Ревю на телевизор Samsung TU7092

Samsung TU7092 добър избор за вас, ако търсите смарт телевизор от имиджова марка, който включва най-съвременните технологии, които позволяват перфектна картина и звук за тази цена.

Samsung TU7092

Преглед на телевизор Samsung TU7092 – размери, спецификации, всичко, което трябва да знаете.

Според нас дизайнът е много важен за всеки телевизор, тъй като той придава усещане за стил и елегантност на всеки дом и най-вече стая, в която е поставен.

От самсунг определено са се справили отлично и с този модел, тъй като той е изключително тънък и създаден в минималистичен стил и поставя нови стандарти в класът си.

Не бихме стигнали толкова далеч, че да наречем моделът Samsung TU7092 най-добрият Ultra HD телевизор, но рядко виждахме толкова добре оборудван телевизор, който е в крак с актуалните и последните тенденции, поради което се класира високо в нашата класация.

Този Smart TV е с операционна система Tizen OS , която ще ви отведе в очарователния свят на различни развлечения. Освен това сърфирането в интернет и използването на различни приложения се превръща в истинско удоволствие.

Качество на картината

Този телевизор има дисплей с невероятно качество на картината благодарение на високата Ultra HD 4K резолюция.

Разбира се, тя няма същото качество като телевизорите QLED, но все пак е много добър компромис.

4K UHD надвишава FHD разделителната способност с 4 пъти повече пиксели, което дава на очите ви ясни и богати детайли. Вашето зрително изживяване се съчетава с реалността на сцената.

Една от най-важните характеристики на екрана е високо динамичният обхват HDR10+.

Това е една от последните HRD технологии, които Samsung са разработили и е много полезна при гледане на цветно съдържание.

Технологията HDR10 осигурява изключително качество на изображението с автоматично оптимизирана яркост, цвят и контраст за всеки кадър. С подобрено визуално изживяване ще можете да видите течни и ясни изображения, които се доближават до преживяването на живот в кино.

Високият динамичен диапазон (HDR) увеличава яркостта на вашия телевизор, така че можете да се насладите на огромен спектър от цветове и детайли, дори при тъмни сцени.

Качеството на изображенията, които ще ви впечатлят, стават възможни благодарение на процесора от ново поколение, който обработва цвета, оптимизира високото контрастно съотношение и контролира HDR функцията.

Скоростта на движение на изображенията е много висока, което позволява гладки кадри. Това е много важно, когато гледате сцени с бързи движения, като например спортни предавания или екшън филми.

Влезте в играта по-бързо с функцията Game Enhancer, който оптимизира вашия екран, за да имате повече контрол с по-малко забавяне при игране.

Изживейте играта, в най-впечатляващата ѝ форма, лишена от феномена „замъгляване на движението“ и без прекъсвания.

Този модел има интегрирана технологията 4K Upscaler, която подобрява изображенията с ниска разделителна способност на екрани от HD или Full HD в 4K резолюция.

Има няколко стъпки, свързани с адаптирането на HD изображение за екран с по-висока разделителна способност. Процесът започва с анализ на получения сигнал, за да се определи какъв тип и резолюция е – телевизия на живо или стрийминг, HD или Full HD.

След това идва намаляване на шума. След това ръбовете, текстурите и детайлите се анализират и изострят съответно, така че сигналът да се преобразува, за да съответства на разделителната способност на родния панел.

Цветовете изглеждат удивително живи благодарение на кристално ясните тонове и яркостта. Това се дължи на технологията PurColor на Samsung, която позволява на телевизора, за да направи най-много нюанси на цвят за оптимална производителност на картината.

Докато повечето телевизори се фокусират върху точките за регулиране на основния цвят червено, зелено и синьо, PurColor се фокусира върху основните и вторичните цветове магента, циан и жълто.

Като заключение бихме казали, че този нов модел идва с по-широка гама от цветове, а изображенията стават още по-реалистични.

Освен това този модел има интегрирана и технологията UHD Dimming. Основното предимство на локалното затъмнение е, че телевизорът ще възпроизвежда по-реалистични и по-дълбоки черни тонове, като изобразеното изображение е подобно на това на OLED телевизор.

Кристалният дисплей гарантира цветна оптимизация, така че можете да видите всякакви фини детайли. Вярваме, че наистина ще бъдете изумени!

