Ревю на лаптоп Gaming MSI GF65

Ако търсите бюджетен лаптоп за игри то трябва да разгледате предложенията свързани с MSI GF65. Този модел може да е за вас, защото е един от най-добрите игрални лаптопи, предлагани на пазара в момента.

MSI GF65 Thin 10SDR-1235XRO

MSI GF65 Thin

Виж всички Gaming лаптопи MSI GF65 Thin с процесори Intel® Core™ i5-10300H и Intel® Core™ i7-10750H

Основни характеристики

MSI GF65 Thin управлява баланса между цена и производителност доста добре. От първия момент, в който се докоснахме до него той ни създаде добро впечатление.

Лаптопите от серията MSI GF65 Thin въпреки ниската си цена създават усещането за принадлежност към по-високия клас, благодарение на елегантния си дизайн и високо качество на изработка.

Дисплеят изглежда доста голям на пръв поглед, а пантата му е доста стегната, което е едновременно добър плюс и минус.

Добрата част е, че той е доста стабилен във вертикален режим, но това го прави почти невъзможно да отварите капака само с една ръка.

С дебелина от 21,7 мм и тегло от само 1,86 кг, MSI GF65 Thin е с достатъчно компактен дизайн, който го прави идеален за пренасяне.

Процесор

Процесорите, сред които може да избирате са от ново поколение Intel Core I7 ( 10750H, Comet Lake, 6 ядра ) с честота 2600 MHz и Turbo Boost до 5000 MHz и Intel Core I5 ( 10300H, Comet Lake, 4 ядра ) с честота 2500 MHz и Turbo Boost до 4500 MHz.

Те предлагат висок капацитет за обработка на данни и изключително добра скорост за тези, които искат да могат да работят едновременно и изключително бързо с високо ресурсни приложения и игри, като същевременно запазват отзивчивостта на цялата система.

С тези най-съвременни процесори ще се насладите на висока производителност с висока разделителна способност.

В допълнение включената Turbo Boost Technology ще позволи на процесора, бързо и автоматично, да работи с по-висока честота, разпределяйки мощността и подобрявайки производителността, така че да можете да продължите да се възползвате, без забавяне, от приложенията и задачите, на които е подложена системата.

Видеокарта

Видеокартите са силната страна на лаптопите от тази серия. Имате възможност да избирате от бюджетна NVIDIA GTX1660 Ti 6GB, от среден клас NVIDIA GeForce RTX2060 6GB, до висок клас NVIDIA GeForce RTX3060 6GB.

Всички видеокарти разполагат с технологията DirectX 12 и GeForce Experience.

NVIDIA GeForce видеокартите не разочароват със своята производителност и освен това осигуряват визуални ефекти и иновативни техники за показване за истинско игрово изживяване.

Базирани на архитектурата на NVIDIA Turing и ултрабързата GDDR памет, видеокартите интегрират турбо графичен процесор, който позволява, в случай на нужда, овърклок в реално време, за да можете да инсталирате и възпроизвеждате най-новите заглавия за игри.

NVIDIA Turing е най-модерната в света архитектура на графичния процесор, интегрираща най-модерните шейдъри и проследяване на лъчите в реално време с нови възможности за изкуствен интелект.

Тази нова хибридна графична технология представлява огромен скок в еволюцията на игралните графични карти, предлагайки много по-добро взаимодействие с потребителя.

Производителност

Можете да избирате сред няколко конфигурации на MSI GF65 Thin. Нашият модел за преглед идва с процесор Intel Core i7-10750H от 10-то поколение, 8 GB RAM и 512 GB SSD памет, с Nvidia GeForce RTX 2060 с 6 GB видео RAM за графични задачи. Това е балансирана конфигурация предлагащи добри характеристики, способни да се справят с най-добрите игри в момента.

Тези игри може да не работят с най-добрите честоти на кадрите, разбира се, но като се има предвид сумата, която струва този лаптоп, той се справя много добре и с най-взискателните заглавия. RTX 2060 е открояващият се компонент и с картите от по-висок клас, които вече са на пазара.

MSI успя да вкара този отличен графичен процесор в много достъпна система.

Играхме различни игри без проблем. В Grand Theft Auto V през повечето време виждахме 80-90 кадъра в секунда, без закъснение или грешки, и това с разширените графични настройки, натиснати доста високо – в зависимост от сцената скоростта на кадрите в секунда достига над 100 на моменти. В бенчмарка на 3DMark Time Spy лаптопът постигна резултат от 5 834, което е само едно докосване над средния резултат от 5 730 за игрални лаптопи в базата данни 3DMark.

Заедно с лаптопа получавате инсталирана помощна програма Dragon Center, която ви позволява да превключвате между различни режими на работа, в зависимост от това дали искате да увеличите производителността или да удължите живота на батерията. Това е още една приятна щриха, която ни хареса при този лаптопа.

