Ревю на хладилник с фризер LG GBF567PZCMB

LG GBF567PZCMB може да бъде добър избор за вас, ако търсите модерен хладилник с фризер с повече място в зоната за охлаждане. Цената му е сравнително висока, но този модел се намира в премуим сегмента, което обяснява цената му за покупка, но също така той идва с редица модерни технологии като: интелигентен инверторен компресор, технологията No Frost с DoorCooling + и диспенсър за вода.

LG GBF567PZCMB

LG GBF567PZCMB

Хладилник с фризер LG GBF567PZCMB, 461 л, Клас E, No Frost, DoorCooling+, FreshBalancer, Диспенсър за вода, Компресор Smart Inverter, Сребрист

За тези, които търсят премиум хладилник, гамата хладилници е LG винаги добра отправна точка. Този модел, който ще разгледаме тук е с голям капацитет, красив дизайн, но и с включени достатъчно технология, за да оправдае своята цена.

На първо място бихме казали, че той изглежда и стои изключително добре, заради своите масивни размери и красив сребрист цвят. Черният сензорен дисплей, заедно с диспенсъра за студена вода, също допринасят за този приятен външен вид.

Друга негова положителна характеристика е големият му общ капаците от 461 литра от които 328 литра принадлежат на хладилника, а останалите 133 литра на фризера.

Този модел всъщност не идва със стандартни размери, които биха се вписали във всяка кухня, като размерите му са: 70,5 см ширина, 74 см дълбочина и 185 см височина.

Този модел е оборудван със смарт инверторен компресор и освен това има възможност да бъде свързан през WiFi, с възможност да правите диагностика през телефонът ви при възникване на проблеми.

Управление

Контролният панел се състои от LCD дисплей, който е поставен отвън и се управлява с тъч бутони. Чрез него може да следите двете температурни зони, които могат да се регулират независимо една от друга. Другите настройки, които може да правите и следите са следните:

  • Показване и регулиране за температурата в хладилника и фризера;
  • Функция за супер замразяване и супер охлаждане;
  • Еко функция;
  • Предупредителен индикатор за покачване на температурата във фризера;
  • Предупредителен сигнал за отворена врата;
  • Заключване за деца – позволява блокиране на управлението на уреда за предотвратяване на случайно стартиране или промяна на параметрите от деца, докато той работи.

Система за охлаждане

Този хладилник LG се възползва от наличието на система No Frost, при което размразяването му е напълно автоматично.

Тази уред идва с една от най-добрите системи за охлаждане на пазара, като системата предотвратява натрупването на лед във фризера и се грижи да поддържа ниска консумация на енергия, докато в хладилното пространство поддържа идеален микроклимат за запазване на прясната храна.

Технологията DoorCooling+ ви позволява по-равномерно охлаждане, като помага на уреда да доведе температурата до желаното ниво по-бързо при отваряне на вратата.

Функции на хладилника

Хладилник с фризер LG GBF567PZCMB, 461 л, Клас E, No Frost, DoorCooling+, FreshBalancer, Диспенсър за вода, Компресор Smart Inverter, Сребрист

Хладилната час е по-голяма, отколкото фризера и е с обем от 328 литра, където рафтовете за съхранение на храна са 3 на брой, изработени от термоустойчиво стъкло, подсилено с пластмасова рамка, които се почистват изключително лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Голямо предимство на този модел е, че позицията на горните два рафт могат да се регулира според вашите нужди през няколко сантиметра.

Това е изключително полезно, защото често се случва това разстояние да е с няколко милиметра по-ниско от стандартната височина на някои съдове.

В допълнение, долният рафт е разделен на две половини, външната половина може да се сгъва, за да осигури допълнително пространство за високи продукти.

Вратата на хладилника с вертикална дръжка с отваряне на дясно и е снабдена с 6 фиксирани рафта с различни размери, които имат достатъчно място да бъдат заети с разнообразни продукти.

Вратата може да се отваря под ъгъл от 90 градуса, дори ако хладилникът е поставен до стена. В това положение всички чекмеджета могат да се отварят напълно, което улеснява достъпа до храна.

Освен това вратата на хладилника е оборудвана с дозатор за питейна вода. Вграденият директно във вратата диспенсър за студена вода има резервоар за питейна вода с вместимост 4,5 литра.

В долната част на хладилника се намира специално отделение за съхранение на плодове и зеленчуци наречено Fresh Zone, където те се запазват здравословните си свойства и деликатните аромати. То поддържа оптимално ниво на влажността, като тази зона е една от най-големите отделения за съхранение на плодове и зеленчуци на пазара.

