване на хляба, за да бъде приготвен по ваш вкус, повече или по-малко изпечен.

В същото време предлага 12 програми, сред които:

 • Основна – можете да приготвите бял или смесен хляб от пшенично или ръжено брашно.
 • Френски – е френският хляб, който има по-хрупкава коричка и хубаво покафенен.
 • Пълнозърнест – хлябът се прави с мая и по-голямо количество пълнозърнесто брашно.
 • Бърз – включва по-бързо месене, ферментация и печене, като резултатът ще бъде хляб с по-плътна текстура.
 • Сладко – можете да приготвите хляб, богат на захари, мазнини и белтъчини, за да засилите цвета на коричката.
 • Ултра бързо – включва по-бързо приготвяне на хляб, но хлябът ще бъде по-малък и по-твърд.
 • Без глутен – хлябът не съдържа глутен и е идеален за хора с непоносимост.
 • Тесто – позволява тестото да се приготви без печене.
 • Конфитюр – можете да приготвите сладко, сладко, мармалад и така нататък.
 • Сладкиши – можете да приготвите различни видове сладкиши, като използвате бакпулвер или сода бикарбонат.
 • Сандвичи – приготвя хляб за сандвич, който има по-лека текстура, но и по-тънка коричка.
 • Печене – отнася се до етапа на печене на тестото.

В същото време функцията за отложено програмиране позволява отлагането на началния час на приготвянето на хляба, за да бъде готов тогава, когато желаете. Функцията за загряване поддържа хляба топъл за по-дълго.

Аксесоарите, които идват в комплекта, включват мерителна чаша, лъжица, съд с незалепващо покритие и 2 бъркалки. 

Устройството е с приятен дизайн, като корпусът е черен в комбинация със сребрист цвят (може да намерите моделът и в бяло).

Отпред е контролният панел, чрез който може да настройвате уреда. Клапата има и прозорец, който ви позволява да наблюдавате процеса, без да го отваряте.

Размерите на уреда са стандартни 29 см ширина, 42 см дължина и 25,8 см дълбочина, тегло около 6 кг.

Като заключение Star-Light MPD-800BL е добра и удобна хлебопекарна, от която ползвателите ѝ остават доволни. Те твърдят, че са приготвили с нейна помощ няколко рецепти за хляб, тесто за пица, паста, понички и други, като всеки път резултатът е бил според очакванията им. Това е чудесен пример за хлебопекарна с перфектно съотношение между цена и качество на изгодна цена.

Star-Light MPD-800BL (Черен)

Хлебопекарна Star-Light MPD-800BL, 12 програми, 800W, Капацитет 1200 гр, Черен

Star-Light MPD-800WH

Star-Light MPD-800WH (Бял)

Хлебопекарна Star-Light MPD-800WH, 12 програми, 800W, Капацитет 1130 гр, Бял

Star-Light MPD-550W е достъпен вариант за хлебопекарна, която предлага с широка гама от програми, като успяват да приготви до 12 вида рецепти.

Тази хлебопекарна Star-Light е с мощност 550 W и има капацитет 900 грама, като предлага две опции за настройка на теглото на хляба. В същото време има три опции за покафеняване, с които може да препичате хляба по вашите предпочитания.

Тази хлебопекарна има 12 програми, сред които:

 • Основна – подходящ е за приготвяне на бял и смесен хляб от пшенично брашно или ръж.
 • Френски – отнася се за френски хляб, който има по-хрупкава коричка и е хубаво покафенен.
 • Пълнозърнест – хлябът се прави от мая и по-голямо количество пълнозърнесто брашно.
 • Бърз – включва месене, втасване и изпичане на хляб за по-кратко време, а полученият хляб има по-плътна текстура.
 • Сладък – е хлябът, богат на захари, мазнини и протеини, засилва тъмната коричка.
 • Без глутен – хлябът няма да съдържа глутен, което е правилният вариант за хора с непоносимост.
 • Ултра бърз – включва по-бързо месене, ферментация и печене, но полученият хляб ще бъде по-малък и по-твърд.
 • Тесто – ефикасно е за приготвяне на тесто без да се пече.
 • Конфитюр – можете да направите сладко, конфитюр, мармалад и други.
 • Сладкиши – омесва, заквасва и пече, но рецептата се основава на използването на бакпулвер или сода за хляб.
 • Сандвич – подходящ за приготвяне на хляб подходящ за сандвич, има по-лека текстура и по-тънка коричка.
 • Печене – включва само изпичане на готово тестото.

