Ревю на еспресо машина Krups Calvi XP3440


Krups Calvi XP3440 е добър избор за вас, ако търсите компактна кафемашина, която да заема малко място на вашият кухненски плот, при това прави страхотно еспресо, както и млечни напитки като капучино и лате чрез своето устройството за пяна.

Krups Calvi XP3440

Krups Calvi XP3440

Еспресо машина Krups Calvi XP3440, Механична, Устройство за пяна, 15 бара, 1.1 л, Черна/Сребриста

Основни характеристики

Моделът има компактни размери и би паснал добре във всяка една кухня (Ш x Д x В)143 x 308 x 286 мм.. Освен това се отличава със стилен дизайн в черен и сребрист цвят.

Krups XP3440 е лесна за използване кафе машина, която е снабдена със светодиоди и кръгъл въртящ се бутон, която има три настройки: еспресо, предварително загряване и пара.

Освен това моделът се загрява изключително бързо, като в повечето случаи това отнема не повече от 30 секунди. Това е страхотно, ако ставате рано сутрин и нямате търпение да отпиете първата глътка кафе за деня.

Този модел на Krups прави добро еспресо с плътен каймак, за което спомага правилната температура при загряване на машината. Цветът на кафето  цвят и имаше дебела и здрава крема.

Правенето на млечна пана също е лесно, като не отнема твърде много време на машината да дигне налягането си. За направата на едно капучино или лате ще има достатъчно пара, но за повече напитки ще бъде необходимо да изчакате необходимо време за възстановяването на налягането.

Моделът Calvi XP3440 има високата мощност от 1460 W и помпа от 15 бара, която осигурява пълно извличане на аромата на кафето.

Тази машина използва системата Thermoblock за затопляне на водата, вместо да използва традиционния котел.

Патентована Thermoblock система се грижи да постигне перфектната температура на кафето от първата чаша.

Резервоарът за вода има капацитет от 1.1 литър и е подходящ за приготвяне на няколко чаши кафе.

Ръчно избиране на обема (1 или 2 чаши): за дълго кафе сутрин и късо еспресо следобед, а за това ви помага и включената дозираща лъжица в комплекта.

А най-отгоре е се намира конзола за затопляне на чашите, за извличането на перфектния резултат при всяка чаша кафе.

Функцията за автоматично изключване позволява пестенето на енергия. Така, ако за 5 минути машината не бъде използвана, то тя ще спре автоматично.

Това спестява значително количество енергия. В същото време се предлага специална система против капене, така че тавата остава чиста и не е необходимо да почиствате пространството под дюзите.

Универсалната ръкохватка е съвместима с всяко смляно кафе и всички видове меки капсули и еднократни дози кафе от типа E.S.E.

Захранващият кабел е с дължина от 1 метър и е достатъчно дълъг, за да позволи лесно инсталиране навсякъде.

Нашето мнение за продукта

Тази кафемашина Krups е надеждна и здрава със солидна изработка и с много високо качество. Акцентът на тази машина са нейните компактни размери, а нашите тестове показаха, че въпреки това тя прави страхотно кафе. Тук получавате наистина добро качество на приемлива цена.

Krups Calvi XP3440

Krups Calvi XP3440

Еспресо машина Krups Calvi XP3440, Механична, Устройство за пяна, 15 бара, 1.1 л, Черна/Сребриста