Ревю на пералня със сушилня LG F2DV5S8S0


LG F2DV5S8S0 е идеалният избор за вас, ако търсите модерна пералня със сушилня, която предлага всичко необходимо за такъв уред: здрава конструкция, включени много технологични иновации и функционалности и всичко това на отлична цена.

LG F2DV5S8S0

LG F2DV5S8S0

Пералня със сушилня Slim LG F2DV5S8S0, Пране 8.5 кг, Сушене 5 кг, 1200 rpm, Клас C, Мотор AI Direct Drive, Smart Diagnosis, Wi-Fi, Бял

 

Тази пералня LG е оборудван с високоефективен инверторен мотор и иновативната технология на LG Direct Drive за завъртане на барабана без ремък, която намалява нежеланите вибрации и шума.  Двете технологии спомагат и за по-ниското потреблението на енергия.

Благодарение на тях този уред постига ултра тиха работа от 53 dB при пране и 70 dB при центрофугиране, като отговаря на най-високите стандарти в своя клас.

Инверторният мотор има отлична устойчивост и  е сертифициран да работи минимум 20 години с обявена 10-годишна гаранция от производителя.

Максималният капаците на зареждане на пералнята е 8 кг, а скоростта на въртене е 1200 оборота в минута.

Докато капацитета на сушилнята за дрехи е 5 кг, което е напълно достатъчно с оглед размерите на уреда.

Може да регулирате скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането в диапазона от 400 до 1200 оборота в минута.

Управление

LG F2DV5S8S0

Контролният панел е разположен от горната част на уреда като е снабден с дигитален контролен панел, чрез който можете:

 • да следите оставащото време на зададената от вас програма;
 • да настройвате желаните от вас температура и обороти;
 • да управлявате индикатор за старт/пауза;
 • да следите индикатор за възникнала грешка
 • да управлявате индикатор за заключване на вратата;
 • да включвате и изключвате функцията за заключване за деца;
 • да управлявате функцията за отложен старт от 3 до 19 часа.

Основни функции

Тази пералня със сушилня LG e оборудвана с иновативната функция AI DD ™, която не само определя теглото на вашите дрехи, но и деликатността на материала и избира оптималните движения за самия материал.

Функцията наречена TrueSteam предлага истинско „SPA лечение“ на тъканите на вашите дрехи.

Технология използва силата на парата, генерирана от котела, която позволява на детергентите да действат в дълбочина на материалите и успява да премахне неприятните петна и миризми.

Парата успява да премахне ефективно следи от: козметика, шоколад, мазнини, масло, сладолед и дезодорант.

Функцията на Steam Antibacterial разрушава бактериите чрез стерилизация при 100 ° C за няколко секунди. Чувствителните материали също могат да се възползват от стерилизиращата функция, чрез излагане на по-ниска температура от 100 ° C, но с по-продължително действие.

Тази функция се използва по време на нормалния цикъл на пране, за да се увеличи ефективността на пералнята, като се поддържа постоянна вътрешна температура.

Уреда разполага с функцията Child Lock, предотвратяваща случайно изключване или промяна на програмата от деца. Това позволява на децата да играят спокойно до пералната машина, без да бъдат под постоянно под наблюдение.

С технологията NFC може да изтеглите следните нови програми: Wool (Вълна), Baby Care (Грижа за бебето) или Cold Wash (Пране със студена вода). След това можете да ги използвате  просто като докоснете телефона със символа NFC Tag On на пералната машина.

LG F2DV5S8S0

Освен това технологията NFC се използва и за интелигентна диагностика, която помага на потребителя бързо и ефективно да идентифицира почти всеки малък проблем, преди той да стане сериозен. Всички тези операции са обяснени подробно в техническото ръководство приложено към уреда.

Допълнителни функции

Този модел е снабден с автоматично регулиране на консумацията на вода, което гарантира най-добрия ефект при всяко изпиране.

Уреда е снабден и с керамичен нагревател, който предоставя по-добра защита срещу корозия.

Специалния дизайн на барабана – Vario Soft създава оптимални условия за пране, като се грижи за запазването на тъканите на прането.

LG има две системи, които помагат за намаляване на вибрациите и шума.

