Преглед на новата гама телевизори LG от 2021 година

Тук ще ви представим всички телевизори LG, предлагащи се през 2021 година, от първокласни OLED до бюджетни 4K смарт телевизори.

телевизори LG

Телевизори LG от 2021 година

Преглед на всички телевизори LG от 2021 година – модели, размери, спецификации и всичко, което трябва да знаете.

Като една от водещите марки в индустрията за производство на телевизори, то новата гама на корейският производител LG беше една от най-очакваните през тази година.

От една страна, в моделната гама на OLED телевизорите се наблюдават малки подобрения в софтуерните настройки на някои модели, а от друга ново поколение на OLED дисплея, както и актуализации при LED моделите.

Друга радостна новина за потребителите е, че почти всички модели могат да бъдат закупени в огромни размери по 73, 83 и 86 инча.

Моделите по-долу са чудесни, но най-впечатляващият от тях е именно хибридният QNED на LG с Mini LED технология.

Всъщност, това може да е най-впечатляващият LCD телевизор, правен някога, съчетавайки технологията за филтриране NanoCell на LG с подобряване на цветовете на квантови точки и мини-LED подсветка.

Въпреки, че не сме го виждали все още на живо, можем да предположим, че това е страхотен телевизор, който не е OLED.

Но какво всъщност е новото при телевизорите LG през 2021 г.?

Процесори от четвърто поколение Alpha 9 и Alpha 7

Телевизорите на LG 2021 ще получат най-новата и най-добрата версия на управляваната от AI (изкуствен интелект) обработка на видео и пълен набор от интелигентни възможности благодарение на новите си чипове за обработка.

От LG твърдят, че новият им чип ще използва задълбочено обучение, за да анализира по-добре отделни обекти на екрана, което означава, че хора, фонове и всички останали части ще са правилно разграничени един от друг.

Най-добрият процесор е именно Alpha 9 Gen 4 AI, който получава множество нови възможности за обработка, за да осигури по-чиста и плавна картина. Новият чип добавя корекции на изображенията, плътни за типа сцена, като променя яснотата на обекта и обработката на движението в зависимост от типа сцена.

Други нови подобрения включват разпознаване на сгради, настройки на пейзажи и нощни сцени и по-добро управление на плавни градиенти.

Успоредно с това по-ниският модел чип alpha 7 Gen 4, който предлага много от същите възможности. Всичко това е в допълнение към съществуващите възможности за обработка, като подобряване на обекта, яснота на текста за по-четлив текст на екрана и увеличаване на съдържанието до 4K или 8K картина.

Аудиото също се подобрява от новите чипове, с нови възможности като автоматично изравняване на силата на звука в различни приложения или услуги (звукът няма повече да се променя, когато превключите към YouTube например) и добавяне на канали за виртуална височина за по-пълен, по-завладяващ звук при миксирано аудио съдържание.

Функцията AI Sound Pro на LG също ще смеси звука до 5.1.2-канален звук за ефект на съраунд звук.

Обновената LG webOS 6.0 операционна система

Най-новата версия на LG WebOS 6.0 се преобразява, с преработен начален екран, който поставя повече възможности за съдържание отпред. Вместо едно лентово меню в долната част, началният екран вече ще включва множество редове, които показват всякакво съдържание.

Резултатите от търсенето и търсенето са разположени отпред и от центъра, като приложенията и опциите на таблото за управление на дома са лесно достъпни. LG обаче добавя и препоръки за съдържание, списък с често гледани канали и опции за стрийминг, спортни канали и дори препоръки за пазаруване въз основа на вашата история на гледане.

LG също се придвижва към по-унифицирано потребителско изживяване, създавайки по-последователен външен вид и усещане, докато навигирате из менютата и през приложенията и магазина за приложения.

Новият LG Magic Remote 2021

LG Magic Remote е основен елемент на LG телевизорите от години, предлагайки супер интуитивен курсор за контрол на движението и щракване за навигация по елементите на екрана.

LG Magic Remote също е претърпял основно подобрение, с нова ергономична форма, както и въвеждането на технологията NFC Magic Tap, , което ви позволява да сдвоите смартфона с телевизора с едно докосване и без да се налага да напускате дивана.

То включва и отделни бутони за Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus и LG Channels – както и интелигентни асистенти ThinQ, Google Assistant и Amazon Alexa.

Геймърите също са привилигировани с Game Optimizer

Предвид скорошното пускане на конзолите PS5 и Xbox Series X от LG са се постарали да задоволят всички нужди на геймърите.

Те включват VRR (променлива честота на опресняване), Nvidia G-Sync за намалено разкъсване на екрана от свързани компютри и четири HDMI 2.1 порта (поне за OLED).

