Преглед на гамата телевизори Samsung от 2020 година

Телевизионната гама на Samsung от 2020 година се разграничава от предложенията на своите конкуренти по две основни неща: първото е използването на технологията QLED за своите премиум модели срещу OLED технологията на конкуренцията и представените няколко 8K телевизора, за разлика от само един или два от другите марки.

Samsung от 2020 година

Телевизори Samsung от 2020 година

Преглед на всички LCD и QLED телевизори Samsung от 2020 година – модели, размери, спецификации, всичко, което трябва да знаете.

Както казахме и по-горе тази година Samsung представи своята обновена гама телевизори за 2020 г. с повече 8K модела, отколкото през миналите години – включително водещата серия Q950TS с почти невидими рамки.

Този модел привлече цялото внимание при своето представяне на CES с невероятно тънките си рамки. От Samsung твърдят, че при гледане на екрана от 3 до 4.5 метра то рамките изчезват, а екранът създава плаващ ефект във въздуха.

Но и 4K телевизорите имат своето място сред покоряване на сърцата на потребителите, особено за тези, които планират да си закупят Xbox Series X или PlayStation 5.

Все пак ако разчитате на иновациите, то трябва да игнорирате до голяма степен серията Q60T, тъй като тя пропуска много функции, включително променлива честота на опресняване (която Samsung маркира като Real Game Enhancer Plus).

Това, заедно с адаптивната картина – автоматично регулиране на настройките на картината въз основа на осветлението в стаята – се предлага от серията Q70T.

2020 година Samsung съсредоточава много от вниманието си върху аудиото, тъй като вградените високоговорители на много от предходните модели бяха доста посредствени. Новите телевизори имат активен гласов усилвател, който излъчва звука ясно и точно. А при серията Q80 и нагоре, има и това, което компанията нарича звук за проследяване на обекти, който използва нови високоговорители, за да създаде 3D, завладяващо аудио изживяване.

Амбиентният режим на Samsung, който се опитва да накара телевизора да се слее със стената зад него, когато не работи, се връща отново. И има режим за многократно гледане, който ще ви позволи да гледате видеоклипове в YouTube или да използвате приложения за социални медии, докато гледате видео (или играете игра) в другия прозорец.

Но и ето какво ново са ни приготвили от Samsung конкретно за всеки един модел:


Samsung 8K QLED телевизори: Q950TS и Q800T

„Търсенето на 8K телевизори надмина очакванията ни през 2019 г.“, споделиха от корейския гигант, така че не е изненадващо, че гамата на Samsung 8K TV е разширена през 2020 г.

Тази гама 8K телевизори на Samsung се оглаваява от флагмана Q950TS (65″, 75″ и 85″) и е разположен над модела Q800T (55″, 65″, 75″, 82″ и 98″).

Във време, когато LED технологията се бори да се конкурира с тънкия блясък на OLED телевизорите, Samsung направи мащабен удар, като успя да премахне почти целия панел около екраните на Q950TS.

В Европа се очаква да присъства и моделът Q900TS, който седи между двата модела изложени по-горе, което по спецификация е идентично с Q950TS, но не се предлага с кутията за свързване наречена OneConnect от Samsung.

Както ще видите в разбивката по модели и цени по-долу, Q800T предлага и най-достъпния Samsung 8K телевизор, който сме виждали, като цената е в съответствие с 4K телевизора на Samsung от 2019 година.

Междувременно геймърите ще имат на разположение няколко нови трика, които да очакват с Q950TS. Той вече ще има поддръжка както за Freesync, така и за технологиите с променлива честота на опресняване на NVidia. Новата опция Game Multi-View също ви позволява да играете игра, докато едновременно гледате отделна емисия в прозореца на картината.

Картина

Благодарение на процесорите от най-ново поколение Quantum и технологиите за увеличаване на изкуствения интелект и подобренията на Full Array Local Dimming и производителността на движение, гамата на Samsung за 2020 г. изглежда на път да надгради постигнатия успех през годините на компанията.

Докато през 2019 г. Samsung се фокусира върху подобряването на черното и ъглите на гледане, усилията на 2020 са насочени към подобряване на яркостта, контраста и детайлите.

Телевизорите 8K QLED на Samsung 2019 използват машинно обучение, за да създадат формула за увеличаване на съдържанието с по-ниска разделителна способност от панела – техника, приета от други производители. Телевизорите за 2020 г. ускоряват процеса на увеличаване добавяйки „по-дълбок“ алгоритъм. Samsung нарича това Deep Learning Super Resolution.

