Ревю на телевизор LG UP75003

Телевизор LG UP75003 e сред най-новите предложения на корейския производител през 2021 година. Освен, че цената му е изключително достъпна, то той се отличава и с 4K резолюция на екрана и смарт функции. Моделът има няколко вариации при размерите на екрана, вариращи от 43 “до 75”. Прочетете до край, за да научите нашето мнение за предимствата и недостатъците на този модел.

LG UP75003

Телевизор LG UP75003

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модел LG UP75003 – LG 75UP75003LC, LG 65UP75003LF, LG 55UP75003LF, LG 50UP75003LF, LG 43UP75003LF

Дизайн

Визуално този телевизор не е от най-впечатляващите, но това е нормално като се има предвид неговата цена.

Моделът поддържа общата дизайнерска линия на марката, с тесни рамки, и V- образни странични крака. Семплият дизайн е продиктуван от корпусът от черна пластмаса, като изглежда сглобен качествено.

Той обаче е малко по-широк от конкурентният телевизор на Samsung от 2021 г. AU8000, който има по-премиум излъчване спрямо този модел.

Моделът на LG UP75003 (2021) е наследник на известния LG UN7100 (модел 2020), който е един от най-продаваните телевизори през предходната и тази година и придоби изключително голяма популярност сред потребителите, тъй като притежава едно от най-добрите съотношения цена-качество.

Моделът от 2021 година носи няколко съкращения в портовете по един HDMI и USB порт по-малко, но пък е с инсталиран с новата операционна система WebOS 6.0.

За да монтирате телевизорът на стена ще ви е нужно да си закупите подходяща стойка с VESA стандарт според диагоналът на телевизорът.

В комплектът е включено конвенционално дистанционно управление L-Con (MR21 Ready), което е подходящо за превключване на канали.

Интерфейсът на този SmartTV обаче е доста тромав за работа с него. Ето защо, за по-лесно използване, се препоръчва да си закупите отделно дистанционното LG Magic Remote, което, за съжаление, не е включено в комплекта.

Ако ще прекарвате много време в медийната библиотека и други приложения, ви препоръчваме отделна клавиатура за управление на тези функции. В този случай контролът се извършва толкова лесно, колкото на домашен персонален компютър.

Качество на изображението

Качеството на изображението на този телевизор е напълно задоволително, въпреки ниската му цена. Той има висока 4K Ultra HD резолюция и разполага с HDR форматите HDR10 и HLG и с функцията Filmmaker Mode за киномани.

Подсветката му е Direct LED, което е по-модерна технология от Edge LED, която обикновено се използва при телевизорите на Samsung, позволяваща по-равномерно осветяване на панела.

Този модел достига яркост от 300 нита, а освен това имате възможност да регулирате различни режима на възпроизвеждане, сред които: стандартен, икономичен, ярък, спорт, кино, режим на режисьора, за светла и тъмна стая.

В кинематографичен режим цветовете се възпроизвеждат особено добре, а с опцията за интерполация на кадрите възпроизвеждането е още по-плавно.

Всички модели UP7500, с изключение на 49-ия диагонал, имат IPS матрица, която осигурява отлично цветопредаване и широки ъгли на видимост. Контрастът на тази матрица обаче е твърде нисък.

Тъй като няма локално затъмняване на телевизора, черните цветове обикновено изглеждат тъмно сиви. Това е особено забележимо в тъмните сцени. Това е основната слабост на този модел.

Чрез функцията 4K Upscaler може да гледате съдържание с по-ниска разделителна способност на екрана превърнато в Full HD или 4K резолюция.

Има няколко стъпки, свързани с адаптирането на HD изображение за екран с по-висока разделителна способност. Процесът започва с анализ на получения сигнал, за да се определи какъв тип и резолюция е – телевизия на живо или стрийминг, HD или Full HD.

След това идва намаляване на шума, ръбовете, текстурите и детайлите се анализират и изострят съответно, така че сигналът да се преобразува, за да съответства на разделителната способност на екранът.

Качество на звука

Качеството на звукът при този телевизор не е особено убедително, но това е нормално за телевизор от този ценови клас.