Дори се очаква да включват поддръжка на Google Stadia и услугите за стрийминг Nvidia GeForce Now през втората половина на 2021 година.

LG предлага и повече контрол на геймърите с новото меню за оптимизиране на игри. С настройките за дисплей, жанр на играта, обработка на движение и плавност и звук на играта, можете да промените режима на игра по подразбиране, за да получите по-добра картина, като същевременно получавате по-ниските времена на забавяне, които традиционно предоставят игровите режими, като премахнете цялата обработка на изображенията.

И ако искате да премахнете предварителните настройки, можете лесно да ги включвате и изключвате директно от менюто за оптимизация на играта.

Новата Mini LED технология

Най-голямата промяна тази година е вероятно въвеждането на Mini LED технология за LCD телевизори.

Mini LED дисплеите на LG не заменят OLED телевизорите, но това може да даде нов живот на LCD дисплеите на компанията, които имаха разлика сравнено с впечатляващите OLED дисплеи.

Но какво всъщност представлява Mini LED технологията? Тази технология използва огромен брой малки светодиоди (около 30 хиляди) и е това, което LG нарича „най-доброто развитие на LCD телевизорите“.

Mini LED моделите на LG ще бъдат наименувани с обозначението QNED (идващо Quantum NanoCell Mini LED ), което звучи зловещо подобно на марката QLED на Samsung.

Основната технология обаче е много различна, като се има предвид подсветката Mini LED, която би трябвало значително да надмине яркостта и контраста на традиционните LED телевизори, тъй като те създават невероятна пикова яркост и контрастно съотношение 1 000 000: 1 и усъвършенствана технология с почти 2500 зони за затъмняване.

OLED, QNED ИЛИ NANOCELL?

Тази година LG има доста телевизионни технологии. Ето какво трябва да знаете.

OLED използва органични светодиоди във всеки пиксел, за да създаде практически неограничен контраст (например чисто бял пиксел до напълно черен пиксел до него), но е ограничен от пиковата си яркост.

Nano Cell използва LED-LCD екран с технология, подобна на квантови точки, за да подобри наситеността на цветовете, да достигне по-висока пикова яркост и да предложи по-широки ъгли на видимост от традиционния LED-LCD.

QNED е нова телевизионна технология за 2021 г., с акроним, обозначаващ квантови наноизлъчващи диоди. Използва мини LED подсветка с 30 000 малки светодиода, почти 2500 зони за затъмняване за изключителен контрол на яркостта и контраста.

OLED LG телевизори 2021

OLED LG G1

Въпреки че 8K OLED моделите може да не се променят, 4K OLED гамата на LG претърпява пълна промяна. LG G1 OLED телевизорът е първият, който разполага с технологията за дисплей OLED Evo на LG, която актуализира традиционните OLED панели с допълнителен елемент за повишен цвят и яркост. От LG обещават, че моделът предлага най-добрата OLED производителност досега, но за съжаление я ограничават до премиум серията G1, за да разграничат по-добре моделите от най-висок клас от останалата част от OLED гамата.

Предлага се в няколко 55, 65 и 75-инчови размери на екрана, новите G1 предлага истинска подобрение в сравнение с вече зашеметяващ дизайн и отлична производителност, който видяхме в предходният модел от 2020 година LG GX OLED TV.

LG OLED77G13LA

Телевизор LG OLED77G13LA

Телевизор LG OLED77G13LA, 77″ (195 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

LG OLED77G13LA

Телевизор LG OLED65G13LA

Телевизор LG OLED65G13LA, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED

LG OLED77G13LA

Телевизор LG OLED55G13LA

Телевизор LG OLED55G13LA, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED


OLED LG C1

LG C1 4K OLED може да бъде закупен в няколко размера на екрана (48, 55, 65, 77, 83-инча).

Това е наследникът на популярният миналогодишен OLED модел CX, с нов 83-инчов размер, A9 Gen 4 AI процесор и поддръжка на Dolby Vision / Atmos.

През предишните години моделът от С-класа беше лесен избор при покупката на OLED телевизор. Винаги е бил най-достъпният модел с най-добро качество на картината.

Този модел има възможност да бъде закупен в най-много опции на екрана започващи от 48 инча и стигащ до 83 инчов размер.

Безспорно C1 един от най-добрите телевизори за цената си. Липсва му новият OLED evo панел, влизащи в G1 OLED серията, но дори и с това отсъствие C1 създава цветни, ярки и богати изображения и поддържа повечето видове HDR формати.

Може да има една или две области за подобрение, но все пак той си остава страхотен избор сред предложенията на LG за 2021 сред OLED телевизори.

C1 е оборудван с най-новата версия на процесора Alpha 9 и всички най-нови игрови функции. Предлага се и в повече размери от всеки друг модел в гамата, започвайки от 48 инча и стигайки до нов 83-инчов размер.

