Топ 10 перални Beko за 2023 година

Изборът на пералня Beko не винаги е лесен, за това за вас сме подготвили списък с топ 10 перални Beko за тази година. Този производител е известен с високото съотношението между цена и качество на своите домакински уреди, като пералните също влизат в това число. В същото време на пазара има много модели, които включват както бюджетни, така и премиум предложения, със стандартен или с по-красив дизайн. По-долу сме ви подготвили селекция от някои от най-добрите перални машини от тяхната продуктова гама.

перални Beko

Богат избор от перални Beko

Разгледай всички предложения на перални Beko на специални цени:

Един от най-важните електрически уреди, незаменим във всяко домакинство е пералнята, която има за цел не само да улесни живота на потребителите, но и да им помогне да изперат своите дрехите по бързо по безпроблемен начин. Този уред гарантира най-добри резултати, а потребителите спестяват време и енергия.

В допълнение, те осигуряват възможно най-комфортен живот без допълнителни домакински задължения. Важно е пералнята да бъде избрана подходящо за нуждите на потребителите, в зависимост от консумация на машината, капацитет и брой членове на семейството, но и в зависимост от други много важни критерии, които помагат да се получи най-добрите резултати.

Капацитетът на пералнята

Капацитетът и видът на товара са взаимозависими критерии. В магазините има както модели с предно зареждане, така и някои с вертикално зареждане. Производителността е сходна и за двата вида.

В случай на перални машини с предно зареждане, които са най-често срещаните модели, те имат врата, която се отваря през предната част за да се постави и извади прането и дава възможност на потребителя да наблюдава процеса по време на цикъла на пране.

Вариантите с вертикално зареждане пък имат капак в горната част, през който се осъществява достъп за манипулиране на прането. По принцип тези машини не позволяват да надникнете вътре по време на работа, но има и модели с прозорец отгоре.

Що се отнася до капацитета на натоварване, този критерий се изразява в килограми и показва количеството пране, което може да се постави при едно пране. Добре е потребителите да вземат предвид способността да направят най-добрия избор в това отношение. Колкото по-голям е броят на членовете на семейството, толкова по-просторна пералня е необходима. Също така капацитетът се избира в зависимост от това колко често се използва седмично.

Може да намерите десетки варианта на такива устройства, с капацитет, който започва от 5 килограма и може да достигне до 9 килограма. За четиричленно семейство е подходящо да изберат модел с капацитет между 6-7 килограма.

Скорост на въртене

Скоростта на центрофугиране е индекс, който се отнася до броя обороти в минута на ваната на пералната машина по време на цикъла на центрофугиране. По този начин, колкото по-голям е броят на завъртанията, толкова по-добре ще бъдат изстискани дрехите, когато цикълът на пране приключи.

Най-ефективните са с минимум 1200 оборота в минута. Съвременните модели предлагат на потребителя възможност ръчно да избира броя на оборотите в минута в зависимост от избраната програма за пране. По този начин, ако се перат деликатни дрехи, скоростта на центрофугиране може да се регулира за да се избегне унищожаването и мачкането на нещата.

Енергиен клас

Купувачите, които избират пералня, трябва да бъдат много внимателни относно консумацията на енергия. Консумацията на електроенергия е по-важна от консумацията на вода, тъй като разходите за електроенергия са по-високи. Ето защо енергийният клас е един от най-важните критерии за закупуване на пералня.

Енергийният клас е обозначен с букви от A до G, като най-добър е клас на енергийна ефективност A, който не консумира много. Има и подобрени опции за консумация, дори в клас А, характеризиращи се с една или повече добавени екстри. Колкото повече плюсове има, толкова по-ниска е консумацията на електроенергия.

За да изберат най-добрата пералня, купувачите трябва да вземат предвид стойностите в техническите спецификации, които се основават на консумацията при максимално натоварване.

