Ревю на робот прахосмукачка Roidmi Robot EVE Plus


Roidmi Robot EVE Plus е нов модел робот прахосмукачка, който е специално проектиран за тези потребители, които не желаят да правят компромиси между качество, ефективност и надеждност. В същото време можем да кажем, че този уред има модерен дизайн и интегрира най-новите функции и технологии, за да постигнете най-добрите резултати при всяко почистване.

Roidmi Robot EVE Plus

Roidmi Robot EVE Plus (Бял)

Робот прахосмукачка Roidmi Robot EVE Plus, Mop, 5200mAh, Резервоар за вода 250 мл, Контейнер за прах 3л

Основни характеристики

Тази робот прахосмукачка върши своята работата изключително добре, като успява да засмучи и почисти дори големи предмети и парчета храна (ориз, тестени изделия, бисквити и др.) и лесно се справя и с разпиляно брашно и захар.

От гледна точка на дизайнът също изглежда чудесно като основният цвят на роботът е бял като разполага с черни елементи в горната си част и надпис Roidmi изписан на радарът. Качеството на изработка е също на високо ниво, което си личи от използваните и добре сглобени материали. 

Интегрираната 5200 mAh батерия осигурява живот на батерията от 180 минути с едно зареждане, когато използвате тази прахосмукачка в зони с минимална степен на замърсяване.

Ако зони, които уредът почиства изискват използването на по-високо ниво на засмукване например килими, продължителността на употреба ще намалее експоненциално, но въпреки това батерията ще ви осигури необходимата мощност по време на употреба, така че да не губи от на мощността си, дори ако все още има само 10% от капацитета.

Всички тези спецификации не трябва да ви притесняват, прахосмукачката е достатъчно умна, за да се върне сама до докинг станцията, за да зареди батерията си.

Roidmi Robot EVE Plus е абсолютно иновативна и супер умна автономна прахосмукачка, която ви гарантира отлична всмукателна мощност и това, че ще почисти целият ви дом без дори да ставате от дивана. 

Ако вече сте правили проучване на различни робот прахосмукачки, то вече знаете, че повечето модели имат относително малък капацитет за събиране на мръсотия и прах, което логично следва от малкия размер на контейнерът за прах на прахосмукачката.

Следователно, за да се предотврати многократно изпразване и миене на контейнера за прах, то този модел се предлага с интересно решение, с което устройството може да изпразни своя контейнер за прах в докинг станцията си.

Базата за зареждане от своя страна интегрира решение за събиране на мръсотията, събрана от робот-прахосмукачката. Когато прахосмукачката открие, че контейнерът е пълен, той автоматично се придвижва до зареждащата основа и изпразва контейнера си. Капацитетът за събиране на докинг станцията е 3 литра, достатъчно голям, за да може прахосмукачката да извърши няколко почистващи сесии автономно.

Roidmi Robot EVE Plus

Когато торбата за прах на станцията се напълни, то не трябва да се притеснявате, защото ще получите автоматично съобщение на приложението на вашия смартфон.

Ако дълго ви няма в домът ви, то не трябва да се притеснявате за почистването на робота, тъй като според производителя, смукателната станция има капацитет до 30 дни.

Roidmi Robot EVE Plus има общо два контейнера – един с капацитет 300 мл за събиране на прах и един с капацитет 250 мл за вода.

Единият е предназначен за почистването на мръсотията, докато другият съчетава класически контейнер с резервоар за вода и микрофибърна кърпа. Поради този факт, роботът извършва две действия едновременно – смуче и почиства, управлявайки двете задачи в една операция, факт, който ще ви спести енергия и време.

Една от най-добрите функции на този робот е, че той почиства едновременно прах и мръсотията чрез засмукване и отделно забърсва пода с вода със своята микрофибърна кърпа. Освен това може да регулирате интензивността на навлажняване на кърпата чрез приложението с три различни настройки.

Roidmi Robot EVE Plus

Роботът няма да замърси въздуха в домът ви благодарение на HEPA филтъра, който улавя над 99,9% фини частици, включително полени, косми от домашни любимци и акари, които са опасни за алергични хора.

