Ревю на двукрилен хладилник LG GSL480PZXV


LG GSL480PZXV е идеалният избор за вас, ако търсите двукрилен хладилник от типа Side by Side с огромен капацитет, изключително много екстри и страхотен дизайн, при това на супер изгодна цена.

LG GSL480PZXV

LG GSL480PZXV

Хладилник Side by side LG GSL480PZXV, 601 л, Клас F, No Frost, Компресор Smart Inverter, H 179 см, Сребрист

 

Моделът е оборудван с инверторен компресор, който позволява независимо охлаждане на хладилника и фризера.

Той е оборудван с най-съвременни технологии, идеален е за големи семейства имащи различни хранителни предпочитания.

Но каквато и технология да включва хладилник, тя няма да бъде оценена, ако няма и стилен външен вид, който се вписва в кухнята.

Ето защо от LG полагат толкова усилия в работата по проектирането на своите модели хладилници.

Дизайнът на този модел не прави изключение и е много привлекателен, като се откроява със своя сребрист цвят, даващ усещане за елегантност и стил.

Управление

LCD дисплеят със сензорен контрол е разположен на лявата врата над диспенсъра за вода и е с тъч регулатор, чрез който може да наблюдавате и да регулирате температурата в двете зони.

Контролните елементи на уреда дават информация и включват възможност за регулиране на:

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Задаване на функцията за бързо охлаждане;
  • Индикация за отворена врата.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – LG GSL480PZXV е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността й.

Функции на хладилника

LG GSL760PZXV

Хладилното пространство е с нетен обем от 405 литра и включва 4 рафта и две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и други.

Хладилната част разполага с 4 термоустойчиви закалени стъклени рафта, които се почистват много лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

В долната част хладилника разполага с отделения за зеленчуци и плодове, което ги поддържа свежи за дълго време.

Едно от тях е наречено Moist Balance Crisper™, което представлява кутията, която има специален капак от решетъчен тип, който поддържа оптимално ниво на влагата.

Влагата от съхраняваната храна се изпарява и след това се кондензира върху решетката, като поддържа правилния баланс във въздуха около храната.

Вътрешната част на хладилника се осветява изцяло от LED осветление, което консумираната 7 пъти по-малко енергия от обикновените крушки.

Уреда разполага и с диспенсър за вода монтиран на врата на фризера с капацитет на резервоара 4 литра.

LG GSL480PZXV

Иновативната машина за лед е вградена във вратата на хладилника, за да имате достатъчно свободно място на рафтовете, но без да пречи да поставяте продукти за съхранение на вратата.

Добрата новина е, че не ви трябва водопроводчик за инсталирането на системата, тъй като тя не се захранва от водопроводната мрежа.

Хладилника поддържа постоянна температура през цялото време, особено след отварянето на вратата.

Чрез едновременно охлаждане на множество секции и отделения храната остава свежа за по-дълго.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от лявата страна и разполага с чист обем от 196 литра, а вратата му се отваря с вградена хоризонтална дръжка.

Големите отделения във фризера предлагат множество възможности за замразяване на месо, риба, зеленчуци и други.

Стъклени рафтове са подвижни за допълнително пространство във фризера. Вратата на фризера е оборудвана с 3 фиксирани рафта за съхранение според вашите нужди и предпочитания.

Тази част е над зоната на замръзване, която има 3 рафта от закалено стъкло, където два от тях могат да бъдат регулирани, колкото е необходимо в етапа на повече от няколко сантиметра. Фризера е снабден и с машина за лед (Twist лед машина).

Мощността на замразяване на фризера е 12 кг за 24 часа.

Други

Вратите са снабдени с уплътнение, което действа като анти бактериално и предотвратява образуването на мухъл и бактерии вътре и поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

LG има отлична степен на изолация и има автономност от 10 часа при спиране на тока.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас SN, N, ST, T е проектиран да работи икономично в диапазона на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

От гледна точка на функциите и технологията, уредът има оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди.

А също и оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Той разполага със сензори Fresh Sense, които постоянно наблюдават температурата на околната среда, на хладилника и на фризера. Резултатът е постоянна температура вътре, независимо от външната.

Функция Power Cooling  осигурява бързо охлаждане на продукти и поддържаща постоянната им температура вътре в устройството.

А функцията Super Cool намалява температурата на хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа – идеална за бързо охлаждане на продукти.

Енергийна ефективност

Хладилник Side by side LG GSL480PZXV, 601 л, Клас F, No Frost, Компресор Smart Inverter, H 179 см, Сребрист

Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби е много добра за размерите на уреда – клас F, като годишно потребление на енергия е 431 kWh, а дневното 1.50 kWh на ден.

Това се дължи основно на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните линейни компресори на LG имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумация на енергия спрямо конвенционалните хладилници.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см (В x Ш x Д): 179 x 91.2 x 73.8 и тегло от 124 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от топ предложенията на пазара сред моделите Side by Side. Модела разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности.Той несъмнено ще даде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност.

LG GSL480PZXV

LG GSL480PZXV

Хладилник Side by side LG GSL480PZXV, 601 л, Клас F, No Frost, Компресор Smart Inverter, H 179 см, Сребрист