Това е база данни с изображения с множество слоеве алгоритми, всеки от които предоставя различна интерпретация на данните, които телевизорът може да използва, за да помогне за създаването на най-реалистичната разширена картина. Deep Learning SR е по-сложен начин за обработка на данни и е създаден, за да направи разширеното съдържание да изглежда по-добре от всякога – ключов ъпгрейд, който искахме да видим въз основа на миналогодишните телевизори.

Samsung подобри и ефективността на своята система Full Array Local Dimming (FALD) с FALD телевизори, способни да пренасочат запазената мощност от по-тъмните области на панела към най-ярките области, които имат най-голяма нужда от нея. За тази цел Samsung твърди, че е увеличил пиковата яркост на акцентите с 20 процента – и без да увеличава консумацията на енергия.

Тазгодишните QLED 8K телевизори ще предлагат тунери с ATSC 3.0 , стандарт за излъчване от следващо поколение, който обещава поддръжка за по-висока разделителна способност, по-реалистични аудио и интерактивни изживявания и е създаден да въведе нова ера от 4K (и може би един ден 8K) над ефирното телевизионно излъчване.

След това има AI ScaleNet, който работи за решаване на неизбежния проблем с поточната честотна лента за 8K съдържание чрез компресиране на съдържанието при напускане на доставчика на съдържание и след това възстановяването му, след като достигне телевизора – за „ефективно намаляване на половината честотна лента, необходима на потребителите за поточно предаване съдържание „. Samsung казва, че е способен да възстанови 95 процента от 8K изображение чрез този метод и работи с Amazon, за да използва функцията за Prime Video.

Samsung въвежда активно картографиране на тонове на кадър и за HDR материал, като по същество привежда динамично картографиране към HDR10, така че да работи като присъщата динамично HDR10+.

Междувременно новият режим Adaptive Picture + може динамично да оптимизира яркостта и контраста на възпроизвежданата сцена въз основа на осветлението на условията в стаята ви – и това надхвърля простото променяне на нивата на яркост.

Звук

Звуковата технологя свързана към Adaptive Picture + е Adaptive Sound +. Целта ѝ е е да подобри яснотата на гласовете, когато телевизорът открие увеличаване на околния шум. Това е само върхът на айсберга, що се отнася до новите звукови функции за 2020 8K телевизори.

Samsung усилва усилията си за подобряване на звука и за да му помогне да постигне това е нова функция, наречена Q-Symphony. Това е сътрудничество между телевизорите QLED на Samsung за 2020 г. и саундбарите от серията Q, което има за цел да създаде по-завладяващо аудио изживяване. Вместо високоговорителите на телевизора да заглушават, когато са свързани със саундбара, те ще се използват заедно с драйверите в звуковата лента за по-добър звуков ефект.

Що се отнася до звука, идващ от самия телевизор, подобрението тук е с OTS + (Object Tracking Sound), който има за цел по-добре да определи и „проследи“ звуците на екрана, за да създаде по-завладяващо звуково поле чрез 8K телевизорите „4.2.2- конфигурация на високоговорителите на канала. Телевизорът постига това, като позиционира саундтрак в хоризонтална равнина, анализира го и след това изпраща специфични звуци към определени високоговорители на телевизора.

Дизайн

Q950TS е визуално най-забележителният телевизор в гамата, благодарение на своя „Infinity Screen“ с нулева рамка, който 99 процента от него е дисплей и е посветен на удоволствие от гледането на телевизия. Въпреки че е комплект с пълен комплект и има осем високоговорителя около рамката си, Q950 също е с дебелина само 14,9 мм.

Ново универсално ръководство за телевизорите на Samsung 2020 ще комбинира OTT услуги като Amazon Prime Video, Netflix и Freeview, за да покаже интерфейс на едно място, организиран в секции като On Now и Continue Watching. Съдържанието на кои услуги ще бъде включено зависи от това какви метаданни за услуги може да изтегли Samsung, но от Samsung потвърдиха, че по-големите услуги като Amazon и Netflix ще бъдат на борда при стартирането.

Собствениците също така ще могат да виждат повече услуги наведнъж на изтеглящата се лента за превъртане на началната страница след хода на Samsung, за да променят иконите си от правоъгълни на квадратни. В допълнение към вградения гласов контрол Bixby има и поддръжка за Amazon Alexa и Google Assistant.