За да стартирате робот-прахосмукачката, ще са достатъчни няколко прости стъпки. Първо ще трябва да изтеглите приложението Mi Home , достъпно за iOS и Android. След като завършите регистрацията на акаунта си, ще можете да потърсите устройството си и да го добавите към контролния панел. След като първоначалната конфигурация е завършена, през което време са необходими идентификационни данни за WiFi, роботът може да се използва.

Първият цикъл на почистване ще бъде изследователски: Roidmi Robot EVE Plus ще картографира къщата за първи път и ще запази картата за следващите цикли. След като картата е създадена, като използвате настройките в приложението, можете да разделите стаите или да коригирате грешките в картографирането.

Roidmi Robot EVE Plus

По същия начин можете да конфигурирате забранени зони или виртуални стени, но също така да посочите отделно областите, върху които да не се използва моп.

Освен това можете да планирате часовете и дните от седмицата, когато искате роботът да почисти цялата къща. Може да направите това и когато сте на почивка, а при завръщането си искате да намерите идеално чисти и безпрашни подове.

По отношение на първия аспект, както LDS лазерът, така и оптичният сензор играят основна роля. Благодарение на тези елементи Roidmi Robot EVE Plus е в състояние точно да картографира къщата и автоматично да разпознава различни стаи.

Roidmi Robot EVE Plus

В допълнение, усъвършенстваният SLAM алгоритъм позволява на робота ефективно да изчисли най-добрия начин за завършване на почистването за възможно най-кратко време. Поради тази причина ще забележите, че веднага след приключване на почистването на помещение, роботът веднага ще пристъпи към почистване на друга стая в непосредствена близост.

Този робот разполага с 4-то поколение LDS картографиране с подобрени SLAM алгоритми за още по-добри резултати. Неговата задълбоченост и точност е с 40% по-висока от предишните модели роботи.

Roidmi EVE Plus също следва логична строгост при почистване на всяка отделна повърхност, като се започне първо от краищата и ъглите, след което се премине към централната му зона.

И ако роботът срещне препятствия по пътя си, той все пак успява да се управлява по интелигентен начин: ако не може да премести елемента по пътя си или да премине под него, лесно ще го заобиколи.

Също така Roidmi Robot EVE Plus е в състояние да идентифицира вида на почистената повърхност. За различни повърхности се активира друг режим на работа. Ако почиства например ламинат, то той включва различен набор от операции, а за килими – отделен.

От приложението за прахосмукачка можете също да активирате опцията за „увеличаване на силата на засмукване за килими“.

Освен това, ако имате прагове за преход между помещенията, робот-прахосмукачката лесно ще премине над тях, но само ако те не надвишават 2 см , същото поведение на по-дебелите килими в стаята.

Ще го оцените и поради факта, че поради ниската си височина от само 9.8 см, той ще почиства дори под дивана, под леглото или под други мебели, ако това е позволено.

Ако има една роботизирана прахосмукачка, която се доближава до съвършенство, това е Roidmi Robot EVE Plus. Той разполага практически с всичко, което бихте могли да пожелаете от устройство в тази категория: елегантен дизайн, отлично качество на материалите, добър капацитет за събиране, отлично представяне и много интелигентни технологии.

Нашето мнение за продукта

Ако има една роботизирана прахосмукачка, която се доближава до съвършенство, това е Roidmi Robot EVE Plus. Това е отлична алтернатива за хора, които търсят интелигентен робот прахосмукачка, който да почиства домовете ефективно и с лекота. Спрете да губите свободното си време за почистване и открийте напълно безпроблемно почистване за всякакви повърхности, като позволите на тази лесна за използване робот прахосмукачка да върши работата вместо вас.

Roidmi Robot EVE Plus

Roidmi Robot EVE Plus (Бял)

Робот прахосмукачка Roidmi Robot EVE Plus, Mop, 5200mAh, Резервоар за вода 250 мл, Контейнер за прах 3л