Ревю на хладилник Daewoo RN-308RDQB


Daewoo RN-308RDQB е идеалният избор за вас, ако търсите голям хладилник с фризер с най-новите технологии на много добра цена.

Daewoo RN-308RDQB

Daewoo RN-308RDQB

Хладилник с фризер Daewoo RN-308RDQB, 330 л, Клас E, No Frost, Диспенсър за вода, H 187, Черен

Дизайнът на този хладилник се отличава със своето покритието от стомана боядисан в черен цвят (може да намерите същия модел в инок и бяло) и дозатор за вода в долната част на вратата на хладилника.

Дизайнът има все по-голямо значение при избора на домакински уреди, затова от Daewoo са взели отношение спрямо уреда и той би прилегнал перфектно във всеки модерен дом и най-вече кухня.

Контролният панел на уреда е с LCD екран, разположен вътре в лявата стена на хладилната зона, който се управлява от тъч бутони.

Хладилник с фризер Daewoo RN-308RDQB, 330 л, Клас E, No Frost, Диспенсър за вода, H 187, Черен

Чрез контролният панел може да контролирате:

  • температурата в двете зони на уреда;
  • функцията за бързо замразяване;
  • еко режимът за фризера;

С първия бутон може да зададете температурата в хладилника съответно от +2 до +8 ° C, а с втория бутон задавате температурата във фризера от -16 до -24 ° C.

В същото време може да наблюдавате зададената от вас температура на охлаждане, която ще се появи на LCD екрана. За да активирате функцията за супер замразяване, ще трябва да задържите бутона за температурата за 3 секунди, докато символът за супер замразяване се появи на екрана, придружен от звуков сигнал, потвърждаващ активирането на функцията.

ECO режимът се активира автоматично, когато температурата във фризера достигне -18 °.

Система за охлаждане

Забравете за досадното размразяване – Daewoo RN-308RDQB е със система за автоматично размразяване No Frost.

Охладителната система на Daewoo Perfect No Frost равномерно охлажда двете зони на хладилника, като поддържа оптималното ниво на влажност в хладилника.

Тази системата за двойно охлаждане чрез много-въздушен поток създава благоприятна среда за съхранение на свежа храна в хладилника.

Процесорът въз основа на данните, предоставени от сензора на уреда, контролира работата на компресора и независимия вентилатор, което означава, че след отваряне на вратата хладилникът се връща до правилната температура, дори 5 пъти по-бързо от конвенционалния хладилник.

Активна система за двойно охлаждане осигурява 20% по-бързо охлаждане, удвоявайки времето за съхранение на храната и поддържайки идеалните условия на влажност. В същото време предотвратява смесването на миризми между двете отделения на хладилника и фризера, като по този начин гарантира запазването на свежестта на храната.

Охлаждането се постига чрез вентилирани въздушни потоци, които действат независимо в двете отделения. Това помага за равномерно разпределение на температурата, влажността и бързо възстановяване на вътрешната температура след отваряне на вратата.

Системата за автоматично размразяване е изграден така, че да изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

Хладилник с фризер Daewoo RN-308RDQB, 330 л, Клас E, No Frost, Диспенсър за вода, H 187, Черен

Общият нетен обем на уреда е 330 литра, като е разпределен между хладилника с 230 литра и фризера с 100 литра.

Рафтовете за съхранение на храни са 3 на брой от стъкло, което се почиства лесно и има много добра устойчивост на тежест.

На вратата на хладилника има 3 пластмасови рафта, където може да съхранявате бутилки, буркани или друга храна, но и поставка за яйца. Там се намира и резервоарът с капацитет 4 литра на дозатора за вода, с който може лесно да напълните с цел да се разхлаждате през летните жеги.

В долната част на хладилника се намират едно специално отделения за съхранение на зеленчуци и плодове, което поддържа оптимално ниво на влажност, така че свежестта на плодовете и зеленчуците се запазва по-дълго.

В тази зона температурата се поддържа в рамките на 5 ° C и постига чудесно ниво на влажност чрез конструктивния дизайн на чекмеджето и чрез въздушните потоци, което значително намаляват ефекта на увяхване на плодовете и зеленчуци и удължава техният срок на на годност.

Хладилник с фризер Daewoo RN-308RDQB, 330 л, Клас E, No Frost, Диспенсър за вода, H 187, Черен

Пространството е оборудвано със специален плъзгащ се превключвател, с който може да регулирате нивото на влажност вътре в зависимост от съхраняваните от вас продукти.

Освен това над това отделение има специално чекмедже Fresh Box с капацитет от 22 литра, с температура от 0° C, предназначено за съхранение на прясна риба или месо, което ги запазва свежи за дълго време и с непроменени вкусове.

Това специално чекмедже може да се използва и за размразяване на продукти, извадени от фризера и готови за приготвяне веднага.

Уредът разполага с първокласно LED осветление, което осветява равномерно осветление на цялото хладилно отделение с разход на енергия 7 пъти по-нисък от обикновената крушка.

Функции на фризера

Фризерът е с обем 100 литра, разделен на 3 отделения, от които това на дъното е с най-големи размери.

Трите отделения на фризера предлагат множество възможности за замразяване, включително и функция за бързо замразяване и освен това това отделение има включена в комплекта форма за лед.

Фризерът използва няколко съвременни системи и технологии като Perfect No Frost или Multi Air Flow, които предотвратяват образуването на лед вътре или Digital Smart Case, който следи температурните промени вътре.

Енергийна ефективност

Хладилник с фризер Daewoo RN-308RDQB, 330 л, Клас E, No Frost, Диспенсър за вода, H 187, Черен

От енергийна гледна точка уредът се отличава с ниската си консумация на енергия, като е част от клас на потребление A+, съгласно енергийният лист.

А след новото енергийно етикетиране, прието на ниво ЕС на 1 март 2021 г., този хладилник попада в клас на енергийна ефективност Е, с годишна консумация на енергия от 250 kWh за година, измерена с по-модерни методи. 

Добрите стойности се дължат и на универсалния компресор с уникална изолационна технология, която дава възможност консумираната енергия да бъде по-малка.

Този модел е оборудван с  балансираща технология помагаща за намаляването на шума, а модела се характеризира с много ниско ниво на шума от 41 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см: (В x Ш x Д в см) 186 x 59.5 x 65 и тегло 67 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е хладилник с фризер, който притежава много технологични иновации и в същото време притежава страхотен дизайн. Препоръчваме ви го ако имате нужда от функционален хладилник, който да разполага с всички необходими функции, при това на супер изгодна цена.

Daewoo RN-308RDQB

Daewoo RN-308RDQB (Черен)

Хладилник с фризер Daewoo RN-308RDQB, 330 л, Клас E, No Frost, Диспенсър за вода, H 187, Черен

Daewoo RN-308RDQM

Daewoo RN-308RDQM (Инокс)

Хладилник с фризер Daewoo RN-308RDQM, 330 л, Клас E, No Frost, Диспенсър за вода, H 187 см, Inox

Daewoo RN-308RDQW

Daewoo RN-308RDQW (Бял)

Хладилник с фризер Daewoo RN-308RDQW, 305 л, Клас E, No Frost, Диспенсър за вода, H 187 см, White