Консумация на вода

Консумацията на вода на пералнята е друг критерий, въз основа на който потребителите вземат решение за закупуване на определен модел. Консумацията на вода трябва да е ниска и потребителите трябва да вземат предвид факта, че претоварването на машината може да доведе до повишена консумация на вода, но също и до незадоволителни резултати от прането. Водата, използвана за измиване, трябва да бъде възможно най-мека. Ако твърдостта на водата е твърде висока, потребителите могат да използват специални прахове и капсули за омекотяването й, които могат да бъдат намерени във всички супермаркети.

Програмите за пране на пералнята

Една високопроизводителна пералня трябва да бъде оборудвана със следните програми:

 • бърза – почиства леко замърсените дрехи за много кратко време;
 • предпране – почиства много замърсени дрехи;
 • еко – необходимо за пестене на енергия, вода и време;
 • деликатно пране – идеално за много деликатни дрехи от специални материали;
 • грижа за бебето – специално предназначена за дрехи за малки деца;
 • спално бельо – програма за спално бельо;
 • изплакване – за дрехи, които изискват допълнително изплакване;
 • ръчно пране – специално предназначено за пране, чийто етикет го указва;
 • нежно сушене – ако пералните са с вградена сушилня;
 • специални програми за вълна, памук и естествена коприна.

Специални технологии

Пералните със специална технология обикновено са по-скъпи, но имат функции, които са предназначени да осигурят по-лесно, по-ефективно и по-бързо изпиране. Най-често срещаните специални технологии при пералните машини Beko са:

 • Opti Sense – технологията, която осигурява оптимален разход на вода и енергия за всяко пране, посредством специални сензори;
 • Eco Bubble – технологията, която използва вода и въздух за разтваряне на перилния препарат и създаване на въздушни мехурчета, които проникват и почистват ефективно прането;
 • Aquatech – иновативната технология, която замества движението на барабана със силата на водата и смесва вода и перилен препарат, за да ги впръска в тъканите преди почистване;
 • SteamCure – с помощта на технологията SteamCure™ се отървавате от гънките и се грижите за деликатните дрехи, които се нуждаят от повече внимание. Дрехите ви ще бъдат запазени в отлично състояние благодарение на производителността на използването на пара, която се издига от долната част на барабана. В зависимост от избраната програма, парата може да бъде пусната в началото или в края на програмата. Когато се пусне в началото, парата омекотява мръсотията и почистването става по-лесно. Когато се освободи в края на програмата, ви помага да се отървете от излишните гънки, а тъканите стават по-меки и приятни на допир. SteamCure е идеален за бебешки дрехи и за тези с чувствителна кожа.
 • Hygiene+ SteamCure™ – Микробите вече няма да са проблем за вас и любимите ви дрехи. Използвайте програмата Hygiene+ SteamCure за дрехи, които изискват изпиране в дълбочина, а благодарение на парата, прилагана в началото на програмата, дрехите ще бъдат с високо ниво на хигиена.
 • Инверторен мотор ProSmart – той осигурява куп предимства, още от първото ползване: енергийна ефективност, която си проличава в сметките за ток; нивото на шума е намалено чрез подобрен контрол над скоростта, вибрациите и електромагнитните емисии. Всички тези предимства ви осигуряват повече свободно време, правейки пералнята по-здрава и издръжлива.
 • Aquawave – Благодарение на специалния дизайн на баранаба, технологията Aquawave създава оптимални условия за изпиране и осигурява ефективно, но нежно почистване, без движения, които биха могли да повлияят на тъканите. Уникалният контур на барабана и формата на палетите позволяват плавно движение на прането по време на цикъла, имитирайки естествения ритъм на вълните. Така любимата ви риза ще изглежда като нова всеки път, когато я изперете.
 • AddXtra е функцията, от която се нуждаете, когато трябва да добавите или извадите артикул от пералнята след началото на цикъла на пране. В първите 5 минути от избрания цикъл на пране, чрез просто натискане на бутона пауза, прекъсвате програмата за пране, добавяте или премахвате желаните дрехи, след което активирате отново бутона старт, за да продължите прането. Просто, бързо и лесно!
 • Aquafusion – специална технология за намаляване на загубата на перилен препарат при всяко пране.

