Ревю на хладилник Samsung RT38K5435S9/EO


Samsung RT38K5435S9/EO би бил перфектният избор за вас, ако търсите компактен и ефективен хладилник с горен фризер с много екстри, при това на отлична цена.

Samsung RT38K5435S9/EO

Samsung RT38K5435S9/EO

Хладилник с 2 врати Samsung RT38K5435S9/EO, 384 л, Клас F, Full NoFrost, Twin Cooling Plus, Компресор Digital Inverter, Дисплей, LED осветление, Inox

 

За максимално улеснение и функционалност уредът е проектиран така, че фризера да е поставен отгоре, а хладилника отдолу.

Максималният нетен капацитет от 384 литра се разпределя между 295 литра за хладилника и 89 литра за фризер.

Това е практичен хладилник за семейства с разнообразни кулинарни предпочитания.

Дизайнът му е много привлекателен с покритие от инокс .

Той дава усещането за стил и елегантност, като би се вписал перфектно във всеки модерен дом и най-вече кухня.

Моделът би бил перфектен избор за по-голяма част от домакинствата в България, заради:

 • оптималният си капацитет от 384 литра;
 • системата за автоматично размразяване Full No Frost в двете части на уреда;
 • и не на последно място, заради високо ефективния компресор на Samsung Digital Invertor от ново поколение.

Управление

Уредът е LCD дисплей за управление е със сензорен, който дава възможност за независимо регулиране на температурата в хладилника и фризера.

Чрез контролния дисплей може да регулирате:

 • Информация и контрол на температурата във фризера;
 • Информация и контрол на температурата в хладилника;
 • Предупредителен индикатор за отворена врата.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Samsung RT38K5435S9/EO е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Този хладилник осигурява бързо много студен въздух за бързо замразяване или охлаждане. С докосване само на един бутон Power Cool бързо охлажда храната и напитките, а Power Freeze е великолепен за замразяване или уплътняване на замразена храна или получаване на лед.

Системата Twin Cooling Plus™ охлажда отделенията поотделно, за да спре разпространението на нежеланите миризми от хладилника към фризера.

Twin Cooling Plus™ създава благоприятна среда за запазване на прясната храна в хладилника със 70% влажност в сравнение с 30% при стандартните хладилници с разположен отгоре фризер. Така хранителните продукти се запазват пресни за по-дълго време, без да се изсушават.

Функции на хладилника

Хладилник с 2 врати Samsung RT38K5435S9/EO, 384 л, Клас F, Full NoFrost, Twin Cooling Plus, Компресор Digital Inverter, Дисплей, LED осветление, Inox

Рафтовете за съхранение на храна са 4 на брой и са изработени от закалено стъкло.

Освен, че се почистват изключително лесно и имат много добра устойчивост на тежести.

В долната част се намира специално пространство за съхранение за пресни зеленчуци и плодове. То ще ви позволи да ги задържите свежи за дълго време.

В този модел също така има и голямо пространство за съхранение на големи кутии от мляко и сок в рафтовете на вратата, както и за други продукти.

В най-горната част на хладилника има специално отделение предназначено за съхранение на млечни продукти и месо, което ги запазва свежи за по-дълго.

 

Функции на фризера

Камерата е разположена в горната част, като горния рафт предоставя възможност за съхранение на месо, риба или зеленчуци.

На долния рафт е разположен подвижен уред за правене на лед, а до него има пространство за още продукти, като например за кутия от сладолед.

Фризера предлага множество възможности за замразяване, включително бързо замразяване и функция за правене на лед.

Други

Вратите на хладилника са реверсивни с вертикални дръжки на отваряне от дясно.

Освен това предоставя най-добрите възможности за съхранение. Може много лесно да превърнете хладилника във фризер, за да запазите прясна храната, която искате да съхраните през различните сезони или специални поводи.

Хладилника е снабден с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и бактерии. Това е така с цел поддържането на свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Вратата има два фиксирани рафта, на който може да съхранявате дребни хранителни продукти, като масло например.

Уредът има много добра степен на изолация с автономност без ток до 13 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия през топлия сезон и в райони с температура на околната среда с климатичен клас: SN – T проектиран да работи икономично на температура в диапазона от + 10 ° C през зимата и до + 43 ° C през лятото.

Енергийна ефективност

Хладилник с 2 врати Samsung RT38K5435S9/EO, 384 л, Клас F, Full NoFrost, Twin Cooling Plus, Компресор Digital Inverter, Дисплей, LED осветление, Inox

Енергийната ефективност на този модела е добра и той се отличава с клас F по най-новите европейски разпоредби за енергийна ефективност, а годишна консумация на енергия е едва 280 kWh.

Дигиталните инверторни компресори на Samsung имат следните предимства:

 • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на  бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
 • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните хладилници със същия капацитет.
 • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
 • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
 • Инверторния компресор също така позволява изключителна тихата работа на уреда, с много ниско ниво на шум до 40 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 178.5 x 67.5 x 71.5 и тегло 66 килограма.

Нашето мнение за продукта

Този хладилник Samsung притежава много технологични иновации и е със страхотен дизайн, който би се вписал във всяка една кухня. Препоръчваме го на по-голяма част от домакинствата в България, заради неговия оптимален капацитет, множество функционалности и високата енергийна ефективност.

Samsung RT38K5435S9/EO

Samsung RT38K5435S9/EO

Хладилник с 2 врати Samsung RT38K5435S9/EO, 384 л, Клас F, Full NoFrost, Twin Cooling Plus, Компресор Digital Inverter, Дисплей, LED осветление, Inox