Преглед на всички OLED и 4К телевизори Sony от 2021 година

Ето какво трябва да знаете за новата гама телевизори Sony от 2021 година.

Изглежда, че новата гама телевизори Sony имат големи подобрения спрямо предходната серия, с по-интелигентен процесор, нов потребителски интерфейс и по-добро гейминг изживяване.

OLED 4К телевизори Sony от 2021

Телевизори Sony от 2021 година

Преглед на всички OLED и 4К телевизори Sony от 2021 година – модели, размери, спецификации, всичко, което трябва да знаете.

Но какво друго можем да очаквате?

Смарт функциите и съвместимостта с HDMI 2.1 ще може да намерите в целия диапазон от модели, докато функцията за оптимизация на околната среда на Sony, която оценява зоната около телевизора и адаптира картината и звука според околната среда, е достъпна за почти всички обявени модели (освен за HD Телевизорът с размер на екрана от 32″).

От Sony са обозначили с J всички свои нови телевизори, така че може лесно да разберете дали това е телевизор от 2021 г., ако номерът на модела завършва на буквата J.

Главната характеристика на новите телевизори Sony е, че са първите телевизори с когнитивен процесор на пазара.

Процесорът на новите модели телевизори Sony е станал по-умен. Всички нови телевизори BRAVIA XR (включително MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J / A80J OLED и X95J / X90J 4K LED) ще се захранват от когнитивния процесор XR.

Той използва нов метод за обработка, който според Sony надхвърля конвенционалния изкуствен интелект и работи по подобен начин като човешкият мозък. Той е в състояние да възпроизведе начините, по които хората виждат и чуват, разделяйки екрана на зони, за да открие къде е фокусната точка на картината.

Според Sony, докато конвенционалният AI (изкуствен интелект) открива и анализира елементи на картината като цвят, контраст и детайли поотделно то новият процесор може да анализира кръстосано всички тези елементи наведнъж. Изпълнявайки тези задачи едновременно (както всъщност правят и човешките мозъци), тези елементи се коригират заедно помежду си. Това би довело до по-синхронизирано и реалистично изпълнение на картината.

XR процесорът разглежда множество зони и други елементи (цвят, контраст, текстура, дълбочина, детайли и т.н.) на всеки кадър и извършва кръстосан анализ, за ​​да подобри най-важните елементи.

Новите телевизори Sony се предлагат с множество режими за обработка на процесора XR, много от които заместват подобните системите с подобно звучене, намиращи се в предходните модели, базирани на X1 – XR Motion Clarity и XR Smoothing, например, с най-значимата от тях, която е XR Contrast Booster.

Технологията Contrast Booster е проектиран да увеличи пиковата яркост, като същевременно поддържа добре изложени бели и черни цветове в изображението.

При OLED моделите A90J и A80J, технологията се предлага под формата на XR OLED Contrast Pro и XR OLED Contrast, съответно.

Отново те предлагат подобрения на пиковата яркост, общата яркост и разширяване на обема на цветовете, което би трябвало да помогне да се придаде по-точна и вярна палитра на живота.

И накрая, заслужава да се отбележи също, че XR Upscaler включва база данни за възпроизвеждане на текстури, която предшественикът му нямаше. Технологията успява да подобри картината от по ниска разделителна способност в по-висока.

За аудио, Когнитивният процесор XR може да анализира позицията на звука в сигнала, така че да съвпада точно с това, което е на екрана. Той може също да преобразува всеки звук в 3D съраунд звук за по-завладяващо изпълнение.

Голямa новост е преминаването от операционната система Android TV към новата платформа Google TV.

Всички тези телевизори ще предлагат софтуерно изживяване, което е невероятно подобно на най-новия Chromecast.

От Sony все още има свои собствени персонализации в менюто с настройки и за бързи преки пътища като вашите HDMI входове, но всичко останало – персонализираната страница за вас, препоръки за съдържание и т.н. по същество е непроменен от най-новото стрийминг устройство на Google.

Услугата за стрийминг BRAVIA CORE и новият потребителски интерфейс на Google TV от Sony възнамеряват да донесат кино изживяването във вашият дом.

Sony предприема огромната стъпка, стартирайки собствена услуга за стрийминг с висока скорост, която поне в краткосрочен план ще бъде ексклузивна за телевизорите Sony Bravia XR 2021.

