Ревю на пералня LG F4WN408S0


LG F4WN408S0 е идеалният избор за вас, ако търсите модерна и надеждна пералня, оборудвана с най-новите функции и програми, при това на супер изгодна цена.

LG F4WN408S0

LG F4WN408S0

Пералня LG F4WN408S0, 8 кг, 1400 об/мин, Клас D, Spa Steam, Direct Drive, Smart Diagnosis, WiFi, Бяла

 

Тази пералня LG е оборудван с високоефективен инверторен мотор и иновативната технология на LG Direct Drive за завъртане на барабана без ремък, която намалява нежеланите вибрации и шума.  Двете технологии спомагат и за по-ниското потреблението на енергия.

Благодарение на тях уредът постига ултра тиха работа от 52 dB при пране и 74 dB при центрофугиране, като отговаря на най-високите стандарти в своя клас.

Инверторният мотор има отлична устойчивост и  е сертифициран да работи минимум 20 години с обявена 10-годишна гаранция от производителя.

Максималният капаците на зареждане на пералнята е 8 кг, а скоростта на въртене е 1400 оборота в минута.

Може да регулирате скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането в диапазона от 400 до 1400 оборота в минута.

Управление

LG F4WN408S0

Контролният панел е разположен от горната част на уреда като е снабден с дигитален контролен панел, чрез който можете:

  • да следите оставащото време на зададената от вас програма;
  • да настройвате желаните от вас температура и обороти;
  • с помощта на функцията “Add item” да спирате на пауза зададената от вас програма и да добавяте пране.

Отляво на контролния панел има чекмедже с 3 отделения за поставяне на твърди и течни почистващи препарати, както и за омекотител.

Резервоара на пералнята е направен от топлоустойчив материал и полипропилен, а барабана от неръждаема стомана е с капацитет 42 литра.

Люка е с диаметър 30 ​​см с отваряне до 150 градуса, което го прави достатъчно удобен за използване.

Основни функции на пералня LG F4WN408S0

Благодарение на уникалната технология на LG 6 Motion Direct Drive, пералнята може да извършва комбинация от различни движения на барабана в зависимост от избраната програма за изпиране, съчетани с контрола на скоростта на центрофугата. Тази технология ви гарантира перфектни резултати при всяко едно пране.

6 – те вида движения позволяват персонализирано изпиране на всеки вид тъкан и неминуемо предлага по-добри резултати.

Функцията наречена Spa Steam предлага истинско „SPA лечение“ на тъканите на вашите дрехи.

Технология използва силата на парата, генерирана от котела, която позволява на детергентите да действат в дълбочина на материалите и успява да премахне неприятните петна и миризми.

Парата успява да премахне ефективно следи от: козметика, шоколад, мазнини, масло, сладолед и дезодорант.

Функцията на Steam Antibacterial разрушава бактериите чрез стерилизация при 100 ° C за няколко секунди. Чувствителните материали също могат да се възползват от стерилизиращата функция, чрез излагане на по-ниска температура от 100 ° C, но с по-продължително действие.

Тази функция се използва по време на нормалния цикъл на пране, за да се увеличи ефективността на пералнята, като се поддържа постоянна вътрешна температура.

Уреда разполага с функцията Child Lock, предотвратяваща случайно изключване или промяна на програмата от деца. Това позволява на децата да играят спокойно до пералната машина, без да бъдат под постоянно под наблюдение.

С технологията NFC може да изтеглите следните нови програми: Wool (Вълна), Baby Care (Грижа за бебето) или Cold Wash (Пране със студена вода). След това можете да ги използвате  просто като докоснете телефона със символа NFC Tag On на пералната машина.

Освен това технологията NFC се използва и за интелигентна диагностика, която помага на потребителя бързо и ефективно да идентифицира почти всеки малък проблем, преди той да стане сериозен. Всички тези операции са обяснени подробно в техническото ръководство приложено към уреда.

Допълнителни функции

Тази пералня е снабдена с автоматично регулиране на консумацията на вода, което гарантира най-добрия ефект при всяко изпиране.

Уреда е снабден и с керамичен нагревател, който предоставя по-добра защита срещу корозия.

Специалния дизайн на барабана – Vario Soft създава оптимални условия за пране, като се грижи за запазването на тъканите на прането.

LG има две системи, които помагат за намаляване на вибрациите и шума.

Първата е специалният дизайн на страничните стени на пералната машина. А електронно балансиращата система, разпределя равномерно прането вътре в пералнята. Тези системи намаляват значително нивата на шум и вибрациите по време на работа на машината.

Чрез специални сензори свързани към процесора на пералнята интелигентната система за пране автоматично разпознава теглото на прането, като добавя точно количество вода и перилен препарат.

Отложеният старт ви позволява да настроите старта на пералнята от 3 до 19 часа.

Програми за пране

Можете да избирате между 14 предварително зададени програми сред които:

Бърза 30  (Quick 30)– Програмата е подходяща за леко замърсени памучни дрехи с максимален капацитет до 3,5 кг. Програмата позволява  бързо и ефективно изпиране с големи икономии.

С Downloade Cycle може да запазите любимата ви персонализирана програма.

Програмата за Памук (Cotton) е с възможност за задаване на температура по избор: 20/30/40/60/95 ° С.

Програмата Микс (Mix) позволява изпиране на синтетични и памучни тъкани в един и същ цикъл на пералната машина.

От LG са подготвили и специална програма за Завивки (Duvet), проектирана за пране на юргани с ефективно отстраняване на акарите в тях.

Програмата за спортни дрехи (Sport Wear) ще ви помогне ако сте спортна натура и се нуждаете често от това да изперете вашите окаляни дрехи.

Цикълът Allergy Care използва вода и топлина, за да създаде пяна, която дезинфекцира дрехите, като едновременно с това им осигурява деликатно третиране. Това намалява с 99,9% алергените, като домашните акари, причиняващи алергия или дихателни проблеми. Подобрете качеството на живота си, като поддържате здравословна среда без алергени.

Може да избирате още сред програмите: дънки, деликатни, грижа за бебето, Easy Care, памук +, тъмни цветове, програма за смесено пране.

Енергийна ефективност

Пералня LG F4WN408S0, 8 кг, 1400 об/мин, Клас D, Spa Steam, Direct Drive, Smart Diagnosis, WiFi, Бяла

Това е пералня най-висок енергиен клас клас A +++ и клас A на изпиране и при  при центрофугиране.

Средната годишна консумация на енергия е 117 kWh, а тази за вода е 8900 литра.

Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби е клас D с изчислена консумация от 73 kWh за сто цикъла.

Нашето мнение за продукта

Като заключение бихме казали, че това е високопроизводителна пералня, която включва най-съвременни технологии, които съществуват до момента. Моделът е изключително ефикасен при пране и премахва всички петна. Дизайнът на уреда е отличен, а цената му също е много конкурентна.

LG F4WN408S0

LG F4WN408S0

Пералня LG F4WN408S0, 8 кг, 1400 об/мин, Клас D, Spa Steam, Direct Drive, Smart Diagnosis, WiFi, Бяла