Също така, уредът има включена функцията за отложено програмиране, която ви позволява да зададете началния час на хляба, за да бъде готов, когато имате нужда от него. В същото време функцията за поддържане на топлина поддържа хляба топъл за по-дълго време.

Аксесоарите, които идват с опаковката, включват мерителна лъжица и чаша, съд от незалепващо, който е много лесен за поддръжка, както и една бъркалка за смесване.

Дизайнът на този продукт е доста опростен, като корпусът е изграден от бяла пластмаса. Контролният панел е отпред и има много интуитивен интерфейс. В същото време капакът е снабден с прозорец, който позволява наблюдение на съдържанието, без да е необходимо да се отваря всеки път.

Моделът е с размери 26,5 см ширина, 42 см дължина и 27 см дълбочина, тегло 6,3 кг.

Това е машината за хляб, който предлага богат набор от програми за приготвяне на различни видове хляб, но не само. Клиентите, които го притежават го определят с най-висок рейтинг, като казват че са доволни от продукта и изгодната цена.

Star-Light MPD-550W

Star-Light MPD-550W (Бял)

Хлебопекарна Star-Light MPD-550W, 550W, 12 програми, капацитет 900 гр, Бял

Star-Light MPD-550SS (Инокс)

Хлебопекарна Star-Light MPD-550SS, 12 програми, 550W, Display, Control Digital, Отделение за семена, Inox

Kenwood BM350 е много добра машина за хляб, която ще ви помогне да го приготвите по-лесно, отколкото бихте очаквали любимия си хляб. Уредът предлага широка гама от функции и програми, които може да прочетете по-долу.

Мощността на уреда е 650 W и позволява приготвянето на хляб във вариант 500 грама, 750 грама, съответно 1 кг, за да може да приготвите точно колко хляб изядете, за да избегнете разхищаването. В същото време уреда има три настройки за изпичане, за да получите коричка точно по ваш вкус.

Разполага с 14 програми, които позволяват приготвянето на хляб в различни варианти:

 • Основна
 • Бял хляб бърза
 • Пълнозърнест
 • Френски
 • Сладка
 • Бърз хляб
 • Торта
 • Без глутен
 • Тесто
 • Занаятчийско тесто
 • Конфитюр
 • Печете
 • Бутон за бързо печене

Също така, функцията за отложено програмиране ви позволява да настроите машината така, че хлябът да е готов в желаното от вас време, за да може да му се насладите когато той е топъл. А освен това функцията за затопляне поддържа хляба топъл за по-дълго, дори след края на програмата.

В допълнение, машината се доставя в комплект с вана, бъркалка за месене, мерителна чаша и лъжица и кука за придърпване.

Хлебопекарната е с изключително компактни размери, което ви позволява да я приберете в почти всеки шкаф, а капакът е снабден с прозорец за проверка на съдържанието, но също така има странични дръжки за по-лесно използване. Контролният панел е с много интуитивен интерфейс, като желаните настройки са много лесни за правене.

Като заключение ще кажем, че Kenwood BM350 е чудесен избор за хлебопекарна, която ще ви помогне лесно и удобно да приготвите любимия си хляб. Потребителите, който са закупили уреда са много доволни от нея и казват, че се справя много добре. Уреда се настройва лесно, а ваната и бъркалките за месене се почистват много бързо, като са снабдени с незалепващо покритие. От казаното до тук следва, че това е много добър избор, чието съотношение качество/цена е изгодно.

Kenwood BM350

Kenwood BM350 (Сребрист)

Хлебопекарна Kenwood BM350, 645W, 1000 гр, 14 програми, Сребрист

Tefal Pain Doré PF210 е също добър избор за машина за хляб, защото повечето потребители, които я притежават споделят, че не съжаляват за своя избор. Те споделят, че от както са я закупили не са купували хляб от магазина. Освен специалния вкус и мирис, който ухае след всяко приготвяне на домашният хляб, то той е и 100% натурален и здравословен, а за да гарантирате лично, за качеството на съставките, може да подбирате специални брашно директно от мелница.

