Ревю на телевизор Philips OLED705/12

Безспорно OLED телевизорите са една от най-добрите опции, ако искате да се насладите на невероятно качество на изображението, ето затова от Philips представиха наскоро моделът OLED705/12, с който се опитват да спечелят сърцата на потребителите търсещи тази технология.

Philips OLED705/12

Телевизор Philips OLED705/12

Преглед на телевизор Philips OLED705/12 – размери, характеристики и всичко, което трябва да знаете.

Първото нещо, което ще забележите след като разопаковате продукта е неговият красив дизайн, който изглежда доста добре и и ще се адаптира към почти всяка среда.

Сред най-приятните страни на дизайна се открояват тънките рамки, които придават на телевизорът елегантност и стил.

Двете крачета, включени в комплекта изглеждат на пръв поглед тънки, но все пак той остава достатъчно стабилен с тях, а освен това те са толкова незабележими, че фокусът ни остава единствено към телевизора.

Това, което съветваме, е да използвате стойка за закрепване към стена с VESA стандарт, за да го поставите на стената, като по този начин се насладите на по-добра интеграция с декорацията в стаята. Без съмнение дизайнът се оказва положителна точка.

Много полезен може да се окаже включения организатор за кабели, който успява да скрие всеки кабел, дори и когато телевизора е закачен на стената.

Качество на картината

Philips OLED705/12 ни предлага напълно завладяващо качество на изображението, благодарение на OLED панелът и 4K резолюцията, които ни дават първокласно изживяване с по-видими детайли и реализъм благодарение на технологиите, които са внедрени в този модел.

Например откриваме Natural Motion и Reality, които ни позволяват да наблюдаваме доста плавен образ с яснота, която е в състояние да премахне трептенето, което обикновено е много често при телевизорите с по-ниско качество. Накратко, можем да се насладите на много по-прецизни движения, които се адаптират към всяко съдържание.

Най-интересното нещо в Philips OLED705 е включването на четвъртото поколение P5 Pro Perfect Picture процесор, който позволява на всички технологии да работят перфектно. В допълнение, той е придружен от добре познати функции като Micro Dimming и Ultra Resolution, които ще показват съдържание с много поразително ниво на острота.

Ако всичко това не ви убеди, трябва да знаете, че има съвместимост с Dolby Vision и HDR10 +, което допълнително ще детайлизира показаното изображение, идеята е да достигнете ниво, подобно на това, което съществува на кино екраните, за да можем да се наслаждаваме на филми и сериали с впечатляващо качество. Сякаш това не е достатъчно, той има честота на опресняване от 120 Hz.

Контрастът е толкова ясен, че ще почувствате всеки един детайл. А движението е толкова плавно, че никога няма да изгубите топката от поглед при играта на любимият ви отбор – без значение колко бърза е играта.

Звук

Аудиото е друга от положителните точки, които откриваме при този телевизор. Изненадващо е, че неговите високоговорители ни предлагат едва 20W, но в този случай това, което ни позволява да имаме много по-приятно изживяване, е неговият 30W субуфер, който осигурява отлично качество на басовете.

В допълнение, Philips OLED705 включва различни технологии, които ще предложат значително подобрение, но най-важните са Dolby Atmos и DTS HD, които подобрява яснотата на звукът при необходимост.

Свързаност

Този телевизор ни предлага наистина интересни опции за свързване, на първо място, имаме Ethernet вход, сателитен вход, оптичен изход за аудио и антена за цифрово предаване на оборудването. Най-полезни ще са четирите HDMI 2.0 (ARC; CEC) и двата USB порта с възможност за записване на съдържание.

Предимството е, че един от тези два порта е версия 3.0, която ни дава по-добро предаване с много големи файлове. В безжичната връзка откриваме Wi-Fi Direct връзка за сърфиране в интернет, също така имаме Bluetooth и DLNA, които ни предлагат без кабелна връзка, освен това опитът ще бъде по-ефективен.

Основни функции

Насладете се на много предимства благодарение на включването на системата Android TV.

Черешката на тортата в крайна сметка е включването на системата Android TV, която ни предлага отлични възможности, да се насладим на най-пълния каталог от приложения, които съществуват в момента, следователно, голям брой опции за нашето забавление, освен това има съвместимост с Alexa и Google Assistant.

Може лесно да персонализирате основния екран, така че да показва вашите любими приложения, което ви позволява лесно да започнете поточно предаване на любимите си филми и сериали или да продължите там, където сте спрели.

Двама виртуални асистенти, които ни позволяват да контролираме по-добре Philips OLED705, използвайки нашия глас. Не можем да забравим Ambilight +, грандиозна технология, която ни предлага тристранно осветление, което ни предлага да визуализираме по-завладяващо съдържание, тъй като тези светлини предават цвета според това, което визуализираме.

За разлика от своите предшественици, този телевизор от серия 7 има по-добро поведение при видеоигрите, тъй като ни предлага по-естествени движения, освен това има режим на игра, който значително подобрява изживяването. Вярно е, че все още не включва VRR или FreeSync, които са по-пълни опции, но това, което се предлага, ни дава добро представяне.

P5 AI Perfect Picture е „мозъкът“ зад картината дори „мисли“ по подобен начин като хората. Мощният процесор използва алгоритми за дълбоко обучение AI (изкуствен интелект), за да получи възможно най-реалистичните изображения.

Нашето мнение за продукта

Това е телевизор с много добра картината, благодарение на своя OLED дисплей с 4K Ultra HD резолюция нов P5 AI Perfect Picture процесор. Той предоставя поразителна картина с ярки цветове, видимо повече детайли и дълбочина. Също така този телевизор има и изключително добър контраст, благодарение на технологията за затъмняване наречена Micro Dimming. Дизайнът му също е страхотен, а технологията Ambilight е просто невероятна. Нашето мнение е, че този модел е страхотна алтернатива на по-скъпите OLED модели на LG и Sony.

Philips OLED705/12

Телевизор Philips 55OLED705/12

Телевизор Philips 55OLED705/12, 55″ (139 см), Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

Philips OLED705/12

Телевизор Philips 65OLED705/12

Телевизор Philips 65OLED705/12, 65″ (164 см), Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, Клас G