Ревю на телевизор LG OLED CX3LA

LG OLED CX3LA заменя миналогодишният модел C9 като най-достъпния OLED телевизор на LG през 2020 г. Той може да се похвали с режима на Filmmaker, HGiG, Dolby Vision IQ, подобрен видео процесор, FreeSync и 2020 OLED панел в допълнение към HDMI 2.1 и други функции, които се намират и в миналогодишния C9. Нова разработка тази година е, че OLED за първи път ще се предлага в по-малък 48-инчов размер заедно с 55, 65 и 77-инчовите модели.

LG OLED CX3LA

Телевизор LG OLED CX3LA

Преглед на телевизор LG OLED CX3LA – размери, спецификации и всичко, което трябва да знаете.

LG CX3LA изглежда като моделите от серията C, които се появиха преди него. За пореден път и през 2020 г. CX има изключително тънък профил в горната половина с елегантна стойка в долната част, която осигурява стабилна основа.

Най-голямата изненада е може би, че серията CX все още има HDMI портове, в задната си част назад. От LG са преценили да поставят отзад HDMI порт, два USB порта, Ethernet порт, оптичен аудио порт и вход за антена.

Останалите портове са обърнати странично, което позволява да се достигне до тях, когато телевизорът е монтиран на стена.

Ако поставите телевизорът върху шкаф, има проста система за управление на кабели, която ви позволява частично да прокарвате кабели през стойката, за да ги скриете.

Звук

LG OLED CX3LA има два вградени високоговорителя Dolby Atmos с мощност 20 W всеки. Общата им мощност е 40 W и е повече от достатъчна.

Хардуерът на високоговорителите в CX е идентичен с хардуера в C9, но системата „AI Sound“ на LG, сега „AI Sound Pro“, е променена с цел по-добро идентифициране и подобряване на диалога, обясниха от компанията, в допълнение към предоставянето на по-широк звук сцена, като ефектът е напълно положителен.

Докато „AI Sound Pro“ променя представянето на звука, то той и спомага да се компенсират недостатъците в хардуера на високоговорителя. Той успява убедително да разшири звуковата сцена и вярваме, че много зрители ще харесат ефекта при гледане на филми. Доработеният алгоритъм, който има за цел да подобри гласовете постига целта си.

Но все пак ако искате страхотен звук, трябва да свържете външни високоговорители чрез HDMI ARC / eARC, оптични или безжично чрез WiSA.

Dolby Atmos може да се извежда от телевизора чрез HDMI eARC (или ARC). LG също обеща да поправи проблема с eARC (PCM е ограничен до 2.0 канала), засягащ моделите от 2019 г. Моделите 2020 идват с корекцията при стартирането, докато моделите 2019 трябва вече да са получили актуализация на фърмуера.

Качество на изображението

LG OLED CX3LA има невероятно качество на картината благодарение на своя OLED дисплея с високата 4K Ultra HD резолюция и активен HDR.

Ако се чудите какво представлява технологията OLED, е че тя основно подобрява цветовете и цялостното качество на картината.

OLED е уникален благодарение на своята самосветеща технология. Над 100 милиона самосветещи субпиксела се събират, за да предоставят следващото поколение телевизори.

Насладете се на най-дълбокото черно, най-богатите цветове и най-реалистичното качество на картината

Гледайте филми така, както трябва да бъдат гледани – да ви спре дъхът. Dolby Vision IQ регулира интелигентно яркостта, цвета и контраста според съдържанието, жанра и условията на осветеност.

Както вече споменахме, LG OLED за първи път ще се предлага с размер 48 инча в допълнение към 55, 65 и 77-инчови модели. От LG потвърждават, че 48-инчовият CX ще бъде абсолютно същият, с изключение на по-малкия размер (и по-висока плътност на пикселите). Той има един и същ панел, същия процесор, еднакъв дизайн и същите характеристики. Чудесно е да видим безкомпромисното качество на картината от висок клас да се върне към този сегмент.

Благодарение на технологията Dolby Vision 4K Blu-ray сме впечатлени от производителността на този OLED телевизор.

Получавате детайлна картина с богат и кинематографичен цветен баланс. Черните цветове са безупречни дълбоки, което създава перфектния фон за въздействащи HDR изображения с висок контраст.

С алгоритмите за дълбоко обучение процесорът α9 AI от 3-то поколение анализира екранното съдържание, за да го предостави по най-завладяващия начин.

Всички регулировки са автоматични, усъвършенствани за върхово изображение и звук, така че всяко гледане на телевизия да бъде вълнуващо.