Samsung Q950T

 • Quantum Processor 2.0 8K
 • Full Array Local Dimming
 • Deep Learning Super Resolution
 • Adaptive Picture+
 • HDR10+
 • Adaptive Sound+
 • Object Tracking Sound+
 • Q-Symphony
 • ATSC 3.0 tuners
 • AI ScaleNet
 • ‘Infinity Screen’
 • OneConnect box
Samsung Q950T

Телевизори Samsung Q950T

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung Q950T – Samsung 85Q950T, Samsung 75Q950T, Samsung 65Q950T

Samsung Q800T

 • Quantum Processor 2.0 8K
 • Full Array Local Dimming
 • Deep Learning Super Resolution
 • Adaptive Picture+
 • HDR10+
 • Adaptive Sound+
 • Object Tracking Sound+
 • Q-Symphony
 • ATSC 3.0 tuners
 • AI ScaleNet
 • OneConnect box
Samsung Q800T

Телевизори Samsung Q800T

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung Q800T – Samsung 82Q800T, Samsung 75Q800T, Samsung 65Q800T

Телевизори Samsung 4K QLED: Q90T, Q80T, Q70T, Q60T

Samsung Q90T

Предложението на Samsung 4K QLED за телевизори за 2020 г. включва Q60T, Q70T, Q80T и водещия Q90T / Q95T (последният се състои от кутия OneConnect, първият не) – заместители за Q60R, Q70R, Q80R, Q90R QLED и RU8000 LCD серия. Те се предлагат в размери между 43″ и 85″.

Q80T е моделът, който е снабден панел Direct Full Array, докато Q90T и Q95T ексклузивно предлагат новата технология на Ultra Viewing Angle на Samsung за подобрено гледане под ъгъл. Q80T има по-малко локални зони за затъмняване от флагмана и получава по-ниска версия на тази широкоъгълна технология (както при Q70T).

Моделите Q70T и Q60T са с осветление на подсветката, което Samsung нарича „Dual LED“, система, която съчетава както топли, така и хладни LED подсветки, за да подобри контраста и цветопредаването.

Картина

Голяма част от технологиите в 8K телевизорите също се предлагат в 4K гамата: подобрена ефективност FALD, режими Adaptive Picture + и Adaptive Sound +, Q-Symphony и OS Tizen от ново поколение.

Докато 8K телевизорите за тази година получават процесор от следващо поколение, естествено и моделите с 4K го полу§ават. Quantum Processor 2.0 4K използва технология за повишаване на мащаба на AI (изкуствения интелект) от следващо поколение, който използва по-дълбока и по-нюансирана обработка на машинно обучение. Докато AI на 2019 TV използва машинно обучение за изграждане на алгоритми, за да подобри качеството на картината за съдържание, по-ниско от 4K, новият процес използва множество алгоритмични слоеве за подобряване на ефекта. Да, подобно на това как работят 8K телевизорите.

Звук

4K QLED също поддържат Adaptive Sound + и Q-Symphony, но само Q80T и Q90T/Q950T се възползват от Object Tracking Sound – и докато „ OTS +“ е терминът за 8K телевизорите „4.2.2-канална конфигурация, това е просто“ OTS за настройка на високоговорителите 2.2.2 за 4K телевизори.

Samsung 4K QLED телевизионни характеристики

Samsung Q95T

 • Quantum Processor 2.0 4K
 • Ultra Wide Viewing Angle
 • Full Array Local Dimming
 • Deep Learning Super Resolution
 • Adaptive Picture+
 • Adaptive Sound+
 • Object Tracking Sound
 • Q-Symphony
 • HDR10+
 • OneConnect box
Samsung Q95T

Телевизори Samsung Q95T

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung Q95T – Samsung 75Q95T, Samsung 65Q95T, Samsung 55Q95T

Samsung Q90T

 • Quantum Processor 2.0 4K
 • Ultra Wide Viewing Angle
 • Full Array Local Dimming
 • Deep Learning Super Resolution
 • Adaptive Picture+
 • Adaptive Sound+
 • Object Tracking Sound
 • Q-Symphony
 • HDR10+
Samsung Q90T

Телевизори Samsung Q90T

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung Q90T – Samsung 75Q90T, Samsung 65Q90T, Samsung 55Q90T


Samsung Q80T

 • Quantum Processor 2.0 4K
 • Full Array Local Dimming
 • Deep Learning Super Resolution
 • Adaptive Picture+
 • Adaptive Sound+
 • Object Tracking Sound
 • Q-Symphony
 • HDR10+
 • OneConnect box
Samsung Q80T

Телевизори Samsung Q80T

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung Q80T – Samsung 85Q80T, Samsung 75Q80T, Samsung 65Q90T, Samsung 55Q90T, Samsung 50Q90T