 • Тип на дисплея: OLED
 • Резолюция: 4K
 • Размери: 48-инчов, 55-инчов, 65-инчов, 77-инчов, 83-инчов
 • Процесор: Alpha 9 Gen 4
 • Звук: 2.2Ch, 40W
 • HDMI 2.1: Да (x4)
 • Честота на опресняване : 120Hz
 • 4K @ 120Hz: Да
 • VRR: Да
LG OLED83C11LA

Телевизор LG OLED83C11LA

Телевизор LG OLED83C11LA, 83″ (210 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

LG OLED83C11LA

Телевизор LG OLED77C11LB

Телевизор LG OLED77C11LB, 77″ (195 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

LG OLED83C11LA

Телевизор LG OLED65C11LB

Телевизор LG OLED65C11LB, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

LG OLED83C11LA

Телевизор LG OLED65C11LB

Телевизор LG OLED65C11LB, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

LG OLED83C11LA

Телевизор LG OLED55C11LB

Телевизор LG OLED55C11LB, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

LG OLED83C11LA

Телевизор LG OLED48C11LB

Телевизор LG OLED48C11LB, 48″ (122 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

OLED LG B1

LG B1 4K OLED (55, 65, 77-инча): OLED серията B вече не е най-евтиният модел. Той има 40W аудио система, за разлика от 20W на модела A1, който разглеждаме по-долу и има два порта HDMI 2.1, което го прави подходящ телевизор за игри. Той използва A7 Gen 4 AI процесор, а не този с по-високата спецификация a9, така че можете да очаквате малко повече видео шум, отколкото при по-скъпите OLED, но все пак 4K HDR картината си остава отлична. Моделът има все още 120Hz панел, за разлика от новия A1.

 • Тип на дисплея: OLED
 • Резолюция: 4K
 • Размери: 55-инчов. 65-инчов, 77-инчов
 • Процесор: Alpha 7 Gen 4
 • Звук: 2.2ch, 40W
 • HDMI 2.1: Да (x2)
 • Честота на опресняване : 120Hz
 • 4K @ 120Hz: Да
 • VRR: Да
LG OLED65B13LA

Телевизор LG OLED65B13LA

Телевизор LG OLED65B13LA, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED

LG OLED65B13LA

Телевизор LG OLED55B13LA

Телевизор LG OLED55B13LA, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED

OLED LG A1

LG A1 4K OLED (48, 55, 65, 77-инча): Това нов OLED телевизор, който ще бъде най-достъпният от нивата гама OLED телевизори.

Той разполага с процесор A7 Gen 4 AI, поддържа Dolby Vision и Atmos и има 20 W аудио система. Той поддържа HDMI 2.1 в трите си HDMI входа за разлика от миналогодишния LG BX OLED. Друга ключова разлика с моделът B1 е, че A1 използва 60Hz, а не 120Hz панел.

Тези характеристики го правят по-малко подходящ за използването му от геймъри, но може да бъде отлична възможност за тези потребители, които искат евтин OLED за гледане на филми и телевизия.

За разлика от B1, той се предлага и като 48-инчов модел.

 • Тип на дисплея: OLED
 • Резолюция: 4K
 • Размери: 48-инчов, 55-инчов, 65-инчов, 77-инчов
 • Процесор: Alpha 7 Gen 4
 • Звук: TBC
 • HDMI 2.1: Не
 • Честота на опресняване: 60Hz
 • 4K @ 120Hz: Не
 • VRR: Не
LG OLED65A13LA

Телевизор LG OLED65A13LA

Телевизор LG OLED65A13LA, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED

LG OLED65A13LA

Телевизор LG OLED55A13LA

Телевизор LG OLED55A13LA, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED

LG OLED65A13LA

Телевизор LG OLED48A13LA

Телевизор LG OLED48A13LA, 48″ (122 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

Телевизори LG QNED 2021

Точно под OLED телевизорите на LG е позиционирана цяла гама от нови QNED, които комбинират подсветки MiniLED с технологиите Quantum Dot и NanoCell.

Въпреки че пълната гама предстои да бъде представена, знаем, че ще има поне 10 QNED модела и че на върха ще има 86-инчов 8K модел, който може да се похвали с близо 30 000 MiniLED и 2500 независими зони за затъмняване. Този модел най-вероятно ще се нарича QNED99, а също така видяхме препратка към QNED95, който смятаме, че също е 8K модел. И двата модела ще разполагат с процесора Alpha 9 Gen 4 от най-висок клас.

Моделът QNED90 няма да има Alpha 9 Gen 4, но ще поддържа VRR за игри и е 4K модел.

