Ревю на пералня със сушилня Whirlpool FWDG971682EWSVEUN


Whirlpool FWDG971682EWSVEUN е комбинирана пералня със сушилня, предлагаща всичко необходимо, от което бихте имали нужда, при това на отлична цена.

Whirlpool FWDG971682EWSVEUN

Whirlpool FWDG971682EWSVEUN

Пералня със сушилня Whirlpool FWDG971682EWSVEUN, 9кг пране, 7 кг сушене, 1600 об/мин, Клас D, Технология 6th Sense, FreshCare+, Инверторен мотор, Цифров дисплей, Бял

 

Тази пералня със сушилня Whirpool има е с модерен и елегантен дизайн с голям люк с диаметър 34 см с отвор от 165 градуса, където може лесно да вмъкнете вашето пране.

Пералнята има стандартни размери: 85 см височина, 59.5 см ширина и 60.5 см дълбочина, което прави машината сравнително лесна за позициониране дори и в по- малки помещения.

Тази пералня със сушилня Whirlpool е изработена от висококачествени части и материали, гарантиращи ѝ дълъг живот.

Уредът е пригоден да осигурява тиха работа от 54 dB при пране и 83 dB при центрофугиране, отговарящи на най-високите стандарти.

Плавната и тиха работа ви позволява да перете дрехите си, без да безпокоите цялата къща.

В допълнение, цифровата система за контрол на баланса гарантира, че прането е правилно разпределено във ваната на пералната машина, така че шумът и вибрациите, произвеждани по време на процеса на пране/изстискване, ще бъдат намалени до минимум.

Максималният капацитет при пране е 9 кг. А максималната ѝ скорост на въртене от 1600 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко едно зареждане.

Докато капацитета на сушене на дрехи е 7 кг., което е напълно достатъчно с оглед размерите на уреда.

Може да променяте скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането и предпочетената от вас програма.

Управление

Whirlpool FWDG971682EWSVEUN

Контролният панел е изключително интуитивен, състоящ се от LED дисплей, устойчив на пара и вода, който ви показва различна информация за избраната от вас програма, скорост на центрофугиране, общата продължителност и етап на програмата за пране. Освен това е включен и въртящ се селектор, от който може да избирате програмите за пране, с които е оборудван този модел.

Основни функции

Бутона за заключване ви позволява да заключите бутоните на пералнята, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

Още една защитна функция е заключването на вратата след започване на всяка програма, което изключва възможността от инциденти.

Уреда разполага с балансираща системи за намаляване на вибрациите и шума.

Този модел пералня напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна. Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е пригодена да осигури програма на изпиране за всеки тип тъкан.

Пералнята разполага с датчици за откриване на пяна, откриване на небалансирано натоварване, загуба на препарати и водна система, които гарантират безопасността на уреда.

Функцията FreshCare+ ви позволява да съхранявате дрехите свежи след изпиране. Без повече да се тревожите, ако дрехите ви останат за по-дълго време в пералнята, след края на изпирането. Благодарение на функцията FreshCare+, дрехите остават свежи до 6 часа след края на прането.

Освен това с новата гама перални машини FreshCare+ от Whirlpool ще разполагате с повече време за вашето семейството и любимите ви занимания.

Ако сте избрали опцията FreshCare+ след края на цикъла, през барабана се процежда тънка струя пара, която в комбинация със специфичните движения на барабана поддържа свежо прането до 6 часа. Функцията спомага и за по-лесно гладене на дрехите.

В допълнение Функцията FreshCare+ предотвратява развитието на бактерии и неприятни миризми, ако нямате възможност да извадите вашите дрехите веднага след изпиране.

*Опцията FreshCare+ не е съвместима с програми за пране на деликатни материи и завивки.

Допълнителни функции

Вградената инжекционна система и специалните движения на барабана осигуряват ефективна грижа за прането, през цялото време докато то е в пералнята.

Интуитивният дисплей с модерен дизайн осигурява удобно ползване. Въртящ се селектор на програми ви позволява лесно избиране на желаните опции за пране.

Независимо от това дали перете дрехи за бебета или възрастни, можете да се възползвате от различни технологии и опции, в зависимост от материята и времето, с което разполагате за постигане на идеални резултати.

Технологията Sixth Sense ви гарантира перфектни резултати и качествено изпиране за всички материи. Също така, тя ще ви помагне да спестите от ресурси, изчислявайки точното време, необходимо за идеалното изпиране, спрямо типа и теглото на дрехите.

UK сертификат за алергени – Доказано е, че пералните с FreshCare+ спомагат за предотвратяване и намаляване образуването на акари, бактерии и микроби по време на пране – основните причинители на алергиите.

SenseInverter пране – всичко става максимално лесно. Благодарение на контрола на инверторния мотор, нивата на шум значително намаляват, тъй като се променя и бързината на въртене. Специалните сензори гарантират оптимални резултати при пране.

Може да активирате специалната функция за заключване за деца, за да се предотвратите промяната на предварително избраната от вас програма, особено когато децата са склонни да ходят до контролния панел на пералната машина.

