SAMSUNG представи официално новият Galaxy Note 9

На 9 Август от Samsung официално представиха новият Galaxy Note 9 в България. Прочетете какви са накратко разликите между предишната версия и тази.

Първото впечатление, което ще ви направи смартфона спрямо предишния модел е по-големият екран. Galaxy Note 9  се отличава още със своята по издръжлива батерия и възможността за огромното съхранение на данни до 1TB.

Камерата има претенция да бъде по-добра, а S-Pena, свързан с Bluetooth, може да активира дистанционно персонализираните команди за бърз достъп. Но един от недостатъците му е, че цената му съвпада с тази на iPhone X.

Може да обобщим плюсовете и минусите така:

 Плюсове 
  • Прекрасен 6.4-инчов дисплей;
  • Голяма батерия и опции за съхранение;
  • Обещаващи подобрения на камерата;
  • Bluetooth S pen с персонализиране на команди.
 Минуси  
  • Висока цена;
  • Малки подобрения сравнено със предишната версия;
  • Липсва HDR видеозапис.

Кратко представяне

Това е един от най-големите Android смартфони, който може да притежавате през 2018 г.

Galaxy Note 9 може да се похвали с голям 6.4-инчов Super AMOLED дисплей, огромна 4000 mAh батерия, подходяща за целодневна работа и капацитет до 512 GB и 8 GB RAM. Устройството позволява съхранение на информация до 1TB  чрез micro SD карта.

Дизайнът на модела наподобява предишната версия и за момента се предлага в следните цветови възможности: Midnight Black (черно) , Lavender Purple (лилаво) и Ocean Blue (синьо).

Galaxy Note 9

Добра новина е, че Galaxy Note 9 всъщност не се чувства по-голям в ръцете от миналогодишния 6.3-инчов Samsung Note 8, както и от 5.8-инчовия Galaxy S9 и 6.8-инчовия Galaxy S9 Plus.

Двойната 12-мегапикселова камера е действително по-добра от предшественика. Тя разполага с технология с двойна оптика и позволява записване видеоклипове от типа Super Slow Motion.

Приложението AR Emoji се завръща с някои по-фини персонализации на аватара.

Изключително добро впечатление прави функцията на камерата за автоматичен оптимизатор на сцените и функциите за откриване на недостатъци, които подобряват снимките.

S-Pen-а сега разполага с Bluetooth за дистанционно управление, което за разлика от Bixby, може да се персонализира.

Например S pen ви дава възможност да правите снимки на разстояние от 9 метра само с един жест.

Лошата новина е, че цената е много по-висока от миналогодишните версии. Пригответе се да платите колкото за нов iPhone X.

Компанията не се притеснява от това да повиши цената на флагмана си поради причината, че вижда своите купувачи като хора, които прекарват много време с телефона си и искат най-доброто за парите си и биха били склонни да платят за това.

Galaxy Note 9 със сигурност измества Galaxy S9 Plus като най-добрият андроид смартфон, но дали ще може да се пребори с очакваният нов iPhone – предстои да разберем на есен.