Ревю на двукрилен хладилник LG GSJ760WBXV


LG GSJ760WBXV е идеалният избор за  вас, ако търсите голям хладилник от типа Side by Side, който да разполага с най-новите технологии и да е със страхотен дизайн, при това на много добра цена.

LG GSJ760WBXV

LG GSJ760WBXV (Черен)

Хладилник Side by side LG Door in Door GSJ760WBXV, 600 л, Клас A+, No Frost, H 179 см, Черен

Моделът разполага с мощен инверторен компресор оборудван с електромагнитен вентил, който позволява независимото функциониране на хладилника и фризера.

Той е оборудван с най-съвременни технологии, идеален е за големи семейства, имащи различни хранителни предпочитания.

Дизайнът му е много привлекателен, като се откроява със своят черно-антрацитен цвят, даващ усещане за стил и елегантност.

LCD дисплеят със сензорен контрол е разположен на лявата врата над диспенсъра за вода, чрез който може да наблюдавате и да регулирате температурата в двете зони, а също така за задавате функциите за бързо охлаждане и замразяване.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – LG GSJ760WBXV е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника/фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

LG GSJ760WBXV

Хладилникът разполага с общ полезен обем от 405 литра и включва 4 рафта за съхранение на хранителни продуктии, както и  две специални отделения за съхранениея на плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и други.

Стъклените рафтове са изкючително здрави, като в същото време са изключително лесни за почистване.

В долната част хладилника разполага с отделения за зеленчуци и плодове, което ги поддържа свежи за дълго време.

Уреда разполага и с диспенсър за вода монтиран на врата на фризера с капацитет на резервоара 4 литра.

Добрата новина е, че не ви трябва водопроводчик за инсталирането на системата, тъй като тя не се захранва от водопроводната мрежа.

Този модел разполага с разработената от корейските инженери на LG функционалност Door-in-Door™.

Тя позволява по-лесен и бърз достъп до напитките и храните, от които се нуждаете чрез трите си рафта за съхранение и отварящата се отделно врата само за хладилника.

Усъвършенстваната тясна рамка на Door-in-Door™ осигурява 9% повече вътрешно пространство, а допълнителните рафтове предоставят повече възможности за подреждане на продуктите в хладилника, като същевременно предпазват загубата до 46,5% от хладния въздух. Мястото е осветено и от ярка енергоспестяваща LED светлина.

Устройството разполага и с функция Power Cooling, която осигурява бързо охлаждане на продукти и поддържаща постоянната им температура вътре в устройството.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от лявата страна и разполага с чист обем от 195 литра. Вратата на фризера се отваря с вградена хоризонтална дръжка.

Големите отделения във фризера предлагат множество възможности за замразяване на месо, риба, зеленчуци и други.

Достъпът до храна е улеснен, само плъзвате рафта напред. Стъклени рафтове са подвижни за допълнително пространство във фризера. Вратата на фризера е оборудвана с 3 фиксирани рафта за съхранение според вашите нужди и предпочитания.

Освен това има и функцията Super Cool, която намалява температурата на хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа, идеална за бързо охлаждане на продукти.

Тази част е над зоната на замръзване, която има 3 рафта от закалено стъкло, където два от тях могат да бъдат регулирани, колкото е необходимо в етапа на повече от няколко сантиметра. Фризера е снабден и с машина за лед (Twist лед машина).

Мощността на замразяване на уреда е 12 кг месо или други продукти за 24 часа.

Други

Вратите са снабдени с уплътнение, което действа като анти бактериално и предотвратява образуването на мухъл и бактерии вътре и поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

LG има отлична степен на изолация и има автономност от 10 часа при спиране на тока.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия през топлия сезон в райони с температура на околната среда с климатична клас SN-N-ST-T – проектиран е да работи икономично в диапазона на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

Вътрешната част на хладилника се осветява изцяло от LED осветление, което консумираната 7 пъти по-малко енергия от обикновените крушки.

Енергийна ефективност

Енергийна ефективност на хладилника е много добра – А ++, като годишно потребление на енергия е 412 kWh, а дневното 1.45 kWh.

Това се дължи основно на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните компресори на LG имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните хладилници.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см (В x Ш x Д): 179 x 91.2 x 73.8 и тегло от 130 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от топ предложенията на пазара сред моделите Side by Side. Модела разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологии и иновации, страхотен дизайн и много на брой полезни функционалности. Той несъмнено ще придаде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. Този двукрилен Side by side хладилник LG със сигурност ще се превърне в „звездата“ на всяка кухня.

LG GSJ760WBXV

LG GSJ760WBXV (Черен)

Хладилник Side by side LG Door in Door GSJ760WBXV, 600 л, Клас A+, No Frost, H 179 см, Черен