LG QNED993PB

Телевизор LG 86QNED993PB

Телевизор LG 86QNED993PB, 86″ (218 см), Smart, 8K Ultra HD, QNED MiniLED, Клас G

LG QNED993PB

Телевизор LG 65QNED993PB

Телевизор LG 65QNED993PB, 65″ (164 см), Smart, 8K Ultra HD, QNED MiniLED, Клас G

LG 75QNED913PB

Телевизор LG 75QNED913PA

Телевизор LG 75QNED913PA, 75″ (191 см), Smart, 4K Ultra HD, QNED MiniLED, Клас G


Телевизори LG NanoCell 2021 година

LG продължава да произвежда стандартните NanoCell модели (т.е. без мини светодиоди) през 2021 г. и те изглеждат много по-тънки от предишните.

Новата линия предлага по-широк диапазон от размери от всякога, като телевизорите NanoCell се предлагат с размери до 43 инча и до 86 инча за повечето модели NanoCell.

Гамата включва и много функции, като Dolby Vision IQ, VRR, eARC и Stadia, въпреки че бихме предположили, че много от тях са запазени за по-премиум моделите.

На върха на гамата на NanoCell е NANO99 8K TV, който също обещава да бъде най-достъпният 8K модел на LG. В допълнение към 8K резолюция, телевизорът може да се похвали с честота на опресняване от 120 Hz, използва процесора LG A7 Gen 4 AI8K, има локално затъмняване и поддържа функциите за гласова команда като Amazon и Google гласови асистенти, Dolby Vision IQ за автоматична HDR оптимизация и Dolby Atmos звук.

Много от същите функции се предлагат на nano 90 4K nanocell TV, който също се гордее с 120 Hz 4K панел, има подсветка с пълен масив (макар и без локално затъмняване), а също така получава двойна доза Dolby с Dolby Vision IQ HDR и Dolby Atmos звук.

По-евтините модели на NanoCell TV включват NANO80 и NANO75, които намаляват функциите до 60 Hz дисплей, по-малко впечатляващи опции за подсветка и основния 4-ядрен 4K процесор на LG. Този чип все още ще поддържа всички възможности за възпроизвеждане на 4K и Smart TV, предлагани в LG WebOS 6.0, но може да не е толкова впечатляващ с фините щрихи като обработка на движение и обработка на видео.

Ако обаче искате изключително голям като размери NanoCell телевизор, то може да изберете NANO75, който се предлага и с 86-инчов екран, който получава процесор a7 Gen 4 и пълна Dolby HDR и аудио поддръжка, предлагани при по-скъпи модели.

Подобно на бюджетния модел NanoCell, UP80 се предлага в изключително голям 86-инчов размер на екрана, който увеличава процесора до чипа A7 4 AI 4K на LG за по-добро мащабиране.

LG NANO913PA

Телевизор LG NANO913PA

Телевизори LG NANO913PA, Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G

LG NANO863PA

Телевизор LG NANO863PA

Телевизори LG NANO863PA, Smart, 4K Ultra HD, LED

LG NANO813PA

Телевизор LG NANO813PA

Телевизор LG NANO813PA, Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G

LG NANO773PA

Телевизор LG NANO773PA

Телевизор LG NANO773PA, Smart, 4K Ultra HD, LED

LG NANO753PA

Телевизор LG NANO753PA

Телевизор LG NANO753PA, Smart, 4K Ultra HD, LED

Телевизори LG UHD 4K

И накрая, най-основните и бюджетни LCD телевизори на LG са серията UP80 и UP70 UHD. С LCD панели с разделителна способност 4K, които прескачат оптимизацията на квантовата точка и NanoCell, те все още са изключително търсени 4K Smart телевизори.

Оборудван с четириядрения 4K процесор LG, все пак ще получите пълнофункционално изживяване на webOS 6.0, а UP80 също има Dolby Vision IQ и Dolby Atmos звук.

LG UP81003LA

Телевизор LG UP81003LA

Телевизор LG UP81003LA, Smart, 4K Ultra HD, LED

LG UP80003LA

Телевизор LG UP80003LA

Телевизор LG UP80003LA, Smart, 4K Ultra HD, LED

LG UP78003LB

Телевизор LG UP78003LB

Телевизор LG UP78003LB, Smart, 4K Ultra HD, LED

LG 43UP77003LB

Телевизор LG UP77003LB

Телевизор LG UP77003LB, Smart, 4K Ultra HD, LED

LG UP75003LF

Телевизор LG UP75003LF

Телевизор LG UP75003LF, Smart, 4K Ultra HD, LED

LG UP76703LB

Телевизор LG UP76703LB

Телевизор LG UP76703LB, Smart, 4K Ultra HD, LED

LG P76903LE

Телевизор LG P76903LE

Телевизор LG P76903LE, Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G