Ревю на кафеавтомат Melitta SOLO & Perfect Milk


Melitta SOLO & Perfect Milk е идеалният кафеавтомат за вас, ако искате всяка сутрин да се наслаждавате на перфектно кафе в офиса или у дома. Освен това в момента този кафеавтомат с футуристичен дизайн на Melitta а е един от най-изгодните предложения, което заслужава вашето внимание.

Основни характеристики

Моделът е с размери (Ш х Д х В в см) 20 x 45.5 x 30.3 и би паснал добре на всеки един плот, стига да имате място за него.

Това не е най-компактната машина в сравнение с други от този тип, така че се уверете, че имате място на вашият кухненски плот за нея преди покупка.

Машината се отличава със своя „ръбат“ дизайн, което и придава по минималистичен стил, като тя изглежда много по-скъпа от колкото е. Може да избирате сред два цветови нюанса – черен, наподобяващ пиано лак и сребрист с включени хромирани елемента. 

Melitta SOLO & Perfect Milk

Контролният панел е супер лесен за използване и е снабден с три бутона, с който управлявате уреда. От първия включвате приготвянето на кафе, а този до него управлявате размера на смилане на кафето с възможност да избирате между три опции. От последния бутон включвате системата за пара. 

От въртящият се циферблат поставен в горния ляв ъгъл може да регулирате количеството вода, което ще премине през кафето по-малко вода за еспресо или повече, ако обичате да пиете американо например. 

А от циферблата в горния десен ъгъл може да регулирате степента на налягането на парата, която ще излиза при приготвяне на млечна пяна. 

Освен това може да зададете 3 настройки за интензивност на кафето, режим за една чаша кафе и режимът за две чаши кафе, приготвени едновременно.

Този кафеавтомат е снабден с тиха автоматична кафемелачка, изработена от неръждаема стомана, която се грижи за това да се насладите на възможно най-добрият аромат на кафето.

Насладете се на перфектното кафе с аромат, какъвто никога досега не сте опитвали!

Системата, с която е оборудван този кафеавтомат AES (Aroma-Extraction-System) добавя важна стъпка към процеса на екстракция, която прави разликата между обикновено и изключително кафе.

Тя разпределя малко количество вода върху пресованото кафе, за да обогати аромата на кафето.

В допълнение, функцията за разпенване на млякото ви позволява да правите широка гама от напитки: от класическо еспресо, до капучино и лате с гъста млечна пяна.

Оставете въображението си на свобода и опитайте всички възможности, които ви предоставя кафеавтоматът Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk!

Функция за разпенване на млякото на кафеавтоматът Melitta Caffeo Solo & Milk е високоефективна и можете да получите гъста млечна пяна, но и топло мляко.

Машината ви позволява да разпените млякото ръчно по традиционния начин. Просто дръжте каната с мляко в пръчката, за да загрее млякото според вашите предпочитания.

Но може би най-интересната характеристика на този кафеавтомат, която обикновено е запазена за машини с много по-висока цена, е функцията за автоматично разпенване на мляко.

Поставете чашата ви отстрани на тръбата за пара, а краят на подаващата се тръба направо в бутилката с мляко, включвате я и тя автоматично ще изпомпва горещо, пенливо мляко в чашата ви. Това е наистина добра функция за машина от този ценови клас цена.

Виж още ревюта на кафеавтомати тук

Машината е снабдена с метална подвижна тавичка, която е лесна за изваждане и почистване.

Резервоарът за вода има капацитет от 1.2 литър и е подходящ за приготвяне на няколко чаши кафе.

За да спестите време, машината може да приготвя и по 2 чаши едновременно.

Melitta SOLO & Perfect Milk има високата мощност от 1400 W и помпа от 15 бара, която осигурява пълно извличане на аромата на кафето.

Вградената система за мелене на кафе е с един от най-здравите материали, стомана.

Може да избирате едно от 3-те нива на интензитет на кафето, като зададете количеството вода (между 30 и 220 мл) в зависимост от чашата, която искате да използвате и натиснете бутона за чаша или тази за две чаши, ако искате да направите две кафета наведнъж.

Система с капки с регулируема височина се адаптира към всеки тип чаша. Той може да бъде настроен на максимална височина 135 мм и може да приготви две чаши кафе едновременно благодарение на двойната дюза.

В допълнение, електронният дисплей ви информира, когато вашият кафеавтомат Melitta се нуждае от почистване или отстраняване на котлен камък.

Вградените програми за почистване и отстраняване на котлен камък ви помагат да поддържате кафеавтомата Melitta Caffeo Solo в оптимално състояние, за да му се наслаждавате дълго време.

Цикълът на почистване отнема приблизително 15 минути, докато цикълът за отстраняване на котлен камък отнема 30 минути, за да завърши процеса.

Изберете качеството и производителността на Melitta и се наслаждавайте всеки ден на кафе, приготвено по висок стандарт, у дома!

Нашето мнение за продукта

Melitta SOLO & Perfect Milk е отличен избор за вас ако търсите много красив и изискан кафеавтомат, който освен това прави и страхотно кафе. От своя футуристичен дизайн до енергийно ефективни функции тази кафе машина е високо ценена сред потребителите ценящи добрият вкус. 

Melitta SOLO & Perfect Milk E957-103

Melitta SOLO & Perfect Milk E957-103 (Сребрист)

Кафеавтомат Melitta® SOLO & Perfect Milk, 15 bar, Система за разпенване на мляко, 1,2 л, Silver

Melitta® SOLO & Perfect Milk E957-101

Melitta SOLO & Perfect Milk E957-101 (Черен)

Кафеавтомат Melitta® SOLO & Perfect Milk , 15 bar, Система за разпенване на мляко, 1,2 л, Черен

Melitta SOLO & Milk E953-102

Melitta SOLO & Milk E953-102 (Сребрист)

Кафеавтомат Melitta® Solo & Milk , 1400 W, 15 bar, система за разпенване на мляко, Сребрист