Новата стрийминг услуга ще бъде предварително инсталирана на всички нови модели, като потребителите могат да гледат селекция от заглавия от филми на Sony Pictures Entertainment, както и да се задълбочите в най-голямата колекция от IMAX Enhanced заглавия.

Чрез него може да се насладите на 4K Blu-ray качество на поточно предаване от 80Mbps – значително по-високо от средните 20 до 30Mbps на други услуги – благодарение на своята технология Pure Stream.

След като включи Android TV в предишните си модели, сега от Sony използват новият потребителски интерфейс Google TV.

Потребителският интерфейс носи по-голям фокус върху потребителското изживяване и откриването на съдържание. Той включва още обединяване на филми, телевизионни предавания, телевизия на живо, приложения и абонаменти на едно място.

Той също така предлага персонализирани препоръки, както и възможността да следите съдържанието, което искате да видите чрез списъка за преглеждания.

Телевизорите Sony продължават да поддържат Netflix (със специален режим на изображението) и подобрено съдържание IMAX, така че телевизорът може да възпроизвежда невероятна картина и звук чрез своя подобрен режим IMAX.

Геймърите с удоволствие ще установят, че всички телевизори на тази страница, с изключение на W800, имат портове с функции HDMI 2.1.

Съвместимостта с HDMI 2.1 присъства на всички телевизори BRAVIA XR. Това ще донесе 4K / 120fps, променлива честота на опресняване (VRR), режим с автоматична ниска латентност (ALLM) за по-бързо и по-добро игрово изживяване и eARC за преминаване през по-висококачествен звук през телевизора.

Гласовото управление със свободни ръце е вградено в съвместимите с Google телевизори на Sony, така че не е нужно да използвате дистанционното за търсене на развлечения или за управление на телевизора и интелигентните устройства около дома. Просто кажете „Hey Google“, последвано от команда и сте готови.

Съществува и съвместимост с устройствата Google Assistant и Amazon Alexa за извършване на гласови настройки.

Sony А90J

A90J е най-добрият OLED телевизор на Sony за 2021 г. Богатото контрастно представяне на OLED е подпомогнато и подсигурено от технологията XR OLED Contrast Pro. Това е допълнителна настройка на яркостта за по-добри нива на черното, така че детайлите да не са покрити от тъмнина или да се загубят в по-ярките части на изображение. Интелигентните функции са в изобилие благодарение на Google TV, AirPlay 2 и HomeKit, както и Google Assistant и Chromecast.

A90J предлага на потенциалните си собственици възможността за фина настройка на изображението по техен вкус. Интересното е, че A90J разполага със RGB светлинен сензор, който може да адаптира изображението, за да компенсира не само промените в нивата на осветеност в помещението, но и промените в нюанса на светлината (хладно до топло и т.н.), които могат да повлияят неблагоприятно на изображението.

Sony казва, че технология Acoustic Surface Audio+ е подобрена, предоставяйки по-точен звук. Със своя безрамков дизайн A90J намалява разсейването, така че фокусът е винаги върху екрана. На гърба му има функция за скриване на кабелите, за да поддържате задната част спретната и подредена. Съществуват и множество конфигурации за настройка и позициониране на телевизора, включително и за поставяне на звукова лента от долната му страна.

 • Cognitive Processor XR
 • XR OLED Contrast Pro
 • Acoustic Surface Audio+
 • Dolby Vision HDR, HDR10, HLG
 • Dolby Atmos
 • 4K/120fps, ALLM, VRR, eARC
 • YouView inc. UK catch-up apps
Sony 83A90J

Телевизор Sony 83A90J

Телевизор Sony 83A90J, 83″ (212 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED

Sony 65A90J

Телевизор Sony 65A90J

Телевизор Sony 65A90J, 65″ (163.9 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED

Sony 55A90J

Телевизор Sony 55A90J

Телевизор Sony 55A90J, 55″ (138.8 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED


Sony A80J / A83J

Този OLED на Sony покрива подобно място като флагмана A90J и като се има предвид цената му, е по-достъпната версия от двете. Разликите между двата модела произтичат от това, че A80J получава XR OLED Contrast (а не Pro версията на A90J). Това вероятно ще означава спад в яркостта и способностите за обработка на картината.