Машината за хляб Tefal Pain Doré PF210 има мощност 700 W и е с общ капацитет на приготвяне от 1000 грама. Уредът ви позволява да приготвяте хляб в три разновидности: 500 грама, 750 грама и 1000 грама.

Може да приготвяте точно толкова хляб, колкото ще ви е необходим, като по този начин избягвате да изхвърляте храна. В същото време има три степени на изпичане на , в зависимост от вашите предпочитания.

Уредът се възползва от 12 програми, за които ще обсъдим повече подробности по-долу:

 • Бял хляб – хлябът е с по-тънка коричка и е подходящ за приготвяне на сандвичи.
 • Френски хляб – хлябът получава по-плътна и хрупкава коричка.
 • Сладък хляб – на основата на захар, съдържащ повече мазнини.
 • Бърз хляб – подходяща за по-бързо изпичане на бял хляб.
 • Пълнозърнест хляб – позволява приготвянето на пълнозърнест хляб.
 • Хляб без глутен – препоръчва се за хора с глутенова непоносимост.
 • Ръжен хляб – подходящ при използване на голямо количество ръжено брашно или други зърнени храни от този тип.
 • Хлебчета – подходящи за печене от 10 до 70 минути.
 • Тесто за хляб – подходящо за приготвяне на теста като пица, вафли и др., без да се пече тестото.
 • Торти – Препоръчително е да се правят сладкиши с бакпулвер.
 • Овесена каша – използва се за приготвяне на зърнена каша и оризов пудинг.
 • Сладко – подходящо е за приготвяне на конфитюри и мармалади, но първо плодовете трябва да се натрошат.

С функцията за отложен старт може лесно да планирате кога хлебопекарната да започне работа в удобно за вас време. Това е изключително удобна функция, чрез която може да сложите продуктите от вечерта, а хлябът да е готов рано сутрин, за да може да сервирате пресен и горещ хляб за закуска. Освен това, функцията за загряване поддържа хляба топъл поне един час след края на програмата.

Като аксесоари, машината се предлага с кука, мерителна лъжица и чаша, вана за печене, бъркалка и много полезна книга с рецепти, където са посочени точните количества продукти.

Ваната и бъркалката се почистват изключително лесно веднага след края на програмата, защото се възползват от незалепващо покритие, а хлябът или тестото не залепват по повърхността им.

Дизайнът на продукта е доста прост, без излишни неща, корпусът е бял, а в горната част има много лесен за настройване контролен панел с изключително интуитивен интерфейс. Като минус може да отбележим, че вратата на уреда няма прозорец, през който да виждате етапа на приготвяне на хляба, но когато искате да направя това, просто може да отворите вратата, така че това не е голямо неудобство.

Tefal Pain Doré PF210 е изключителна добра хлебопекарна, с която ще успеете да приготвите множество тестени изделия с нейна помощ, от различни видове хляб, до тесто за понички, тесто за пица, конфитюри и т. н.

Ползвателите на уреда са много доволни от него и не биха се разделили с него по никакъв начин. Добавената книгата с рецепти също е много полезна, за да постигнете най-добрият резултат.

Със сигурност препоръчваме този продукт и смятаме, че съотношението между цена и качество е отлично.

Хлебопекарна Tefal Pain Doré PF210, 700 W, 1000 гр, 12 Програми

Tefal Pain Doré PF210 (Бял)

Хлебопекарна Tefal Pain Doré PF210, 700 W, 1000 гр, 12 Програми

Panasonic SD-R2530KXE/WXE е хлебопекарна от високия клас, която разполага с 30 програми, 4 от които за безглутенов хляб.

Една от функциите на тази хлебопекарна, която я правят да бъде една от най-добрите е, че използва два вградени сензора за настройка както на вътрешна, така и на външна температура и оптимизиране на програмата на всеки етап. Резултатите винаги ще бъдат също толкова вкусни, независимо от температурните условия.

Друга иновативнат технология на Panasonic е специалната техниките на месене, която е възпроизвежда месенето на пекаря. Уникалното острие за месене се комбинира с ребрата, специално поставени в тавата за хляб, за да осигури хляб с невероятен вкус и идеална текстура.

