Ревю на телевизор Samsung AU7172

От дълго време забелязваме, че средният клас на Samsung има отлични телевизори, които се стремят да осигурят на потребителите добра производителност, без да е необходимо да се заплаща твърде висока цена за това. По този повод ще разгледаме по-подробно Samsung AU7172, който ни се струва интересна опция, която се откроява главно с различните функции, които интегрира, балансираната си картина и солидна изработка.

Samsung AU7172

Телевизор Samsung AU7172

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модел Samsung AU7172 – Samsung 43AU7172, Samsung 50AU7172, Samsung 55AU7172, Samsung 58AU7172, Samsung 65AU7172, Samsung 70AU7172, Samsung 75AU7172, Samsung 85AU7172

Още от първият ни досег с телевизора забелязахме, че той има много приятен дизайн, който обикновено не се вижда в средния ценови клас, следователно това му дава положителни точки, особено когато повечето потребители държат изключително много на модерния дизайн.

В нашият тест ние разгледахме 50-инчовата версия, която е идеална за средно големи помещения. Гамата, сред която може да избирате е широка – има наличие от осем различни размера на екрана.

Откриваме добър външен вид отпред, който осигурява тънки рамки, които предлагат елегантна среда и придават на телевизора повече присъствие. Рамката в долната част, на която централно е поставено малко лого „Samsung“, не е много по-голяма.

И ако не монтирате своя AU7172 на стена, неговите пластмасови бумерангови крачета, които се монтират изключително лесно ще продължат неговата минималистичната атмосфера.

Имайте предвид, че те са доста далеч един от друг – така че дори екран, който е сравнително тънък като 50-инчовия модел, който тестваме тук, се нуждае от сравнително широка повърхност, на която да стои.

Качество на изображението

Samsung AU7172 има качество, което според нас е достатъчно, за да гледате любимото си съдържание. Това се дължи на добрата оптимизация, която са внедрили, също така включва определени технологии, които подобряват изживяването. На първо място, предлага 4K резолюция, за да видите по-реалистични детайли.

Този модел е част от гамата екрани Crystal UHD на Samsung и като такъв е 4K LCD/LED устройство със задно осветяване, разположено около краищата на екрана. Качеството на картината се управлява от процесора Crystal Processor 4K на компанията.

Experienta Smart TV la rezolutie 4K

Що се отнася до HDR, добре, работата на Samsung е както обикновено – което означава HLG, HDR10 и HDR10+ технологии, но все пак липсва Dolby Vision.

PurColor на Samsung и Crystal Processor 4K се комбинират, за да произведат по-широка цветова гама без проблеми с ивиците, докато процесорът също така се смята, че допринася за подобрено мащабиране на съдържание под 4K и адаптивна звукова система, която може автоматично да регулира аудио профила на телевизора според нуждите вида на съдържанието, което гледате.

Основният недостатък обаче е неговият Edge LED панел, тъй като забелязахме, че в зависимост от околната среда можем да получим някои загуби на качество. Това най-често се забелязва при много тъмна или ярка среда, тъй като този тип подсветка не достига необходимата мощност.

Очевидно на тази цена качеството на изображението не отговаря на това, което могат да предложат най-добрите телевизори като цяло – но в сравнение с най -добрите телевизори от същия ценови клас, няма да намерите такова добро качество при толкова големи размери на екрана.

В началото споменахме, че този модел разполага с някои функции, които ще ни предложат по-добро изживяване. Тук подчертаваме присъствието на PurColor, който увеличава спектъра от цветове с идеята те да бъдат експонирани по по-жив и интензивен начин, за да могат да се визуализират по-добри детайли.

За постигане на плавни изображения е интегрирана новата технология Motion Xcelerator Turbo, която предлага големи предимства при игра. За да работи всичко оптимално разполагаме с 4K процесор. Не можем да забравим, че този модел ни предлага HDR+ съвместимост, която ще ни даде по-резки и прецизни изображения.