Първата е специалният дизайн на страничните стени на пералната машина. А електронно балансиращата система, разпределя равномерно прането вътре в пералнята. Тези системи намаляват значително нивата на шум и вибрациите по време на работа на машината.

Чрез специални сензори свързани към процесора на пералнята интелигентната система за пране автоматично разпознава теглото на прането, като добавя точно количество вода и перилен препарат.

Отложеният старт ви позволява да настроите старта на пералнята от 3 до 19 часа.

Програми за пране

Можете да избирате между 14 предварително зададени програми сред които:

 • Eco 40-60 – осигурява икономична работа, като е добра алтернатива за изделия от памук.
 • Turbo Wash – включва бързо измиване и сушене само за 59 минути.
 • Смесено – Микс (Mix) – можете да поставите както памучни, така и синтетични материали, като се перат и сушат в един и същи цикъл.
 • Грижа за бебето с пара (Baby Stream Cear) –  включва парене на вещите на малките.
 • Деликатни – предназначен е за изделия от чувствителни материали.
 • Ръчно/Вълна – можете да перете много деликатни предмети като вълна или които изискват ръчно пране.
 • Бърза 14 – е много кратка програма, само 14 минути.
 • Само сушене – включва само сушене на дрехи.
 • Wash + Dry – има за цел изпиране и сушене на дрехите след това.
 • Tube Clean – включва дезинфекция на ваната с помощта на специален препарат за тази цел.
 • Бърза 30  (Quick 30)– Програмата е подходяща за леко замърсени памучни дрехи с максимален капацитет до 3,5 кг. Програмата позволява  бързо и ефективно изпиране с големи икономии.
 • С Downloade Cycle може да запазите любимата ви персонализирана програма.
 • Програмата за Памук (Cotton) e подходящ за изделия от памук с възможност за задаване на температура по избор: 20/30/40/60/95 ° С.
 • От LG са подготвили и специална програма за Завивки (Duvet), проектирана за пране на юргани с ефективно отстраняване на акарите в тях.
 • Програмата за спортни дрехи (Sport Wear) ще ви помогне ако сте спортна натура и се нуждаете често от това да изперете вашите окаляни дрехи.
 • Цикълът Allergy Care използва вода и топлина, за да създаде пяна, която дезинфекцира дрехите, като едновременно с това им осигурява деликатно третиране. Това намалява с 99,9% алергените, като домашните акари, причиняващи алергия или дихателни проблеми. Подобрете качеството на живота си, като поддържате здравословна среда без алергени.
 • Може да избирате още сред програмите: Easy Care, Gently Care, Dark Wash, Stein Care и Silent Wash.

Има и възможност да изтеглите нови програми за пране, които не намирате в програмите на пералнята. Това е възможно благодарение на Wi-fi функцията, която е внедрена, но смартфонът също трябва да бъде свързан към Wi-fi мрежата.

Енергийна ефективност

Пералня със сушилня Slim LG F2DV5S8S0, Пране 8.5 кг, Сушене 5 кг, 1200 rpm, Клас C, Мотор AI Direct Drive, Smart Diagnosis, Wi-Fi, Бял

Тази пералня със сушилня LG е с енергиен клас клас A и клас на изпиране А. Годишна енергийна консумация е 1156 kWh, а консумация на енергия – стандартна програма е 5.78 kWh. Средната годишна консумация на вода е 25000 литра.

* Консумацията е изчислена при 200 годишни цикъла на промиване при максимален капацитет и памучна програма 60 ° C.

Реалното потребление ще зависи от начина ви на използване на пералнята.

Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби е клас C, а ефективността на сушене е клас E.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (Д х Ш х В) в см: 47 х 60 х 85 и тегло 63 кг.

Нашето мнение за продукта

Като заключение бихме казали, че това е високопроизводителна пералня със сушилня, която включва най-съвременни технологии, които съществуват до момента. Моделът е изключително ефикасен при пране и премахва всички петна, а освен това сушилнята се грижи за това да извадите дрехи готови. Дизайнът на уреда е отличен и според нас това е добра покупка, чието съотношение между цена и качество е много добро.

LG F2DV5S8S0

LG F2DV5S8S0

Пералня със сушилня Slim LG F2DV5S8S0, Пране 8.5 кг, Сушене 5 кг, 1200 rpm, Клас C, Мотор AI Direct Drive, Smart Diagnosis, Wi-Fi, Бял