Ревю на съдомиялна Samsung DW60M6040FW/EC


Samsung DW60M6040FW/EC е модерна съдомиялна машина, разполагаща с най-модерните функции и програми при борбата с мръсните съдове и в същото време имаща отлично съотношение между цена и качество.

Samsung DW60M6040FWEC

Samsung DW60M6040FW/EC

Съдомиялна Samsung DW60M6040FW/EC, 13 комплекта, Клас A++, 6 програми, LED дисплей, 60 см, Бяла

 

Тази съдомиялна машина Samsung изглежда добре по отношение на дизайна, изцяло в бял цвят и е изградена от неръждаема стомана отвътре, което ще гарантира дългосрочната ѝ надеждност.

Контролният панел на този уред е поставен в горната част и е изключително лесен за използване, като има много прост интерфейс, снабден с малък брой бутони и Ice Blue дисплей, който показва оставащото време до края на програмата, работната температура, както и текущия етап на всяко миене.

Уредът разполага с вместимост от 13 комплекта, като е насочен към семейства от 2 до 4 човека. Съдомиялната дава възможност за измиване на достатъчно чинии и чаши или няколко по-големи съдове.

Вътрешното пространство е организирано в две големи отделения със сгъваеми рафтове, едното от които е с регулируема височина с цел по-голямо удобство и възможност за измиване на всеки съд, независимо от неговата големина.

Вътрешното пространство е гъвкаво и има регулируема височина, така че горната кошница може бързо да се вдигне или спусне с 5 см с едно докосване. Създавайки повече пространство в долната кошница можете да поставите съдове с различни размери и форми, като високи тенджери, широки плата и много големи чинии.

Третото чекмедже е гъвкаво и предлага пространство в горната част, където можете да съхранявате малки и леки предмети като прибори за хранене и други. По този начин те са на безопасно място и се почистват безупречно от мощни водни струи.

Дозаторът за препарат се намира във вътрешната страна на уреда, като  е снабден с плъзгаща се система за затваряне, която ви позволява по-лесна употреба.

Основни функции

Съдомиялната е снабдено с функция за отложен старт до 24 часа. Функцията ви позволява да настроите уреда да се включи в удобно за вас време, дори и да не сте вкъщи. Само трябва да въведете времето за започване, да изберете подходяща програма и да заредите съдомиялната с препарат за почистване.

За оптимално измиване на съдовете от съдомиялните машини се изисква омекотена вода (с ниско съдържание на калций). Ако водата във вашият град има висока твърдост, то по съдовете и в машината ще има останали следи от варовик.

Това има негативно влияние върху цикъла на измиване, сушене и полиране на съдовете. От това следва, че системата за омекотяване трябва да бъде снабдена с омекчаваща сол, за да може уреда да функционира максимално ефективно всеки път.

За това разглеждания уред е снабдена с индикатор за сол, намиращ се на дисплея. Той показва дали в съдомиялната машина има достатъчно количество омекчаваща сол. Когато индикаторът за сол се появи на дисплея на уреда, ще знаете, че трябва да напълните резервоара за сол.

Индикаторът за допълнително изплакване ще се появи на дисплея на миялната машина, когато трябва да се напълни резервоара, специално проектиран за допълнително изплакване.

Система за контрол на количеството на водата предпазва домът ви от наводнения. Функцията автоматично настройва необходимото количество вода за всяка стъпка.

В случай на технически проблеми, това устройство ви показва кодове за грешки, които са по-добре обяснени в книгата за експлоатация в специална таблица. Тази функция също е много полезна, защото има за цел да ви предостави правилната информация, когато има грешки в програмирането или дори операцията, като ви предлага решения за грешки в работата.

Програма за заключване за деца ви позволява да заключвате бутоните на съдомиялната машина, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата. Децата могат да играят близо до съдомиялната машина, без да бъдат постоянно наблюдавани.

Процесът на сушене на съдовете се извършва чрез кондензация, като водата се събира в резервоар с с вместимост 5 литра, който се изпразва в определен период от време при всяка програма.

Предварителното нагряване се извършва в топлообменник, който третира скъпоценните ви чаши и порцелан със специално внимание и без рискове.

Програми

Тази съдомиялна разполага с 6 програми, които са необходими за едно домакинство: деликатна, повторно измиване, еко, интензивна, бърза и нормална.

Спестявате време и енергия със зареждане на по-малко съдове с програмата за половин зареждане.

Отмина времето, когато чакахте съдомиялната да се напълни. Настройката половин зареждане ви дава много по-голяма гъвкавост, защото ви позволява да поставяте и почиствате съдове само в долната част. Сега можете да спестите време и енергия, при измиването на по-малки количества и можете да се насладите на удобството да имате чисти съдове винаги под ръка.

Хигиенично изплакване за отстраняване на всички упорити  бактерии. Опцията хигиена може да бъде активирана за определени програми, за хигиенично почистване на всички съдове. Удължава последното изплакване и повишава температурата на водата до 70 ° C, което осигурява по-дълбоко почистване, премахване на бактериите и микробите. Така винаги можете да използвате чиниите, приборите за хранене и готвене без да се притеснявате.

Спестете време с програмата за измиване и изсушаване за 60 минути. Опцията за бързо измиване за 60 минути ви помага да имате чисти и сухи съдове за много по-кратко време. Тя е идеална за зареждане на по-малко съдове, които са леко замърсени и не изискват интензивно почистване като чаши, прибори за хранене и чинии. Те ще преминат през пълен цикъл на измиване и изсушаване само за 60 минути.

В края на всеки цикъл има светлинно известяване за край, появяващо се на LED дисплея.

Енергийна ефективност и шум

Съдомиялна Samsung DW60M6040FW/EC, 13 комплекта, Клас A++, 6 програми, LED дисплей, 60 см, Бяла

Моделът е в клас на енергийна ефективност Е по новите стандарти на ЕС, с изключително ниска консумация на енергия.

Стандартната консумация на вода е 10.5 литра, а на енергия  0.92 kW.

Годишното потребление е 262 kWh, а консумацията на вода за година е 2940 литра за цикъл .

Съдомиялната машина е много тиха, а нивото на шума е с максимална стойност до 44 dB.

Размери и тегло

Уредът е със следните размери (В x Ш x Д) в см: 84.5 х 59.8  х 60  и тегло около 50 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е модерна съдомиялна машина, която има отлично съотношение цена-качество и е подходяща за всяко семейство. Уреда предлага всички необходими функции и програми, при това на супер изгодна цена.

Samsung DW60M6040FWEC

Samsung DW60M6040FW/EC

Съдомиялна Samsung DW60M6040FW/EC, 13 комплекта, Клас A++, 6 програми, LED дисплей, 60 см, Бяла

Samsung DW60M5050FWEC

Samsung DW60M5050FW/EC

Съдомиялна Samsung DW60M5050FW/EC, 13 комплекта, Клас A+, 5 програми, LED дисплей, 60 см, Бяла

Samsung DW60M5050FSEC

Samsung DW60M5050FS/EC

Съдомиялна Samsung DW60M5050FS/EC, 13 комплекта, Клас A+, 5 програми, LED дисплей, 60 см, Inox