A80J има възможност да бъде закупен с диагонал на екрана до 77 инча (не 83 инча като при A90J) и има три възможности за поставяне. Дистанционното също не е толкова изискано, като губи функцията за подсветка за управление на телевизора в по-тъмни стаи.

 • Cognitive Processor XR
 • XR OLED Contrast
 • Acoustic Surface Audio+
 • Dolby Vision HDR, HDR10, HLG
 • Dolby Atmos
 • 4K/120fps, ALLM, VRR, eARC
 • YouView inc. UK catch-up apps
Sony 77A80J

Телевизор Sony 77A80J

Телевизор Sony 77A80J, 77″ (194.7 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED, Черен

Sony 77A80J

Телевизор Sony 65A80J

Телевизор Sony 65A80J, 65″ (163.9 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED, Черен

Sony 77A80J

Телевизор Sony 55A80J

Телевизор Sony 55A80J, 55″ (138.8 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED, Черен

Sony A83J

Телевизор Sony 77A83J

Телевизор Sony 77A83J, 77″ (194.7 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED, Клас G, Тъмно сив

Sony A83J

Телевизор Sony 65A83J

Телевизор Sony 65A83J, 65″ (163.9 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED, Клас G, Тъмно сив

Sony A83J

Телевизор Sony 55A83J

Телевизор Sony 55A83J, 55″ (138.8 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED, Клас G, Тъмно сив

Sony X95J

Водещият сред гамата 4K LED телевизори Sony разполага с панел Full Array, който работи съвместно с XR Triluminos Pro и XR Contrast Booster, за да осигури по-добри нива на черното и по-интензивна яркост за HDR съдържание. Подобно на A90J OLED, има три начина за позициониране на телевизора. Съвместимостта на HDMI 2.1 е подобрена спрямо миналогодишните 4K LED модели, което прави това по-подходящо за игри с PlayStation 5 и Xbox Series X.

 • Cognitive Processor XR
 • Full Array LED
 • X-Wide Angle technology
 • Acoustic Multi-Audio
 • Dolby Vision HDR, HDR10, HLG
 • Dolby Atmos
 • 4K/120fps, ALLM, VRR, eARC
 • YouView inc. UK catch-up apps
Sony 85X95J

Телевизор Sony 85X95J

Телевизор Sony 85X95J, 85″ (214.8 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 85X95J

Телевизор Sony 75X95J

Телевизор Sony 75X95J, 75″ (189.3 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 65X95J

Телевизор Sony 65X95J

Телевизор Sony 65X95J, 65″ (163.9 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G


Sony X93J

Моделът X93J е много подобен на X95J с разликата че при него липсва технологията за подобрение на контраста XR Contrast Booster, както и аудио системата е минимизирана до 20 W 2.0, за разлика от моделът X95J, който е със система с мощност от 50 W 2.1.

 • Cognitive Processor XR
 • Full Array LED
 • Acoustic Multi-Audio
 • Dolby Atmos, HDR10, HLG
 • 4K/120fps, ALLM, VRR, eARC
Sony 75X93J

Телевизор Sony 75X93J

Телевизор Sony 75X93J, 75″ (189.3 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 75X93J

Телевизор Sony 65X93J

Телевизор Sony 65X93J, 65″ (163.9 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 75X93J

Телевизор Sony 55X93J

Телевизор Sony 55X93J, 55″ (138.8 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 50X93J

Телевизор Sony 50X93J

Телевизор Sony 50X93J, 50″ (125.7 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G


Sony X85J

Това е първият сред новата гама на телевизори Sony, който не е с новият процесор BRAVIA XR. Моделът X85J е оборудван с Cognitive XR процесор вместо досегашният 4K HDR процесор X1 от предходната гама. С това новият модел все пак се стреми да предложи по-добра дълбочина, текстури и по-естествени цветове на своите изображения. Технологията за изображения 4K X-Reality Pro помага за увеличаване на мащаба на съдържание под 2K до почти 4K качество, с усъвършенствани техники за намаляване на шума, целящи да създадат по-чисто изглеждащо изображение.