Хлебопекарната B2530 е идеална за хора, които страдат от непоносимост към глутен или просто искат да консумират по-малко глутен. Програмите за хляб, сладкиши, тесто за пица и паста без глутен ви позволяват да пропуснете алергените, без да нарушавате вкуса.

Просто използвайте желания продукт за хляб, добавете вода и сте готови! Със специалните програми на тази хлебопекарна пресният хляб се приготвя лесно. Вкусните резултати ще удивят вас и вашето семейство.

Бъркалката и ваната са изработени от незалепващо покритие и освен това са подвижни и могат лесно да се добавят към съдомиялната машина.

Както и другите модели на Panasonic, този модел също не се предлага с прозорец за наблюдение. Също така открихме, че екранът на дисплея е малък и слабо осветен, особено ако е по светло в стаята.

Прецизните измервания са задължителни при печенето на хляб, така че този модел се предлага с всички необходими лъжици, за да започнете: селекция от мерителни лъжици и мерителна чаша, която може да се използва и за закваска.

Инструкциите ясно обясняват в какъв ред да се добавят съставките в тавата. Тази хлебопекарна е чудесен избор, ако ви се дават малко повече пари за такъв уред, който все пак предлага много за цената си. Освен богатството от настройки, този модел се предлага и с таймер за отлагане, така че можете да се събудите от миризмата на пресен хляб – има ли нещо по-добро?

Това не е най-евтиният модел на пазара, но е невероятно добре направен и прави страхотен хляб в множество разновидности.

Panasonic SD-R2530KXE

Panasonic SD-R2530KXE (Черен)

Хлебопекарна Panasonic SD-R2530KXE, LCD дисплей, 30 програми (4 програми без глутен), Черен

Panasonic SD-B2510WXE

Panasonic SD-B2510WXE (Бял)

Хлебопекарна Panasonic SD-B2510WXE, LCD дисплей, 21 програми (4 програми без глутен), Бял

Panasonic SD-YR2550SXE

Panasonic SD-YR2550SXE (Сребрист)

Хлебопекарна Panasonic SD-YR2550SXE, LCD дисплей, 31 програми (4 програми без глутен), Сребрист

Доскоро домашната хлебопекарна можеше да се счита за мода, но вече става необходимост, от която всяка домакиня трябва да се възползва, особено след като цената не е толкова висока като разглеждания от нас модел FRAM FBM-900BK.

С такава машина за хляб в къщата може да приготвите традиционни рецепти за вкусен хляб, с ядки, пълнозърнесто или бяло брашно. Хлябът е много по-вкусен и по-здравословен, когато си го приготвите сами вкъщи, с натурални съставки, без да използвате излишни консерванти.

FRAM FBM-900BK е добре изглеждащ уред с модерен и интуитивен дизайн, компактен и има много програми за приготвяне, с които да експериментирате.

Пластмасата, от която е произведена, е с високо качество. Дисплеят е от LED тип, а бутоните са разположени под ръка в горната част на устройството. Уредът тежи малко повече от 5 кг и разполага с всички прибори за приготвяне на здравословен домашен хляб, който със сигурност ще се хареса на вашето семейство.

12-те програми могат да се настройват лесно, като всяка опция има текстов индикатор, указващ избрания режим на готвене. Когато изберете програма от списъка, тя ще се покаже на LED дисплей. Всичко, което трябва да направите, е да добавите необходимите съставки и да зададете желаната програма.

Максималният капацитет за този модел е 1 кг, което е достатъчно голямо за 4-членно семейство.

Може да правите хляб с вместимост 0,7 кг. Ваната е с вместимост 700-1000гр, достатъчно за приготвяне на вкусен хляб за цялото семейство.

В зависимост от вашите предпочитания, можете също да зададете степента на изпичане, като изберете една от 3-те налични настройки. С програмата за отложен старт ще можете да зададете началния час на машината, докато функцията за топло съхранение ще поддържа хляба топъл вътре за дълго време, за да бъде сервиран пресен.

Машината за хляб идва с книга с рецепти за всяка програма, просто трябва да спазвате реда на съставките и количествата, посочени в нея, останалото ще се погрижи за това.

