Ревю на сушилня Samsung DV80TA020TT/LE


Samsung DV80TA020TT/LE е добър избор за вас, ако търсите високопроизводителна сушилня, оборудвана с най-новите технологии и икономична по отношение на консумацията на енергия, при това на много добра цена.

Samsung DV80TA020TT/LE

Samsung DV80TA020TT/LE

Сушилня Samsung DV80TA020TT/LE, Термопомпа, 8 кг, Клас A++, Quick Dry, Optimal Dry, Wrinkle Prevent, Smart Check, Бял

Това е сушилня с модерен дизайн, който интегрира полезни функции и програми за сушене, така че да получите най-добрите резултати без усилия и за кратко време. 

Този уред е с капацитет на сушене до 8 кг и разполага със специални програми, които ще се погрижат максимално добре за вашите дрехи – включително и за най-деликатните от тях.

Samsung DV80TA020TT/LE има практичен и много елегантен дизайн, подчертан отпред с големият си люк с диаметър 34 см и общи размери на уреда: 85 см височина, 60 см ширина и 60 см дълбочина.

Тази сушилня Samsung има висока енергийна ефективност с клас на ефективност A++. Това е благодарение на интегрираните високопроизводителни сензори за температура и влажност, които определят продължителността на процеса на сушене и консумацията на енергия в зависимост от теглото на товара.

Освен това сушилнята е оборудван с безшумен инверторен двигател, който извежда на преден план набор от предимства, които може да усетите от първата употреба на уреда: ниска консумация на енергия и ниско ниво на вибрации, така че да може да използвате сушилнята тихо по всяко време, без да се притеснявате за голяма сметка за ток.

Технологията с термопомпа предлага по-енергоефективен, икономичен и щадящ начин за сушене на вашите дрехи.

А специалният дизайн на барабанът позволява на сушилнята да повдига прането по време на центрофугиране, което улеснява горещият поток въздух да достига до дрехите и да ги изсушава равномерно без да ги мачка за по-лесно гладене.

Управление

Samsung DV80TA020TT/LE

Контролният панел е оборудван с LCD дисплей устойчив на пара и вода, който ви показва информация за всяка избрана от вас програма и нейната продължителност. А чрез въртящият селектор може да избирате необходимата за вас програма за сушене удобно и лесно. Чрез останалите тъч бутони може да настройвате и останалите функции сред които:

 • функцията за предотвратяване на намачкване на дрехите;
 • степента на изсушаване;
 • функцията за защита от деца;
 • отложения старт от 1 до 24 часа;
 • функцията Smart Check, която ви позволява да проверите състоянието на сушилнята чрез вашия смартфон, ако с нея е възникнал някакъв проблем.

Основни функции

Тази сушилня Samsung се отличава с високата си енергийна ефективност A++. Това е така, заради интегрираните високопроизводителни сензори за температура и влажност, които определят процеса на сушене и консумацията на енергия в зависимост от теглото на дрехите.

Това е силно предимство, тъй като продължителността на програмите е значително намалена, спрямо степента на влажност и теглото на дрехите, които искате да изсушите.

Функцията за отложен старт ви позволява да програмирате старта на следващата програма за сушене. Това е изключително удобно, особено ако искате програмата да приключи в определено време, например когато се върнете у дома след разходка или пазаруване. Може да отложите старта на програмата до 24 часа.

Уредът има специална система за заключване от деца, която може да бъде активирана, за да предотврати промяната на зададената програма след като тя е стартирала – така може да сте спокойни, ако малчуганите си играят около сушилнята.

Тази сушилня е супер лесна поддръжка с новият филтър 2 в 1, който е лесен за почистване и спомага за поддържане на ефективността на сушене и енергийна ефективност. И за да бъде още по-лесно, две аларми ви напомнят, когато филтърът и топлообменникът се нуждаят от почистване.

Технологията на Samsung OptimalDry ™ обещава интелигентно сушене с отлични резултати.  Тя използва сензори за влага и температура, които регулират времето за изсъхване на дрехите за най-добри резултати. Освен това технология предпазва тъканите, в същото време пести ценна електроенергия.

Освен това тази сушилня Samsung е оборудвана с иновативната функция Smart Check, която ви уведомява по всяко време за процеса на сушене. Получавате известия в реално време за избраната програма за сушене, нейната продължителност, както и за оставащото време до края. Освен това можете дистанционно да включвате/изключвате сушилнята, така че когато се приберете вкъщи, прането да е готово за прибиране в гардероба.

Програми

Моделът разполага с 16 програми, сред които:

 • Ризи – предназначена е за сушене на много тънки ризи и блузи, без да се надвишава максималното натоварване от 2 кг.
 • Лесно гладене (Iron Dry) – улеснява гладенето на дрехи, така че накрая прането да остане леко влажно. Максимално допустимото натоварване е 2 кг.
 • Деликатни материи – е предназначена за изделия от деликатни материали, като максималното допустимо натоварване е 2 кг.
 • Вълна – подходяща е за пране от вълна, като максималното допустимо натоварване е 1 кг.
 • Хавлиени кърпи – предназначена е за сушене на кърпи за баня, като максималното препоръчително натоварване е 4 кг.
 • Спално бельо – идеална е за спално бельо, легла, максималният препоръчителен капацитет е 2 кг.
 • Якета (Outdoor) – препоръчва се за сушене на ски екипировка и други артикули от шуклек, стреч и микрофибър, без да се надвишава максималното натоварване от 2 кг.
 • Памук – препоръчва се за сушене на памучни изделия, като максималният препоръчителен капацитет е 9 кг.
 • Смесено – може да поставите както памучни, така и синтетични материали, като максималният препоръчителен капацитет е 9 кг.
 • Синтетика – препоръчва се за изделия от синтетични материали като полиестер, полиамид и други подобни материали, без да се надвишава максималното натоварване от 4 кг.
 • Бързо сушене (Quick Dry 35′) – осигурява бързо сушене на до 1 кг артикули.
 • Време за сушене – позволява да регулирате продължителността от 30 минути до 150 минути.
 • Топъл въздух – има за цел да изсуши прането с горещ въздух.
 • Студен въздух – включва проветряване на дрехите, използване на студен въздух, като по този начин помага за премахване на неприятните миризми от тъканта.

Енергийна ефективност и шум

Сушилня Samsung DV80TA020TT/LE, Термопомпа, 8 кг, Клас A++, Quick Dry, Optimal Dry, Wrinkle Prevent, Smart Check, Бял

Тази сушилня е със сравнително добра  енергийна ефективност клас A++, консумация на енергия 235 kWh за година и ниво на шум до 65 dB.

Нашето мнение за продукта

Това безспорно е високопроизводителна сушилня, която е специално проектирана за тези, които не искат да правят компромис с качеството, ефективността и надеждността. В същото време може да кажем, че това е уред с модерен дизайн, който интегрира полезни функции и програми за сушене, така че да получите най-добрите резултати без усилия за кратко време.

Samsung DV80TA020TT/LE

Samsung DV80TA020TT/LE

Сушилня Samsung DV80TA020TT/LE, Термопомпа, 8 кг, Клас A++, Quick Dry, Optimal Dry, Wrinkle Prevent, Smart Check, Бял

Подобни продукти:

Samsung DV70TA200AE/LE

Samsung DV70TA200AE/LE

Сушилня Samsung DV70TA200AE/LE, Термопомпа, 7 кг, Клас A+++, LED дисплей, Quick Dry, Wrinkle Prevent, Бял