С LG OLED CX3LA няма нужда да се притеснявате за замъгляване или трептене. Замъгляването при движение, което се получава най-често гледане на спорт става благодарение на функцията OLED Motion Pro. Технологията ви дава възможност да наблюдавате без замъгляване всяко бързо и неуловимо движение на всеки спортист на екрана на телевизора.

Друга полезна функция на дисплея е ултра-яркостта, която подобрява контраста. Също така този телевизор има локално ниво на затъмняване, което е чудесна новина за любителите на киното.

Насладете се на спиращо дъха потапяне в тъмните детайли. 4K HDR игрите осигуряват по-реалистични цветове дори и от широк зрителен ъгъл. 5,1-канален виртуален съраунд ви обгръща с внушителен звук за цялостно гейминг изживяване.

HGiG осигурява най-доброто съвпадение на графиката на игрите с идентифицираните спецификации и нива на работните характеристики на вашия телевизор.

С този OLED от LG може да играете на голямо разнообразие от игри и да бъдете сигурни, че телевизорът ще покаже всяка от тях по абсолютно най-добрия начин.

Направете си зрителен маратон с по-малко синя светлина и по-голям комфорт за очите. Телевизорите LG OLED от серията CX надминават стандартите за синя светлина, трептене и висококачествена картина.

Основни функции

LG OLED77CX3LA е смарт телевизор, който може да свържете с интернет и да разглеждате онлайн съдържание чрез него.

Превърнете телевизора си в централен хъб с помощта на ThinQ AI. LG ThinQ ви позволява да управлявате и контролирате лесно своята домашна IoT екосистема чрез разпознаване на естествен глас, вече не ви е необходимо дистанционно.

Освен това с вградените Google Асистент и Amazon Alexa LG OLED TV прави живота много по-удобен.

Също така този телевизор идва с най-новата операционна система, разработена от LG и с магичното дистанционно, което ще подобри практическата ви работа при вашето сърфиране.

Гмурнете се в огромното разнообразие от съдържание, предлагано в приложението Apple TV и Netflix. От най-новите филми, ТВ шоу програми и документални филми до спортните събития на живо и още много неща – можете да намерите всички тях на едно място. Просто седнете удобно и се наслаждавайте.

Може да получите достъп или да изтеглите много приложения в магазина за съдържание на LG или да гледате онлайн съдържание чрез най-големите компании за стрийминг.

Друга полезна функция е технологията Miracast, която ви позволява да споделяте екрана на смартфона ви с този на телевизора + Wi-Di (функция за безжичен дисплей), която ви позволява да споделяте съдържание от вашия компютър.

Той може да приема почти всеки тип сигнал, включително сателитни сигнали, така че не е нужно да купувате външен тунер. Също така можете да записвате вече излъчените канали, без да пропускате любимият ви сериал или телевизионно предаване.

Насладете се на компютърните игри както никога досега с този OLED TV от LG, съвместим с NVIDIA G-SYNC®.

Само LG може да осигури толкова съвършено качество на картината с перфектно черно и наситени цветове, съчетани с гладък ход на играта, така че да издигне компютърните игри до нови висоти.

Усъвършенствайте геймплея си с най-новите технологии. Времето за реакция от 1 ms и ниското забавяне на входящия сигнал позволяват по-гладко действие в реално време.

VRR и ALLM, поддържани на HDMI 2.1, предоставят най-добрите графики с минимално накъсване при най-бързата скорост.

Телевизорът се доставя в комплект със стандартното „Magic Remote“, което остава непроменено от предходните модели, и което ви позволява да взаимодействате по-лесно с телевизорът и смарт функциите.

Нашето мнение за продукта

Като заключение ще кажем, че този OLED телевизор LG има невероятно качество на картината благодарение на OLED панелът и активния HDR. Изисканият и елегантен дизайн на телевизора би паснал идеално във всеки модерен дом. Този телевизор е идеален за любителите на киното както и за геймърите. Звукът е силен и ясен, а дизайнът му е отличен. Нашето мнение е, че цена за това, което предлага този модел е отлична.

LG OLED CX3LA

Телевизор LG OLED77CX3LA

Телевизор LG OLED77CX3LA, 77″ (195 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED

LG OLED CX3LA

Телевизор LG OLED65CX3LA

Телевизор LG OLED65CX3LA, 65″ (164 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED

LG OLED CX3LA

Телевизор LG OLED55CX3LA

Телевизор LG OLED55CX3LA, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED

LG OLED CX3LA

Телевизор LG OLED48CX3LB

Телевизор LG OLED48CX3LB, 48″ (122 см), Smart, 4K Ultra HD, OLED