Панелът е със скорост на обновяване от 100 Hz и това трябва да доведе до по-плавно движение. Функцията HDMI 2.1 е налична при този модел с включени 4K / 120fps, VRR, ALLM и eARC (два от четирите HDMI входа поддържат формат 2.1). Дизайнът е минималистичен, спомагащ за концентрацията върху екрана.

Интелигентните функции са в изобилие с Google TV, AirPlay 2 / HomeKit, Chromecast и „работи с“ говорители Alexa и Google Assistant. Това е първият телевизор в гамата, който обаче няма подкрепа за услугата за стрийминг BRAVIA CORE.

 • 4K HDR Processor X1
 • Edge-lit LED
 • X-Balanced Speaker
 • Dolby Vision HDR, HDR10, HLG
 • Dolby Atmos
 • 4K/120fps, ALLM, VRR, eARC
Sony 85X85J

Телевизор Sony 85X85J

Телевизор Sony 85X85J, 85″ (214.8 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 75X85J

Телевизор Sony 75X85J

Телевизор Sony 75X85J, 75″ (189.3 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Телевизор Sony 65X85J

Телевизор Sony 65X85J, 65″ (163.9 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Телевизор Sony 55X85J

Телевизор Sony 55X85J, 55″ (138.8 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 50X85J

Телевизор Sony 50X85J

Телевизор Sony 50X85J, 50″ (125.7 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 50X85J

Телевизор Sony 43X85J

Телевизор Sony 43X85J, 43″ (108 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony X81J / X82J

Характеристиките на X81J / X82J са намалени допълнително от модела X85J. Все още получавате 4K HDR процесор X1, 4K X-Reality PRO обработка на картината и усъвършенствани техники за намаляване на шума, както и X-Balanced високоговорители за по-завладяващ звук.

Поддръжката на HDMI 2.1 обхваща само eARC, така че това не би било идеалният комплект за игри с PS5 или Xbox Series X.

Панелът има по ниска скорост на обновяване от 50 Hz, така че по-плавното движение на обектите не е в негова полза. Интелигентните функции са в съответствие с останалата част от поддръжката на Google TV, AirPlay и HomeKit, както и съвместимостта с високоговорителите Alexa и Google Assistant.

 • 4K HDR Processor X1
 • Edge-lit LED
 • X-Balanced Speaker
 • Dolby Vision HDR, HDR10, HLG
 • Dolby Atmos
 • eARC

Sony 75X81J

Телевизор Sony 75X81J (Черен)

Телевизор Sony 75X81J, 75″ (189.3 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED

Sony 75X81J

Телевизор Sony 65X81J (Черен)

Телевизор Sony 65X81J, 65″ (163.9 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED

Sony 75X81J

Телевизор Sony 55X81J (Черен)

Телевизор Sony 55X81J, 55″ (138.8 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED

Sony 50X81J

Телевизор Sony 50X81J (Черен)

Телевизор Sony 50X81J, 50″ (125.7 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED

Sony 50X81J

Телевизор Sony 43X81J (Черен)

Телевизор Sony 43X81J, 43″ (108 см), Smart Andoid, 4K Ultra HD, LED

Sony 75X82J

Телевизор Sony 75X82J (Тъмно сив)

Телевизор Sony 75X82J, 75″ (189.3 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 65X82J

Телевизор Sony 65X82J (Тъмно сив)

Телевизор Sony 65X82J, 65″ (163.9 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 55X82J

Телевизор Sony 55X82J (Тъмно сив)

Телевизор Sony 55X82J, 55″ (138.8 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 50X82J

Телевизор Sony 50X82J (Тъмно сив)

Телевизор Sony 50X82J, 50″ (125.7 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony 43X82J

Телевизор Sony 43X82J (Тъмно сив)

Телевизор Sony 43X82J, 43″ (108 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Sony W800, 32“ LED TV

И накрая, от Sony не са забравила за тези, които просто се нуждаят от нещо малко за спалнята си например. Този компактен LED телевизор с HD резолюция се предлага само в размер 32 инча и ще ви свърши чудесна работа. Той се управлява от по-стария Bravia Engine процесор и използва Android TV като операционна система, така че все пак ще получите всички основни приложения, които човек би очаквал от един смарт телевизор.

Sony 32W800

Телевизор Sony 32W800

Телевизор Sony 32W800, 32″ (80.1 см), Smart Android, HD, LED, Клас F