Програми за пране

Пералнята разполага с 14 предварително зададени програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Пране и сушене за 45 минути
 • Пране и сушене за 90 минути
 • Смесени – за пране на леко до нормално замърсени издръжливи тъкани от памук, лен, синтетични и смесени нишки.
 • Бели – За пране от нормално до силно замърсени хавлиени кърпи, бельо, покривки за маса и спално бельо и т.н. от издръжлив памук и лен. Само когато е избрана температура от 90°C цикълът има фаза на предпране преди фазата на основното пране. В този случай се препоръчва да се добави перилен препарат както в отделението за предпране, така и в отделението за основно пране.
 • Памук – от нормални до силно замърсени издръжливи памучни изделия.
 • Памук 40 °C и  60 °C  – е програма за пране на нормално замърсени памучни дрехи. Стандартна програма за памучни дрехи при 40 °C и 60 °C и най-ефективна по отношение на консумация на вода и енергия.
 • Спортни – За пране на леко замърсени спортни дрехи (анцузи, шорти и др.). За най-добри резултати се препоръчва да не се превишава максималното количество пране, посочено в „таблица с програми“. Препоръчително е да използвате течен перилен препарат и да се добави количеството, подходящо за половин зареждане.
 • Пухени завивки – За пране на пълнени с пух дрехи и завивки, като например двойни или единични завивки, възглавници и анораци. Препоръчително е такова пране да се зарежда в барабана със сгънати навътре ръбове и да не се превишават ¾ от обема на барабана. За оптимално пране се препоръчва да се използва течен перилен препарат.
 • Дънки
 • Центрофуга + източване – Центрофугира прането, след което източва водата. Препоръчва се да се използва за издръжливи артикули. Ако изключите цикъла на центрофугиране, машината само ще източи водата.
 • Изплакване + центрофуга – цикъла изплаква и след това центрофугира. Препоръчва се да се използва за издръжливи артикули
 • Бързо пране  30’ За бързо пране на леко замърсени дрехи. Този цикъл е с продължителност само 30 минути и пести време и пари.
 • Цветно 15° – Този цикъл помага за запазване на цветните дрехи при пране със студена вода (15°C) и използва по-малко енергия за нагряване на водата като все пак предлага удовлетворителни резултати от прането. Подходящ за леко замърсени дрехи без петна. Този цикъл предлага резултати от прането, сравними с 40°С смесени, но при температура само от 15°C
 • Вълна – Всички вълнени дрехи могат да се перат с програмата „Вълна“, дори и тези, които имат етикет „само за ръчно пране“. За най-добри резултати използвайте специални почистващи препарати и не превишавайте посоченото максимално количество килограми пране.
 • Деликатни дрехи – За пране на особено деликатни артикули. Препоръчително е да обърнете дрехите отвътре навън
  преди пране.
 • Синтетични за пране на нормално замърсени дрехи от синтетични тъкани (като полиестер, полиакрил, вискоза
  и др.) или смеси памук/синтетични.
 • Чисто+ е опция, която работи на 3 различни нива (Интензивно, Ежедневно и Бързо), които са специално предназначени за задаване на правилното действие в зависимост от вашите нужди от почистване: Интензивно : тази опция е предназначена за високи нива на замърсяване и за отстраняване и на най-упоритите петна. Ежедневно : тази опция е предназначена за отстраняване на ежедневни петна. Бързо : тази опция е предназначена за отстраняване на
  леки петна.
 • Отложен старт 
 • Опции – има възможност с помощта на бутоните над дисплея да направите допълнителни промени (градуси за изпиране и скорост на въртене) в предварително зададените програми за пране.
 • Интензивно изплакване – чрез избиране на тази опция ефикасността на изплакването се увеличава и се гарантира оптимално отстраняване на перилния препарат. Тя е по-специално полезна за чувствителна кожа. Натиснете бутона веднъж, два пъти или три пъти, за да изберете допълнително 1 +1 , 2 +2 или 3 +3 изплаквания след стандартния цикъл на изплакване и за отстраняване на всички следи от перилен препарат.
 • FreshCare+ – Тази опция подобрява резултатите от прането чрез генериране на пара, за да се потисне разпространяването на главните източници на лоши миризми в пералнята. След фазата на генериране на пара пералнята ще извърши деликатно центрофугиране чрез бавно въртене на барабана. Опцията Свежа грижа+ стартира след края на цикъла и продължава най-много 6 часа, като Вие можете да я спрете по всяко време чрез натискане на някой бутон на контролния панел или чрез завъртане на ключа. Изчакайте около 5 минути, преди да отворите вратичката.
 • Температура
  Всяка програма има предварително дефинирана температура. Ако искате да промените температурата, натиснете бутона „Температура“. Стойността се изписва на дисплея.
 • Центрофуга Всяка програма има предварително дефинирана скорост на центрофугиране. Ако искате да промените
  скоростта на центрофугиране, натиснете бутона „Центрофуга“. Стойността се изписва на дисплея.

Енергийна ефективност

Пералня със сушилня Whirlpool FWDG971682EWSVEUN, 9кг пране, 7 кг сушене, 1600 об/мин, Клас D, Технология 6th Sense, FreshCare+, Инверторен мотор, Цифров дисплей, Бял

Уредът има енергийна ефективност клас A и ниско потребление на ресурси, като средната консумация на вода на година е 19 000 литра (само пране), а средна годишна консумация на енергия е 234 kWh само при пране и 1224 kWh при пране и сушене.

Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби е клас D, а ефективността на сушене е клас E.

Нашето мнение за продукта

Определено това е страхотна перална със сушилня, предлагаща се на отлична цена. Препоръчваме ви я, ако имате нужда от комбинирана пералня със сушилня, която разполага с богати функции и програми, сред които и впечатляващата FreshCare+ технология. Модела е изключително ефикасен при пране и премахва всички петна, а освен това сушилнята се грижи за това да извадите дрехи готови за гардероба.

Whirlpool FWDG971682EWSVEUN

Whirlpool FWDG971682EWSVEUN

Пералня със сушилня Whirlpool FWDG971682EWSVEUN, 9кг пране, 7 кг сушене, 1600 об/мин, Клас D, Технология 6th Sense, FreshCare+, Инверторен мотор, Цифров дисплей, Бял