Ревю на телевизор Nei 40NE6700


Nei 40NE6700 е отличен телевизор, ако търсите такъв, който позволява гледане на изображения на 40 инчов екран с 4K UHD екран и със смарт функции, благодарение на операционна система Linux.

Nei 40NE6700

Nei 40NE6700

Телевизор Nei 40NE6700, 40″ (100 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

 

Моделът притежава сравнително елегантна външност в черен цвят и тънки рамки, подчертаващи картината.

Това е един от най-изгодните 40” LED Smart телевизори на пазара с 4K Ultra HD резолюция.

Но все пак ниската цена носи в себе си и някои компромиси, които трябва да направите.

За да разберем по-добре какви са предимствата и недостатъците му – то прочетете ревюто до край.

Може да използвате този телевизор и като перфектна алтернатива за монитор, свързан към лаптоп или компютър, за да гледате филми и сериали онлайн и защо да не играете игри с приятели.

Интерфейсът е персонализиран Linux, към който е приложен собствен потребителски интерфейс, който се движи много добре, приложенията са сортирани по категории и има и собствен център за приложения.

Смарт функциите на този телевизор ви позволяват да гледате стрийминг програми като Netflix и Youtube и да използвате най-различни приложения, които се предлагат в предварително инсталиран формат.

Моделът предлага собствен магазин за приложения, където може да инсталирате други приложения според вашите интереси.

Отзивите на потребителите за използването на този интерфейс са отлични, като те споделят, че всичко се движи бързо, плавно, без да се регистрират значителни забрани по време на навигация или взаимодействие с различни приложения.

Аксесоарите, включени в опаковка, включват дистанционното управление, ръководството за потребителя и захранващия кабел.

Дисплей

100 см дисплей поддържа резолюция 4K UHD при качество на изображението от 3840 x 2160 пиксела.

Качеството на изображението очевидно превъзхожда по-ниските HD и Full HD екрани, но екранът има някои ограничения по отношение на цвета.

Получените изображения се възползват от следните характеристики на изображението: яркост от 220 cd, динамичен контраст от 3000:1 и време за реакция от 15 ms.

Също така изображението може да се регулира според предпочитанията след цветовата температура, широк или 16: 9 формат на изображението, ZOOM режими , яркост, контраст, цветове и др.

Яркостта, предлагана от 100-сантиметровия екран, достига 220 cd/кв.м, стойност, подходяща за неговия размер.

Зрителният ъгъл от 176° дава възможност да гледате любимото си предаване или филм от почти всяка позиция.

Функции за изображения и филтриране, Цифрово намаляване на шума и гребен филтър отменят шумовете по време на предавания, за да имат винаги ясни и чисти изображения.

Но телевизорът няма система за увеличаване на мащаба, която да мащабира изображения от по-ниски до високи UHD стандарти, което прави излъчването на по-ниско качествено съдържание от типа SD или HD не толкова добро.

Звук

Този телевизор NEI се справя задоволително със звука със своите два говорителя с по 8 W мощност всеки.

Звукът е чист, но все пак е леко слаб и ако искате много по-голяма мощност, може да го свържете към външна аудио система.

Може да бъде модифициран по отношение на превъзходна функция, еквалайзер, AVC и съраунд звук.

Връзки

По отношение на връзките се предлага с 3 HDMI порта, 3 USB 2.0 входа, вход за слушалки, CI + и коаксиален слот.

Може да възпроизвеждате изображения или да гледате филм, като свържете вашата флаш памет към USB 2.0 порта, който има интегрирана система за автоматично възпроизвеждане на следните видео файлове: MPG, MPEG, DA, VOB, MKV, MP4, MOV, FLV, 3GP , AVI, ASF, WMV.

Основни функции

Едно от най-важните предимства, които получавате, когато купувате телевизор Nei 40NE6700, е интелигентният интерфейс с операционна система Linux.

Превключването от един интерфейс на друг ще бъде лесно чрез достъп до бутон на дистанционното управление, процесът работи много бързо.

Лентата за съдържание ви позволява бързо да намерите търсения филм, сериал или видеоклип.

Той се активира с просто натискане на бутон на дистанционното управление и може да бъде персонализиран с икони, които ви отвеждат до очакваното и по-често използвано от вас съдържание.

Nei 40NE6700 е съвместим с технологията chromecast, което ви позволява да свържете телевизора към друго ваше устройство и да го управлявате през него.

След като се свърже, Chromcast приема почти всеки тип съдържание, изпратено от други устройства (компютър, лаптоп, телефон, таблет) и го възпроизвежда по телевизията.

Можете да гледате любимите си филми и сериали, без да имате нужда от други кабели или пръчки.

 Функцията Auto TimeShift, която автоматично записва гледаното от вас, е изключително полезна, защото ви позволява да възобновите любимите си сцени, като просто натиснете пускане/пауза, независимо дали става дума за филм, мач или телевизионен дебат.

Телевизорът има улеснено меню, което ви дава достъп до всички желани настройки. Може лесно да задавате реда на програмите и да направите желаните от вас настройки.

Тунер за избор на програма DVB-T/DVB-C ще позволи приемането на програми в много голям брой.

Имате включен слот CI+, който е много важен, тъй като успява да премахне голяма част от кабелите. По този начин вече не се нуждаете от класическия декодер, използван от дистрибуторите на кабелна телевизия и можете да изберете декодер CI+ слот.

Също така собственият капацитет за съхранение е 200 телевизионни канала.

Този телевизор също се възползва от функцията „заключване за деца“, която ви позволява да заключвате определени програми, за да не бъдете достъпни за гледане от деца.

Дистанционно

Дистанционното управление, което намирате в кутията, е класическо, подходящо по размер, с обичайните бутони, разположени интуитивно, след няколко часа употреба почти ще научите как се използва.

Менюто е съвсем просто, е лесно да се конфигурира или настрои дори от хора, които не са запознати с технологията. Телевизионните канали се сменят доста бързо, няма голямо време за изчакване дори в случай на HD.

Размери и тегло

Размери със стойка (Ш x В x Д мм): 911 x 571 x 207, той тежи 6,4 кг, като средната консумация на енергия е около 55 W (клас А).

Нашето мнение за продукта

Несъмнено това е сполучлив модел, който се отличава с добрият си дизайн, сравнително качествената си картина и ясен звук. Това е идеалният избор за хора, които търсят бюджетен смарт телевизор с 4K резолюция, но и са готови да направят известни компромиси със звукът и картината. Като цяло нашето мнение е, че той си заслужава парите.

Nei 40NE6700

Nei 50NE6700

Телевизор Nei 50NE6700, 50″ (126 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Nei 40NE6700

Nei 40NE6700

Телевизор Nei 40NE6700, 40″ (100 см), Smart, 4K Ultra HD, LED