Samsung Q70T

 • Quantum Processor 2.0 4K
 • Dual LED edge-lighting
 • Adaptive Picture+
 • Adaptive Sound+
 • Q-Symphony
 • HDR10+
 • OneConnect box
Samsung Q70T

Телевизори Samsung Q70T

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung Q70T – Samsung 85Q70T, Samsung 75Q70T, Samsung 65Q70T, Samsung 55Q70T

Samsung Q60T

 • Quantum Processor 2.0 4K
 • Dual LED edge-lighting
 • Adaptive Picture+
 • Adaptive Sound+
 • Q-Symphony
 • HDR10+
 • OneConnect box
Samsung Q60T

Телевизори Samsung Q60T

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung Q70T – Samsung 85Q60T, Samsung 75Q60T, Samsung 65Q60T, Samsung 55Q60T, Samsung 50Q60T, Samsung 43Q60T

Samsung 4K LCD телевизор: TU7000, TU8000

Samsung TU8000

В ниската ценова гама на Samsung има два 4K LED серии. TU7000 и TU8000 предлагат много достъпни модели, задвижвани от Crystal Processor 4K на Samsung и поддържащи HDR (не HDR10 +).

Те може да са най-неиновативните за компанията, но все пак притежват опция за гласов контрол Amazon Alexa и Google Assistant, поддържат Apple AirPlay 2 и са изградени върху интелигентната операционна система Tizen.

Безспорно гамата TU8000 може да се характерисзира с фантастична картина и супер изгодни цени. Докато звукът е леко посредствен, картината превъзхожда всичко останало, което сме виждали в този ценови клас, както и много над него.

Samsung TU8502

Телевизори Samsung TU8502

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung TU8502 – Samsung 65TU8502, Samsung 50TU8502, Samsung 50TU8502, Samsung 43TU8502

Samsung TU8372

Телевизори Samsung TU8372

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung TU8372 – Samsung 65TU8372, Samsung 55TU8372, Samsung 50TU8372, Samsung 43TU8372

Samsung TU8072

Телевизори Samsung TU8072

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung TU8072 – Samsung 82TU8072, Samsung 75TU8072, Samsung 65TU8072, Samsung 55TU8072, Samsung 50TU8072, Samsung 43TU8072

Samsung TU7092

Телевизори Samsung TU7092

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung TU7092 – Samsung 75TU7092, Samsung 65TU7092, Samsung 55TU7092, Samsung 50TU7092T, Samsung 43TU7092

Samsung TU7072

Телевизори Samsung TU7072

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung TU7072 – Samsung 75TU7072, Samsung 65TU7072, Samsung 55TU7072, Samsung 50TU7072, Samsung 43TU7072

Samsung Lifestyle TV: The Frame, Serif и Sero

Поддържащият AirPlay 2 Sero е 43-инчов телевизор, който отразява екрана на смартфонът ви, може да се завърта вертикално или хоризонтално. Sero (което в превод означава „вертикален“ на корейски) е представен тази година след първоначалното му пускане през 2019 г. в Южна Корея и може да помогне на Samsung да постигне целта си за 2020 г. да продаде един милион телевизори от него.

Телевизорът Frame 4K QLED, който, както подсказва името му, граничи с телевизионен екран в рамките на рамка за картина, която може да показва и изкуство, се разшири тази година, като включи размери от 32 инча и 75 инча, като се присъедини към съществуващите размери 43 инча, 55 инча и 65 инча Подобно на обикновените QLED, моделите от 2020 г. са надстроени с двойна LED система, която използва както по-хладен, така и по-топъл светодиод около екрана, което позволява да се регулира интензивността на синия спектър и по този начин помага за намаляване на изтичането на светлина, подобряване контраст и ъгъл на гледане.

Междувременно, 4K QLED телевизорът Serif (43″, 49″ и 55″) 4K включват телевизионен дизайн със стойка наподобяващ платно за рисуване.

Samsung The Serif LS01T

Телевизори Samsung The Serif LS01T

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung The Serif LS01T – Samsung The Serif 55LS01T, Samsung The Serif 50LS01T, Samsung The Serif 43LS01T

Samsung The Serif LS01TB

Телевизори Samsung The Serif LS01TB

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung The Serif LS01TB – Samsung The Serif 55LS01TB, Samsung The Serif 50LS01TB, Samsung The Serif 43LS01TB

Samsung The Frame LS03T

Телевизори Samsung The Frame LS03T

Преглед на характеристики и цени всички телевизори Samsung The Frame LS03T – Samsung The Frame 55LS03T, Samsung The Frame 50LS03T, Samsung The Frame 43LS03T