Допълнителни функции

Допълнителните функции на пералнята представляват важен критерий за покупка, особено за потребители, които търсят по-ефективен модел. Следователно, в допълнение към класическите функции на пералнята, има и допълнителни функции:

 • против намачкване – включва избягване на намачкване на прането по време на пране и изстискване;
 • интензивно изплакване – функция, с помощта на която дрехите се изплакват много добре, като по този начин се избягва появата на петна от препарат по дрехите;
 • изстискване и изцеждане – необходима функция при пране на дрехи, при които е напоено много вода и изисква допълнително изцеждане и източване на водата.

Цена

В магазините има много модели перални машини, които се различават по цена. Има по-евтини перални машини, които не разполагат с много разширени функции и имат нисък капацитет на натоварване или ограничен брой обороти в минута и са класифицирани в нисък клас на енергийна ефективност. Има и високопроизводителни перални машини, които струват повече, но представляват дългосрочна инвестиция.

Гаранция

Всяка пералня Beko идва със стандартна гаранция за физически лица от 24 месеца, която може да бъде удължена с допълнителна при някои магазини или да бъде закупена допълнително такава.

Топ 10 перални Beko за 2023 година

 1. Beko WUE 6512 BWW
 • Slim (Тънък модел с дълбочина от едва 44 см).
 • 6 кг (Подходяща за 2 до 3 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1000 об/мин.
 • Клас Е (Консумация на енергия / 100 измивания 73 kWh).
 • 15 включени програми.
 • Включени технологии: Aquawave, AquaFusion, Durable heater, SteamCure, Заключване за деца.

Най-продаван

Beko WUE 6512 BWW

Beko WUE 6512 BWW

Пералня Slim Beko WUE 6512 BWW, 6 кг, 1000 об/мин, Клас E, SteamCure, 60 см, Бял

2. Beko WUE7512XWW

 • 7 кг (Подходяща за 3 до 4 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1000 об/мин.
 • Клас Е (Консумация на енергия / 100 измивания 78 kWh).
 • 15 включени програми.
 • Включени технологии: Aquawave, AquaFusion, Durable heater, SteamCure, Заключване за деца.

Най-бюджетен

Beko WUE7512XWW

Beko WUE7512XWW

Пералня Slim Beko WUE7512XWW, 7 кг, 1000 об/мин, Клас E, SteamCure, 60 cм, Бял

3. Beko WUE6512XWST

 • Slim (Тънък модел с дълбочина от едва 44 см).
 • 6 кг (Подходяща за 2 до 3 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1000 об/мин.
 • Клас Е (Консумация на енергия / 100 измивания 73 kWh).
 • 15 включени програми.
 • Включени технологии: Aquawave, AquaFusion, Durable heater, SteamCure, Заключване за деца.

Отличен рейтинг

Beko WUE6512XWST

Beko WUE6512XWST

Пералня Slim Beko WUE6512XWST, 6 кг, 1000 об/мин, Клас Е, Hygiene със SteamCure, Drum Clean SteamCure, Бял

4. Beko WUE7736X0

 • Slim (Тънък модел с дълбочина от 49 см).
 • 7 кг (Подходяща за 3 до 4 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1400 об/мин.
 • Клас D (Консумация на енергия / 100 измивания 69 kWh).
 • 15 включени програми.
 • Включени технологии: Инверторен двигател ProSmart; Aquawave; AquaFusion; Durable heater; HomeWhiz; SteamCure; AddXtra, Заключване за деца.