Това е идеалният избор, ако искате да се насладите на най-добрия хляб, приготвен със собствените си ръце, бърз и много здравословен.

FRAM FBM-900BK

FRAM FBM-900BK (Черен)

Хлебопекарна FRAM FBM-900BK, 550W, Капацитет 700-1000 гр, 12 програми, Функция за поддържане на топлина до 30 минути, Черен

Heinner HBM-900WHBK е интересно предложение за машина за хляб, която бихме казали, че е достъпна дори за тези с по-малък бюджет. От наша гледна точка машината за хляб е много добра инвестиция и лично не бихме се ръководил само от цената. Но този уред може да има претенции да бъде по-добър от по-скъпите машини на пазара.

Този уред е с мощност 550 W и има капацитет да приготвя хляб до 900 грама, но също така може да приготвяте и по-малък хляб във вариант от 750 грама. В същото време уредът има 3 степени на изпичане, които правят хляба с коричка според вашите предпочитания.

Машината се възползва от 14 програми, с помощта на които ще можете да приготвяте различни рецепти за хляб и др. Най-интересното е, че с този уред може да приготвите дори тесто за паста, тесто за кекс, пица, сладко и конфитюр и други. Включеното ръководство в комплекта ще ви помогне много в това отношение.

Уредът има 14 програми, които ще разгледаме подробно по-долу:

 • Стандартна – включва приготвянето на обикновен хляб, а за по-изразен вкус може да добавите специални съставки.
 • Френски хляб – полученият хляб е с по-дебела и хрупкава коричка.
 • Пълнозърнест хляб – включва по-дълго време за предварително загряване, за да позволи на пшеницата да абсорбира вода и да набъбне.
 • Бърз хляб – хлябът се приготвя по-бързо, като се използва сода за хляб или бакпулвер.
 • Сладък хляб – полученият хляб е по-хрупкав, но има и по-сладък вкус.
 • Ultra-fast I – позволява приготвянето на 900 грама хляб за много кратко време.
 • Ultra fast II – включва бързото приготвяне на 680 грама хляб.
 • Тесто – включва приготвянето на тестото, без печене.
 • Хляб без глутен – времето за предварително загряване е по-дълго, за да може пшеницата да абсорбира вода.
 • Сладкиши – можем да приготвим различни видове сладкиши, но е необходимо да използваме сода бикарбонат или бакпулвер.
 • Сандвич – полученият хляб е подходящ за приготвянето на сандвичи, има лека текстура и тънка коричка.
 • Конфитюр – подходящ за приготвяне на конфитюри и мармалади, но е необходимо да се смилат плодовете преди готвене.
 • Кисело мляко – за приготвяне на домашно кисело мляко.
 • Печене – подходящо изключително за печене на тесто.


Функцията за отложено стартиране ви позволява да отложите началото на приготвянето на хляба, така че да е готов дори за 13 часа. Освен това, функцията за загряване поддържа хляба топъл още един час след края на програмата.

Оборудваните аксесоари включват бъркалки за месене, съд от незалепващо покритие, мерителна чаша и лъжица, и кука. Съдът и бъркалките се почистват много лесно, защото имат незалепващо покритие и храната не залепва по повърхността им.

Тази хлебопекарна се отличава със своя изискан дизайн в черно и бяло, контролният панел, който е разположен отпред е с много интуитивен интерфейс и се управлява с тъч бутони. Прозорецът, разположен на капака, позволява наблюдение на всеки етап на подготовка.

В заключение ще кажем, че това е наистина добра машина за хляб, която се справя ефективно с приготвянето на вкусен домашен хляб. Друга силна черта на уреда е, че може да се използва и за други кулинарни цели, освен за приготвяне на хляб.

Потребителите, които използват уреда са доволни от направения избор и заявяват, че е много лесен за използване, а хлябът е несравнимо по-добър във всички отношения от предлагания в магазина. Определено препоръчваме този уред с много доброто съотношение между цена и качество.

Heinner HBM-900WHBK

Heinner HBM-900WHBK (Бяла)

Хлебопекарна Heinner HBM-900WHBK, 550 W, Капацитет 750-900 гр, Touch Control, Таймер, LCD дисплей, Бяла