Ревю на двукрилен хладилник side by side LG GSJ761MCUZ


LG GSJ761MCUZ е идеалният избор за вас, ако търсите голям хладилник от типа Side by Side, който разполага с много иновации, страхотен дизайн и супер много функционалности.

LG GSJ761MCUZ

LG GSJ761MCUZ (Черен)

Хладилник Side by side LG GSJ761MCUZ, 600 л, Клас F, Full NoFrost, Door in Door, Диспенсър за вода, Компресор liniar Inverter, Smart Diagnosis, H 179 см, Черен

 

Дизайнът на модела е много добър, като се откроява с черния си цвят, който му придава усещане за стил и елегантност.

Моделът разполага с високо ефективен линеен инверторен компресор, който е оборудван с електромагнитен вентил, който позволява независимото функциониране на хладилника и фризера.

Това е Side by Side хладилник, който е оборудван с най-съвременни технологии и е идеален е за големи семейства с различни хранителни предпочитания.

Чистия максимален капацитет на уреда е 601 литра, който е разпределен между хладилника с 405 литра и фризера с 196 литра.

Система на охлаждане

Забравете за досадното размразяване – този уред е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Хладилникът поддържа постоянна температура през цялото време, особено след отварянето на вратата. Чрез едновременно охлаждане на множество секции и отделения храната остава винги свежа за дълго време.

Управление

Контролният панел се състои в LCD дисплей със сензорен тъч контрол – разположен от ляво над диспенсъра за вода.

Чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата в двете зони, като те могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Контролните елементи на уреда дават информация и възможност за регулиране на следните функции:

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Функция за бързо замразяване;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Функции на хладилника

Хладилник Side by side LG GSJ761MCUZ, 600 л, Клас F, Full NoFrost, Door in Door, Диспенсър за вода, Компресор liniar Inverter, Smart Diagnosis, H 179 см, Черен

Хладилника разполага с полезен обем от 405 литра като разполага с две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и други.

Отделението има 4 термоустойчиви закалени стъклени рафта, които се почистват много лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Голямо предимство на този модел е, че 3-та позиция на рафта може да се коригира, колкото е необходимо.

Чекмеджето за зеленчуци и плодове в долната част хладилника разполага с технологията Moist Balance Crisper™. Тя  предотвратява образуването на прекомерна влага в храната като се изпарява и след това се кондензира върху специално проектирана мрежата. По този начин се поддържа оптималното ниво на влага в отделението.

А чекмеджето от горната страна наречено Fresh zone е идеална за разпространение на плодове и зеленчуци, като ги запазва свежи до 2 седмици.

Pure N Fresh Filter е уникална система за пречистване въздух като минимизира разпространението на миризми вътре в хладилника.

В същото време вентилатор разпределя равномерно въздуха в три различни нива на рафтовете чрез функцията Fresh Shower.

Уредът разполага и с диспенсър за вода с капацитет на резервоара 4 литра. Добрата новина е, че не ви трябва водопроводчик за инсталирането на системата, тъй като тя не се захранва от водопроводната мрежа.

На вратата са поставени 5 чекмеджета, които са напълно достатъчни да съберат всичките ви продукти.

Този модел разполага с разработената от корейските инженери на LG функционалност Door-in-Door™. Тя позволява по-лесен и бърз достъп до напитките и храните, от които се нуждаете чрез трите си рафта за съхранение и отварящата се отделно врата само за хладилника.

Усъвършенстваната тясна рамка на Door-in-Door™ осигурява 9% повече вътрешно пространство, а допълнителните рафтове предоставят повече възможности за подреждане на продуктите в хладилника, като същевременно се губи 46,5% загуба на студен въздух. Мястото е осветено и от ярка енергоспестяваща LED светлина.

Функции на фризера

Фризерът има обем от 169 литра, като е разположен от ляво и е оборудван с три рафта и 2 чекмеджета на вратата.

Големите отделения във фризера предлагат множество възможности за замразяване на месо, риба и зеленчуци.

Достъпът до храна е улеснен, само трябва да плъзнете рафта напред.

Вратата на фризера е оборудвана с 3 фиксирани рафта за съхранение според вашите нужди и предпочитания.

Мощността на замразяване на фризера е 12 кг продукти за 24 часа.

Други

Хладилника е снабден с анти-бактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и бактерии. Освен това поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

LG има отлична степен на изолация и има автономност от 10 часа при спиране на тока.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в райони с температура на околната среда с климатичен клас SN, N, ST, T . Той е проектиран да работи икономично в диапазон на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

От гледна точка на функциите и технологията, хладилникът има оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди. Оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Уредът разполага със сензори Fresh Sense, които постоянно наблюдават температурата на околната среда, на хладилника и фризера. Резултатът е постоянна температура вътре в уреда, независимо от външната температура.

Устройството разполага и с функция Power Cooling, която осигурява бързо охлаждане на продукти и поддържаща постоянната им температура вътре в устройството.

А функцията Super Cool, която намалява температурата на хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа, идеална за бързо охлаждане на продукти.

Вътрешната част на хладилника се осветява изцяло от LED осветление, което консумираната 7 пъти по-малко енергия сравнено с обикновените крушки.

Енергийна ефективност

Хладилник Side by side LG GSJ761MCUZ, 600 л, Клас F, Full NoFrost, Door in Door, Диспенсър за вода, Компресор liniar Inverter, Smart Diagnosis, H 179 см, Черен

Енергийна ефективност на този уреда  съгласно най-новите европейски разпоредби е клас F с годишно потребление на енергия от 431 kWh.

Това в голяма степен се дължи на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните линейни компресори на LG имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните – клас А или А++.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 179 x 91.2 x 73.8 и тегло от 130 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от топ предложенията на пазара сред луксозните модели от типа Side by Side. Моделът разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности. Той несъмнено ще придаде стил и елегантност на всяка модерна кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. LG GSJ761MCUZ със сигурност ще се превърне в „звездата“ на всяка кухня.

LG GSJ761MCUZ

LG GSJ761MCUZ (Черен)

Хладилник Side by side LG GSJ761MCUZ, 600 л, Клас F, Full NoFrost, Door in Door, Диспенсър за вода, Компресор liniar Inverter, Smart Diagnosis, H 179 см, Черен