Дисплей

Лаптопите ос серията се предлагат с FULL HD дисплей с Anti-Glare покритие и диагонал от 15,6 инча. Той е от типа IPS и може да поддържа максимална разделителна способност до 1920 x 1080.

15,6-инчовият 1080p панел е заобиколен от рамка, която в най-тънката си точка се простира само на 0,7 мм, достигаща до 2,7 см в горната си част.

Екранът използва адаптивна синхронизация, така че скоростта на опресняване се съчетава перфектно със скоростта на показване на GPU кадрите.

Това намалява закъсненията в дисплея в реално време, минимизира трептенето и елиминира визуалните артефакти.

Освен това той има много добра реакция и предлага честота на опресняване на кадрите от 144 Hz.

Цветното пространство покрива само 56% и 36% от sRGB и AdobeRGB, което не го прави подходящ за дизайнери.

Все пак нивото му на контраст и възпроизвеждане на цветовете възпроизвеждат особено реалистични изображения, докато широкоъгълната технология на дисплея гарантира, че всички цветове са естествени, дори когато се гледат под ъгъл до 178 °.

Клавиатура и тракпад

MSI GF65 Thin е оборудван с оптимизирана за игри клавиатура, оборудвана с RGB система за осветление, която може да се управлява чрез специалния интерфейс, за да ви помогне да изразите своя уникален стил.

Комбинацията от 1,6 мм разстоянието на клавишите и 0,3 мм при клик, ще увеличат вашата точност и комфорт, докато специално подчертаните клавиши WASD и зоната за почивка на ръцете осигуряват пълен контрол.

Като цяло производителността на клавиатурата и тракпада е повече от задоволителна.

Свързаност

Тук има добър избор от портове – имате жак за слушалки, Ethernet порт, два USB-C порта , два USB-A порта и HDMI изходен порт.

Звук

Стерео високоговорителите осигуряват приличен звук, който върши работата достатъчно добре.

Памет

Оперативната памет може да варира от 8 до 16 GB DDR4 в различните конфигурации при работна честота от 2666 Mhz.

Може да допълните паметта до 64 GB, след което времето за реакция в най-новите игри ще е перфектно.

Все пак и базовите конфигурации предлагат гладко работно изживяване, RAM паметта е оптимизирана и адаптирана към интегрирания процесор, предлагайки висока работна честота и ниска консумация на енергия.

Това позволява на лаптопът да се използва успешно при редактиране на снимки и видео формати, както и да възпроизвежда 4K формати.

Капацитетът за съхранение се осигурява от високоскоростен SSD с капацитет от 512 GB, който предлага достатъчно място за съхранение, особено за тези, които използват лаптопа за игри, филми или програми. Те заемат много място на твърдия диск, така че като цяло MSI GF65 Thin предлага възможността да съхранява тези данни за доста дълго време.

Живот на батерията

Животът на батерията е доста впечатляващ, като нашият двучасов тест за стрийминг сваля живота на батерията почти наполовина от 100 процента на 60 процента (това е с максимална яркост на екрана).

Батерията издържа не повече от 4-5 часа в най-добрия случай, но предполагаме, че този лаптоп така или иначе ще прекара по-голямата част от живота си включен в електрическата мрежа.

Нашето мнение за продукта

След нашата среща с MSI GF65 останахме наистина впечатлени от възможностите му. MSI GF65 Thin има за цел да постигне добра графична производителност на много добра цена, а част от намаляването на разходите може да се види в доста обикновения дизайн. Серията предлага изключителен избор от процесор и видеокарти, сред които може да изберете в зависимост от вашият бюджет. Лаптопът има много предимства, което улесняват нашите препоръки спрямо него, въпреки че конкуренцията продължава да бъде ожесточена сред геймин лаптопите.

MSI GF65 Thin 10SDR-1235XRO

MSI GF65 Thin 10SDR-1235XRO

Лаптоп Gaming MSI GF65 Thin 10SDR-1235XRO, Intel® Core™ i5-10300H до 4.50 GHz, 15.6″, Full HD, 144Hz, 8GB, 512GB SSD, NVIDIA GTX1660 Ti 6GB, NO OS

MSI GF65 Thin 10SER-1232XRO

MSI GF65 Thin 10SER-1232XRO

Лаптоп Gaming MSI GF65 Thin 10SER-1232XRO, 15.6″, Intel® Core™ i7-10750H , RAM 8GB, SSD 512GB, NVIDIA® GeForce® RTX2060 6GB, No OS, Black

MSI GF65 Thin 10UE-024XRO

MSI GF65 Thin 10UE-024XRO

Лаптоп Gaming MSI GF65 Thin 10UE-024XRO, 15.6″, Intel® Core™ i5-10200H, RAM 16GB, SSD 512GB, NVIDIA® GeForce® RTX3060 6GB, No OS, Black