Качество на звука

Основната слабост на този модел е качеството на звука и не го казваме, защото го смятаме за лошо, но не е достатъчно за най-взискателното съдържание. Детайлът се крие в високоговорителите му, които едва достигат обща мощност от 20W.

Честно казано, Samsung звучи сравнително отчетливо през средния диапазон, така че диалогът е лесен за проследяване.

Предимство за модела е, че включва подобрения като Adaptive Sound, Dolby Digital Plus и Q-Symphony, за да чуете по-завладяващ и прецизен звук, особено в диалози. Въпреки това, за да се постигне качествен звук, ще е необходимо да си закупите допълнителен саундбар.

Свързаност

Както може да очаквате от телевизор, проектиран да достигне доста ниска цена, то от Samsung не случайно са орязали от портовете.

Телевизорът все пак разполага с всички основни връзка, които осигуряват необходимите конектори за получаване на изживяване според нуждите на средно статическия потребител.

Като начало откриваме три HDMI 2.0 входа, които са идеални за предаване на сигнала от външни устройства. Имаме един USB, който можем да използваме, за да възпроизвеждаме съдържание или да го записваме, ако искаме. Ще намерите още Ethernet вход, RF антена за свързване и връзка за CI слот.

По въпроса за безжичната връзка подчертаваме наличието на Wi-Fi, Bluetooth и DLNA.

Основни функции

Samsung AU7172 работи със собствена операционна система, известна като Tizen, която се отличава с отличната си работа и се счита за една от най-добрите, особено защото идва с много добра оптимизация и сигурност, също така има каталог от доста приложения, сред които Amazon Prime Video, Netflix, YouTube, Rakuten, Apple TV и Disney+ и други.

Трябва да подчертаем някои изключителни функции за тази система, например Tap View, който ни позволява да възпроизвеждаме съдържание директно от нашия смартфон, най-доброто от всичко е, че го открива автоматично, като по този начин ни улеснява много да го възпроизвеждаме. Идеален за преглед и управление на вашите социални мрежи.

Друга забележителна функция е Samsung TV Plus, която ни позволява да гледаме няколко канала безплатно. Сякаш това не беше достатъчно, той има режим на игра, който ни позволява да се наслаждаваме на по-плавни и прецизни движения с много високо качество на изображението. Без съмнение, този модел е чудесен вариант, без да се налага да харчите твърде много.

Телевизорът няма интегриран гласов контрол, но ако вашият Samsung е в обща мрежа, той може да се управлява с помощта на интелигентен високоговорител Amazon Alexa или Google Assistant. Освен това той има собственото приложение за управление наречено Smart Things, което е също толкова полезно.

Нашето мнение за продукта

Ако търсите изгоден 4K телевизор от реномирана марка, то Samsung AU7172 страхотен избор поради няколко причини. Огромното разнообразие от размери на екрана, някои много приятни акценти в спецификациите и някои наистина впечатляващи аспекти на производителността на 4K картината го правят доста убедителна бюджетна опция.

За:

  • Страхотен дизайн
  • Добро качество на изображението
  • Съвместим с HDR+
  • Операционна система
  • Достъпна цена

Против:

  • Може да предложи повече портове
  • Няма Dolby Vision HDR
  • Качество на звука
Samsung AU7172

Samsung 43AU7172

Телевизор Samsung 43AU7172, 43″ (108 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung AU7172

Samsung 50AU7172

Телевизор Samsung 50AU7172, 50″ (125 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung AU7172

Samsung 55AU7172

Телевизор Samsung 55AU7172, 55″ (138 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung AU7172

Samsung 58AU7172

Телевизор Samsung 58AU7172, 58″ (146 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung AU7172

Samsung 65AU7172

Телевизор Samsung 65AU7172, 65″ (163 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung AU7172

Samsung 70AU7172

Телевизор Samsung 70AU7172, 70″ (176 см), Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G

Samsung AU7172

Samsung 75AU7172

Телевизор Samsung 75AU7172, 75″ (189 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung AU7172

Samsung 85AU7172

Телевизор Samsung 85AU7172, 85″ (214 см), Smart, 4K Ultra HD, LED