Ревю на сушилня Samsung DV90TA040AX/LE


Samsung DV90TA040AX/LE е идеалния избор за вас, търсите високопроизводителна сушилня, оборудвана с най-новите технологии и икономична по отношение на консумацията, при това на добра цена.

Samsung DV90TA040AXLE

Samsung DV90TA040AX/LE

Сушилня Samsung DV90TA040AX/LE, Термопомпа, 9 кг, Клас A++, Quick Dry, Optimal Dry, Wrinkle Prevent, Smart Check, Inox

 

Samsung DV90TA040AX/LE е с капацитет на сушене до 9 кг. Сушилнята е проектирана така, че да изсуши прането в кратък срок , като ви спестява ценно време и неудобството от това да простирате навън, особено през студените месеци.

Уреда разполага със специални програми, които ще се погрижат максимално добре за вашите дрехи – включително и за най-деликатните от тях.

Моделът изглежда добре от естетическа гледна точка и е с размери: 85 см височина, 60 см ширина и 60 см дълбочина.

Тази сушилня е оборудвана с високоефективен инверторен мотор, който извежда набор от предимства, който може да усетите още при първото използване на уреда – ниска консумация на енергия и ниско ниво на шум, за да може да използвате уреда по-всяко време на денонощието.

Технологията с термопомпа предлага по-енергоефективен, икономичен и щадящ начин за сушене на вашите дрехи.

Сушилнята е с енергиен клас A++, тъй като използва хладилен агент вместо електричество, за нагряване на въздуха, и рециклира въздуха, за да не хаби енергия.

Специалният дизайн на барабанът позволява на сушилнята да повдига прането по време на центрофугиране, което улеснява горещият поток въздух да достига до дрехите и да ги изсушава равномерно без да ги мачка за по-лесно гладене.

Управление

Samsung DV90TA040AX/LE

Контролният панел е оборудван с LCD дисплей устойчив на пара и вода, който ви показва информация за всяка избрана от вас програма и нейната продължителност. А чрез въртящият селектор може да избирате необходимата за вас програма за сушене удобно и лесно. Чрез останалите тъч бутони може да настройвате и останалите функции сред които:

 • функцията за предотвратяване на намачкване на дрехите;
 • степента на изсушаване;
 • функцията за защита от деца;
 • отложения старт от 1 до 24 часа;
 • функцията Smart Check, която ви позволява да проверите състоянието на сушилнята чрез вашия смартфон, ако с нея е възникнал някакъв проблем.

Основни функции

Тази сушилня Samsung се отличава с високата си енергийна ефективност A++. Това е така, заради интегрираните високопроизводителни сензори за температура и влажност, които определят процеса на сушене и консумацията на енергия в зависимост от теглото на дрехите.

Това е силно предимство, тъй като продължителността на програмите е значително намалена, спрямо степента на влажност и теглото на дрехите, които искате да изсушите.

Функцията за отложен старт ви позволява да програмирате старта на следващата програма за сушене. Това е изключително удобно, особено ако искате програмата да приключи в определено време, например когато се върнете у дома след разходка или пазаруване. Може да отложите старта на програмата до 24 часа.

Уредът има специална система за заключване от деца, която може да бъде активирана, за да предотврати промяната на зададената програма след като тя е стартирала – така може да сте спокойни, ако малчуганите си играят около сушилнята.

Тази сушилня е супер лесна поддръжка с новият филтър 2 в 1, който е лесен за почистване и спомага за поддържане на ефективността на сушене и енергийна ефективност. И за да бъде още по-лесно, две аларми ви напомнят, когато филтърът и топлообменникът се нуждаят от почистване.

Тази сушилня е оборудвана със системата Optimal Dry със сензори за влажност и температура, които адаптират времето за сушене и консумацията на енергия към теглото на всяко зареждане на прането, за най-добри резултати от сушене. Това гарантира оптимална ефективност на времето на цикъла и консумацията на енергия и в допълнение предотвратява пресушаването на вашите дрехи.