Звук

Звукът се осигурява от два високоговорителя с обща мощност 20 w, която се характеризира с превъзходни звукови характеристики.

Освен това с технологията Multiroom Link можете лесно да настроите звукова система, която работи в целия ви дом.

Със Samsung TU7092 ще се насладите на жив, висококачествен съраунд звук от цялото си любимо съдържание с Dolby Digital Plus. Независимо дали гледате филми, телевизионни предавания, онлайн видеоклипове или концерти, то технологяита Dolby Digital Plus гарантира, че винаги получавате постоянно качество на звука.

Dolby Digital Plus е аудио технология, базирана на Dolby Digital 5.1, стандартният набор за звуци в кино, излъчване и домашно кино. Това е част от цялостната екосистема, която включва създаване на съдържание, разпространение на програми, производство на устройства и опит на клиентите.

Свързаност

Предаването и приемането на телевизионни канали и програми се осигурява от DVB-T/T2 DVB-C DVB-S/S2 тунери.

С интегрирания плейър телевизорът позволява лесно възпроизвеждане на мултимедийно съдържание от външни източници (USB / HDD стик), използвайки високоефективен алгоритъм, необходим в процеса на мащабиране, когато искате да гледате съдържание с по-ниска разделителна способност.

Връзката с мрежата се осъществява чрез интегрирана Wi-Fi технология и чрез слота CI + (HDMI-CEC), със следните основни конектори: USB порт и два HDMI порта .


Основни функции

Samsung TU7092 е смарт телевизор, който можете да свържете към интернет и да разглеждате онлайн съдържание, като интелигентното му дистанционно може да ви улесни допълнително при сърфирането ви във мрежата.

Интегрираната операционна система от Sasmsung Tizen OS ви дава интуитивен достъп до съдържание.

Имате достъп и да се наслаждавате на страхотно съдържание от най-големите стрийминг компании като: Netflix, Amazone Prime и Google Play Movies & TV.

Освен това този модел работи със смарт устройствата на Amazon Alexa и Google асистент за управление на телевизора през гласови команди.

Може да използвате гласа си, за да правите неща като изключване на телевизора, увеличаване или намаляване на силата на звука, промяна на настройките на режима на картината и други.

Може също да търсите съдържание в Netflix с искания като „покажи ми всички филми на Marvel“ или да получавате актуализации за времето от интернет

Може да имате достъп или да изтегляте много приложения от Samsung маркет или да гледате филми, спортно съдържание или друг вид съдържание от интелигентния хъб.

Този модел става още по-интелигентен със Smart Hub и One Remote. Те предоставят цялото съдържание в ръцете ви – от приемника, до конзолата ви за игри, приложения и телевизия на живо.

Друга добра функция е USB & BT HID, която ви позволява да свържете клавиатура и мишка към телевизора, което ще допринесе до по-доброто преживяване при сърфирането в интернет.

Може да споделяте екрана на смарт телефона си с телевизора или обратно чрез телевизора, за да гледате през мобилно устройство.

Четири ядреният процесор може лесно да обработва всеки тип игра или приложение без да имате забиване на екрана, докато се забавлявате.

Телевизорът има и вградена функция AirPlay 2, с която можете да предавате или споделяте съдържание от устройства на Apple на екрана на телевизора.

Можете безпроблемно да възпроизвеждате видеоклипове, музика, снимки и други от вашите Apple устройства iPhone, iPad и Mac на вашия телевизор Samsung.

Нашето мнение за продукта

Samsung TU7092 е супер тънък и елегантен телевизор, който и разполага с различни големини на екрана започващи от 43″ и достигащ 75″. Той би се вписал перфектно във всеки дом, а качеството на картината му е безспорно невероятно, благодарение на високата Ultra HD 4K резолюция и технологията за високо динамичен обхват HDR10+. Звукът е силен и ясен, а дизайнът в черен цвят е страхотен. Нашето мнение, че този модел оправдава своята цена като би задоволил и най-високите ви очаквания.

Samsung 75TU7092

Телевизор Samsung 75TU7092, 75″ (189 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung 65TU7092

Телевизор Samsung 65TU7092, 65″ (163 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung 55TU7092

Телевизор Samsung 55TU7092, 55″ (138 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung 50TU7092

Телевизор Samsung 50TU7092, 50″ (125 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Samsung 43TU7092

Телевизор Samsung 43TU7092, 43″ (108 см), Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G