Ревю на робот прахосмукачка Miele SCOUT RX1


Miele Scout RX1 може да изглежда като всеки друг компактен робот за почистване, но зад дискретния дизайн са скрити най-новите технологии.

Miele SCOUT RX1

Miele SCOUT RX1

Прахосмукачка-робот Miele SCOUT RX1, Почиства до 150 кв.м. с едно зареждане

Основни характеристики

Miele Scout RX1 включва множество сензори, камера и софтуер за цифрово картографиране на стаи, за да гарантира, че ще почисти перфектно всяко място от вашият дом, без да се блъска във всяко препятствие по пътя си.

Неговата тристепенна система за почистване използва две дълги странични четки за почистване, традиционна въртяща се четка и всмукателен мотор, за да се справи с голямо разнообразие от подови повърхности и предизвикателства във всяко едно помещение.

Този робот Miele претендира за дълъг 120-минутен период на работа или да почисти помещение до 150 кв преди да се изтощи напълно. Роботът почиства с едно зареждане и намира пътя обратно към своя докинг станция, за да се зареди, когато енергията му е на привършване.

Той е достатъчно тънък, за да почисти под всяка по-ниска мебел, а контейнерът с капацитет 0,6-литра е достатъчен да събере отпадъците за едно почистване.

Той може да бъде програмиран да почиства, когато сте навън или през нощта и е снабден със задължителното дистанционно управление за преследване на котката наоколо.

Сензорите на борда на Scout RX1 не позволяват да задавате зони без достъп, но все пак той се предлага с магнитна лента, която може да бъде поставена пред дадена врата, за да ограничи достъпа му до тази зона.

Лентата в комплекта е достатъчна за поставяне на едно място, така че ако се опитвате да почистите коридор с няколко врати, ще трябва да се уверите, че вратите са затворени, или роботът ще отиде да се скита в отворените помещения. Допълнителни магнитни ленти се предлагат директно от Miele.

Зарядната станция е също толкова спретната и има подвижен заден капак с кухина, където можете да навиете резервен мрежов кабел, ако докинг станцията е поставена близо до контакта на щепсела.

Малкият контейнер за прах и филтърната система са лесни за премахване и поддръжка, а въртящата се четка има капак за щипка, позволяващ четката да се отстранява лесно за почистване. 

Дистанционното управление предлага достъп до четирите режима на почистване, функциите на таймера и часовника плюс бутон за пауза, ако искате да го изключите, докато например трябва да отговорите на телефонно обаждане. Има бутон за връщане към докинг станцията и четирипосочен превключвател, така че можете да го управлявате ръчно из къщата, макар и просто да се движите, а не почиствате, докато върви.

Scout е снабден с два резервни изпускателни филтъра, но само един комплект странични четки.

Навигирайки наоколо чрез комбинация от седем инфрачервени сензора, три жироскопични сензора за движение и камера, която сканира тавана, Scout RX1 настройва помещението в логичен модел на успоредни линии, освен ако не се движи около препятствия. Има още три сензора отдолу, за да спрете да се преобръща над стъпалата.

Четирите му режима на работа покриват пълните програми Auto, Spot, Turbo и Corner. Автоматичният режим е режимът по подразбиране и позволява на роботът да направи своя път из стаята, като прецени най-добрите пътеки и картографира тавана, за да гарантира, че всеки квадратен метър е покрит. Ако започне да изчерпва захранването си, преди да приключи, той ще се презареди и ще продължи, където е спрял няколко часа по-късно.

В режим Turbo Scout бързо почиства леко замърсена стая, като намалява припокриването на всяко паралелно почистване. За насочване към райони с много отломки, можете да го навигирате ръчно до центровете на бъркотията и да включите точков режим. Това ще почисти интензивно зона приблизително 1.8 по 1.8 метра, центрирана в началната точка, преди да се върне в основата.

И накрая, има режим Corner, който е проектиран да се използва след нормално автоматично почистване. В този режим Scout RX1 се придвижва бавно около самия край на стаята, като мете до краищата и в ъглите.

Използвайки своя набор от сензори, Scout RX1 е изключително добър в навигацията около препятствия. За големи твърди препятствия като границата на перваза, той спира на сантиметър или два, преди да се завърти, за да последва стената за кратко и отново да се върти, за да се върне обратно през стаята. Много дългите странични четки за почистване се простират до перваза по време на маневра на завъртане и ефективно изхвърлят прах и отломки по пътя на почистващия препарат.

Качването му на 1,5 см нагоре върху килима или праг обикновено не представлява проблем и за Scout RX 1, но все пак от опит според на с роботът не е най-подходящия за почистване на килими.

Нашето мнение за продукта

Miele SCOUT RX1 ще ви осигури удобството от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие. Опитайте автоматичното почистване с пълна увереност и лекота, като делегирате работата на перфектния ежедневен партньор за почистване. Удобният интерфейс и дистанционно управление осигурява лесно настройване на функциите за почистване. Този робот прахосмукачка може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на достъпна цена.

Miele SCOUT RX1

Miele SCOUT RX1

Прахосмукачка-робот Miele SCOUT RX1, Почиства до 150 кв.м. с едно зареждане