Ако нямата големи очаквания то вградените високоговорителя с 2.0 канала с мощност от 10 W ще са ви напълно задоволителни.

Но ако желаете да се наслаждавате на любимите си филми, сериали и музика на макс, то тогава ви препоръчваме да си изберете допълнителен саундбар.

Системата от високоговорители може да бъде свързана към LG TV безжично и управлявана от дистанционното управление на телевизора.

Свързаност

Свързаността на телевизорът е на добро ниво, но може да бъде и по-добре. Той има всички връзки, от които се нуждаем, но от LG този път са поспестили.

Устройствата имат 2 HDMI 2.0 порта, 1 USB 2.0 порт, Ethernet RJ45, оптичен аудио изход TosLink и антенни входове.

За да получава платени HD канали, телевизорът има CI + 1.4 слот. Един от конекторите HDMI 2.0 има ARC връщане на звука. Що се отнася до безжичните връзки, телевизорът е оборудван с Wi-Fi и Bluetooth 5.0 системи.

Този модел е съвместим с интелигентните асистенти на Google Assistant и Amazon Alexa.

Друго нещо, което ни харесва при този телевизор LG, е възможността да бъде управлявано от магичното си дистанционно. Този модел е напълно съвместим с него, но не идва в окомплектовката. Това, което прави Magic Remote, е да даде по-добра плавност при навигация в интерфейса.

Основни функции

Смарт функциите на този телевизор ви дава достъп до много приложения, сред които: Netfix, Youtube, Amazon Prime Video и т.н

Интерфейсът SmartTV работи безпроблемно чрез операционната система webOS 6.0 и може също да се контролира с помощта на гласови команди.

За съжаление тази опция е възможна само с LG Magic Remote, но както вече ви споменахме това дистанционно не е включено в пакета, но телевизорът е съвместим с това дистанционно.

Magic Remote също е много по-подходящ за навигация в медийни библиотеки, отколкото включеното дистанционно управление. Услугите за стрийминг като Amazon Prime Video, Netflix, Disney + са предварително инсталирани от фабриката и стартират с едно щракване на бутон.

Новият усъвършенстван a5 AI Processor 4K прецезира всичко, което виждате и чувате. И така, какво означава AI за този модел телевизор?

AI (изкуственият интелект) чрез своите интегрирани сензори разпознава и адаптира в реално време качеството на изображението и силата и яснотата на звука в зависимост от външни фактори.

Освен това процесорът отстранява видеошума и създава по-ярки цветове и контраст. Изображенията с ниска разделителна способност се обработват така, че да се повиши качеството им близко до това на 4K.

Той знае също така кога, къде и как да подобри звука, като създаде виртуален съраунд звук за по-завладяващо и кинематографично преживяване.

Нашето мнение за продукта

LG UP75003 със сигурност няма да спечели награда за красота и дизайн, но това е бюджетен смарт телевизор, който изпъква с перфектното качество на картината с ясни изображения с богати цветове. Това е телевизор, който напълно отговаря на това, което се изисква от него. Той има добро качество на изображението за цената си и има много добри смарт функционалности. Най-слабото му място обаче е, че има малко HDMI и USB портове, но това е характерно за по-евтините 4K телевизори.

Силни страни:

  • 4K телевизор със смарт фукции;
  • 4K мащабиране за съдържание с по-ниска разделителна способност;
  • VA панел с добри ъгли на видимост и Direct LED;
  • Съвместим с Amazon Alexa и Google Assistant;
  • HDR10 и HLG функции.

Слаби страни:

  • Качеството на звука не е перфектно;
  • Прекалено малък брой HDMI и USB портове.
LG UP75003

Телевизор LG 43UP75003LF

Телевизор LG 43UP75003LF, 43″ (108 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

LG UP75003

Телевизор LG 50UP75003LF

Телевизор LG 50UP75003LF, 50″ (126 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

LG UP75003

Телевизор LG 55UP75003LF

Телевизор LG 55UP75003LF, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

LG UP75003

Телевизор LG 65UP75003LF

Телевизор LG 65UP75003LF, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G

LG UP75003

Телевизор LG 75UP75003LC

Телевизор LG 75UP75003LC, 75″ (191 см), Smart, 4K Ultra HD, LED