Препоръчан

Beko WUE7736X0

Beko WUE7736X0

Пералня Slim Beko WUE7736X0, 7 кг, 1400 об/мин, Клас D, Инверторен мотор ProSmart, HomeWhiz Bluetooth, Hygiene+, AddXtra, SteamCure, Silent Tech, 49 см, Бял

5. Beko B5WFU78435WB

 • 8 кг (Подходяща за 4 до 5 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1400 об/мин.
 • Клас C (Консумация на енергия / 100 измивания 62 kWh).
 • 15 включени програми.
 • Включени технологии: Silent Tech, Инверторен двигател ProSmart, Aquawave, AquaFusion, Durable heater, HomeWhiz, SteamCure, AddXtra, Recycled Tub, Заключване за деца.
Beko B5WFU78435WB

Beko B5WFU78435WB

Пералня Beko B5WFU78435WB, 8 кг, 1400 об/мин, Клас C, HomeWhiz, SteamCure, AddGarment, Мотор ProSmart Inverter, 60 см, Бял

6. Beko WUE8736XCM

 • 8 кг (Подходяща за 3 до 4 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1400 об/мин.
 • Клас B (Консумация на енергия / 100 измивания 62 kWh).
 • 15 включени програми.
 • Включени технологии: Инверторен двигател ProSmart, Aquawave, AquaFusion, Автоматична система за регулиране на консумацията на вода, Durable heater, HomeWhiz, SteamCure, AddXtra, Заключване за деца.

Препоръчан

Beko WUE8736XCM

Beko WUE8736XCM

Пералня Beko WUE8736XCM, 8 кг, 1400 об/мин, Клас A+++, SteamCure, HomeWhiz, Мотор ProSmart Inverter, Bluetooth, Антрацит

7. Beko WUE7636X0A

 • 8 кг (Подходяща за 3 до 4 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1200 об/мин.
 • Клас D (Консумация на енергия / 100 измивания 69 kWh).
 • 12 включени програми.
 • Включени технологии: Silent Tech, Инверторен двигател ProSmart, Aquawave, AquaFusion, Durable heater, Заключване за деца.

Отличен рейтинг

Beko WUE7636X0A

Beko WUE7636X0A

Пералня Slim Beko WUE7636X0A, 7 кг, 1200 об/мин, D, Мотор ProSmart Inverter, HomeWhiz Bluetooth, SteamCure, Бял

8. Beko WTV9744XW0

 • 9 кг (Подходяща за 3 до 4 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1400 об/мин.
 • Клас B (Консумация на енергия / 100 измивания 57 kWh).
 • 15 включени програми.
 • Включени технологии: Silent Tech, Инверторен двигател ProSmart, Aquawave, AquaFusion, Durable heater, HomeWhiz, SteamCure, AddXtra, Заключване за деца.

Най-луксозен

Beko WTV9744XW0

Beko WTV9744XW0

Пералня Beko WTV9744XW0, Premium Line, 9 кг, 1400 об/мин, Мотор ProSmart Inverter, Optisense, Клас B, 60 см, Бяла

9. Beko WITC 7612 B0W

 • Пералня за вграждане.
 • 7 кг (Подходяща за 3 до 4 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1200 об/мин.
 • Клас C (Консумация на енергия / 100 измивания 59 kWh).
 • 15 включени програми.
 • Включени технологии: Silent Tech, Aquawave, AquaFusion, Автоматична система за регулиране на консумацията на вода, Durable heater, SteamCure, Инверторен мотор ProSmart™, AddXtra, Заключване за деца.

Отличен рейтинг

Beko WITC 7612 B0W

Beko WITC 7612 B0W

Пералня за вграждане Beko WITC 7612 B0W, 7 кг, 1200 об/мин, Клас C, Motor ProSmart Inverter, Silent Tech, Бял

10. Beko WUE7612XST

 • 7 кг (Подходяща за 3 до 4 човека в едно домакинство).
 • Скорост на въртене 1200 об/мин.
 • Клас D (Консумация на енергия / 100 измивания 69 kWh).
 • 12 включени програми.
 • Включени технологии: Silent Tech, Aquawave, Мотор ProSmart Inverter, Durable heater, SteamCure, Заключване за деца.
Beko WUE7612XST

Beko WUE7612XST

Пералня Slim Beko WUE7612XST, 7 кг, 1200 об/мин, Клас D, SteamCure, Drum Clean SteamCure, Мотор ProSmart Inverter, Бял