Уникалният, леко вълнообразен дизайн на барабана Diamond Drum, с диамантени ръбове, е изключително деликатен с дрехите. Малките отвори за вода също помагат за защита на тъканта, предотвратявайки залепването на дрехите.

Този модел също така има много ефективна система за филтриране, която улавя и най-малките мъхчета. Включва допълнителен филтърен слой, който събира всички мъхове на едно място. Две аларми ви напомнят, когато филтърът в долната част на сушилнята се нуждае от почистване.

Трябва само да почистим двойния филтър, поставен пред изпарителя след всеки цикъл на сушене, за да поддържаме силен въздушен поток и ниска консумация на енергия. Това позволява оптималното функциониране на сушилнята, както когато е била нова, цикъл след цикъл.

Системата за автоматично наблюдение на грешки Smart Check открива и диагностицира проблеми и предоставя прости решения за отстраняване на неизправности, използвайки приложение за смартфон през вашата Wi-Fi мрежа. То работи след като инсталирате специално приложение, съвместимо с телефони с операционни системи Android или Ios.

Програми

Моделът разполага с 16 програми, сред които:

 • Ризи – предназначена е за сушене на много тънки ризи и блузи, без да се надвишава максималното натоварване от 2 кг.
 • Лесно гладене (Iron Dry) – улеснява гладенето на дрехи, така че накрая прането да остане леко влажно. Максимално допустимото натоварване е 2 кг.
 • Деликатни материи – е предназначена за изделия от деликатни материали, като максималното допустимо натоварване е 2 кг.
 • Вълна – подходяща е за пране от вълна, като максималното допустимо натоварване е 1 кг.
 • Хавлиени кърпи – предназначена е за сушене на кърпи за баня, като максималното препоръчително натоварване е 4 кг.
 • Спално бельо – идеална е за спално бельо, легла, максималният препоръчителен капацитет е 2 кг.
 • Якета (Outdoor) – препоръчва се за сушене на ски екипировка и други артикули от шуклек, стреч и микрофибър, без да се надвишава максималното натоварване от 2 кг.
 • Памук – препоръчва се за сушене на памучни изделия, като максималният препоръчителен капацитет е 9 кг.
 • Смесено – може да поставите както памучни, така и синтетични материали, като максималният препоръчителен капацитет е 9 кг.
 • Синтетика – препоръчва се за изделия от синтетични материали като полиестер, полиамид и други подобни материали, без да се надвишава максималното натоварване от 4 кг.
 • Бързо сушене (Quick Dry 35′) – осигурява бързо сушене на до 1 кг артикули.
 • Време за сушене – позволява да регулирате продължителността от 30 минути до 150 минути.
 • Топъл въздух – има за цел да изсуши прането с горещ въздух.
 • Студен въздух – включва проветряване на дрехите, използване на студен въздух, като по този начин помага за премахване на неприятните миризми от тъканта.

Енергийна ефективност и шум

Сушилня Samsung DV90TA040AX/LE, Термопомпа, 9 кг, Клас A++, Quick Dry, Optimal Dry, Wrinkle Prevent, Smart Check, Inox

Тази сушилня е със сравнително добра  енергийна ефективност клас A++, консумация на енергия 258 kWh за година и ниво на шум до 65 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е модерна сушилня, която се справя ефективно при всяко сушене, а освен това е изключително просторна и икономична. Повечето потребители, които използват уреда смятат, че са направили много добър избор за своите нужди и са доволни от начина, по който устройството си върши работата. Тя е лесна за използване, има всички необходими програми и освен това е доста тиха. Препоръчваме я на всеки, тъй като нейното съотношение между цена и качество е едно от най-добрите в момента.

Samsung DV90TA040AXLE

Samsung DV90TA040AX/LE

Сушилня Samsung DV90TA040AX/LE, Термопомпа, 9 кг, Клас A++, Quick Dry, Optimal Dry, Wrinkle Prevent, Smart Check, Inox