Над него се намира още едно отделение, наречено LG Fresh Balancer, който е предназначен за съхранение на месо и риба. То е оборудвано с превключвател, който регулира температурата, което позволява запазване на храната свежа за по-дълго време. Този рафт може да се използва и за бавно размразяване на храна, извадена от фризера.

Уредът има LED осветление в горната си част, което осигурява добра видимост дори при пълен хладилник.

Благодарение на технологията DoorCooling+, това устройството осигурява най-доброто възстановяване на температурата при всяко отваряне на вратата за достъп и също така поддържа постоянен контрол на температурата.

Функции на фризера

Фризерът е с малко по-голям капацитет от останалите хладилници от този тип на пазара, обемът му е 133 литра и разполага с 3 отделения.

Фризера предлага множество опции за замразяване, включително бързо замразяване.

Уредът е оборудван и с функция за правене на лед с ледогенератор, който произвежда кубчета лед според вашите предпочитания.

Когато температурата във фризера достигне или е под -12 ° C, ледогенераторът ще започне да произвежда лед.

Машината за лед може да направи до 16 кубчета наведнъж, но това конкретното количество ще зависи от температурата вътре, честотата, с която се отварят вратата и температурата във фризера.

Капацитетът на замразяване на този уред е добър – 12 кг на ден.

Други

Този модел е проектиран да работи нормално и без загуба на енергия през горещия сезон в пространство с околна температура с климатичен клас: SN-T от +10°C през зимата до +43°C през лятото.

Притежавайки много добра степен на изолация, той има автономия да издържи без електричество в продължение на 15 часа, без храната да се разгражда. Независимите температурни настройки ви позволяват да регулирате независимо температурите в хладилника и фризера, ако е необходимо.

Друга функция, с която разполага уреда е оптичен и звуков предупредителен сигнал за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на тока.

Този хладилник LG има и функцията за бързо размразяване, при която се използва струя със студен въздух при -27°C , с функцията Flash Freezer, която запазва повече от витамините, минералите и естествените хранителни вещества в храната. Тези храни след размразяване са толкова вкусни и здравословни, както преди да бъдат замразени.

С функция за супер замразяване LG защитава храните, предотвратявайки размразяване на вече поставените храни във фризера, когато добавяте нови, който се замразяват по-бързо и освен това функцията предотвратява загубата на енергия.

Този уред разполага и с функцията бързо охлаждане в хладилната зона, която осигурява бързо охлаждане за новите продукти и поддържа постоянна температура вътре в уреда.

Тази функция е полезна за бързо охлаждане на нетрайни храни или след като вратата е оставена отворена за известно време.

Еко режимът на този модел има интелигентни сензори за непрекъснато наблюдение на цикъла на охлаждане, като съответно адаптира консумацията на енергия. С тази технология за охлаждане спестявате до 50% енергия и време. Тази функция за охлаждане може да се използва, когато сте на почивка, защото намалява консумацията на енергия. В този режим на работа температурата в хладилната зона се поддържа на +7°C, а в зоната на фризера температурата се поддържа при -15°C. Когато отменим този режим на работа, уредът автоматично се връща към предишните настройки на температурата.

Енергийна ефективност

Хладилник с фризер LG GBF567PZCMB, 461 л, Клас E, No Frost, DoorCooling+, FreshBalancer, Диспенсър за вода, Компресор Smart Inverter, Сребрист

Този уред е класифициран в енергиен клас E, като консумацията на енергия е дота добра за такъв голям хладилник с фризер.

Той има годишно потребление от 282 kWh, така че разходите му за месец за ел. енергия няма да надвишават 10 лв.

Този модел има стандартно ниво на шум, достигайки максимум 41 dB.

Нашето мнение за продукта

LG GBF567PZCMB е хладилник с фризер в сребрист цвят, 461-литров общ обем, оборудван с интелигентен инверторен компресор и технология No Frost с DoorCooling +. Класифициран е в енергиен клас E (по новата система) и разполага с диспенсър за студена вода. Това може да бъде много добър избор, особено за семейства, които се нуждаят от повече място в зоната за охлаждане. Цената му е сравнително висока, но нека не забравяме, че този модел е част от премиум гамата на LG, при което той идва с редица модерни технологии и нововъведения.

LG GBF567PZCMB

LG GBF567PZCMB

Хладилник с фризер LG GBF567PZCMB, 461 л, Клас E, No Frost, DoorCooling+, FreshBalancer, Диспенсър за вода, Компресор Smart Inverter, Сребрист