Ревю на пералня със сушилня Samsung WD80TA046BE/LE

Samsung WD80TA046BE/LE е модерна пералня със сушилня с елегантен дизайн и широка гама от разнообразни програми. Модерните технологии, високата скорост на центрофуга и удължената гаранция на инверторния мотор са други силни страни на тази пералня със сушилня от портфолиото на корейският производител.

Samsung WD80TA046BELE

Samsung WD80TA046BE/LE

Пералня със сушилня Samsung WD80TA046BE/LE , 8 кг пране, 5 кг сушене, 1400 об/мин, Клас E, Мотор Digital Inverter, Eco Bubble, Bubble Soak, Steam, Airwash, Бял

Сушенето на дрехи може да се окаже проблем, особено през зимните месеци, ако нямате закрит балкон или специално помещение за сушене.

Тези уред, който ще ви представим позволява пране и сушене на дрехи както в един цикъл, така и в отделни цикли.

Освен това консумацията на енергия при комбинираните уреди е значително по-голяма, за това е по-добре да изберете модел с най-добрата енергийна ефективност. Samsung WD80TA046BE/LE е точно такова устройство, което има много добри технически характеристики, като по-долу ще намерите по-подробен преглед на този модел.

Тази пералнята със сушилня е оборудвана с най-новите технологии като Eco BubbleDigital InverterAir Wash създаващи оптимални условия при прането на вашите дрехи и осигурява ефективно и деликатно изпиране.

Освен това този уред има изключително модерен дизайн в бял цвят с голям люк от черно стъкло, предлагаща най-доброто по отношение на естетическото оформление на домът.

Този модел се предлага в стандартни размери (В х Д х Ш в см): 85 х 60 х 60  и нетно тегло 66 кг.

Тази пералня Samsung е оборудвана с високоефективен инверторен мотор наречен Digital Inverter.

Това е превъзходен двигател с цифров инвертор, който й предлага висока енергийна ефективност, съчетано с нисък шум и дълготрайна производителност.

Благодарение на инвертора уредът постига ултра тиха работа от 54 dB при пране и 72 dB при центрофугиране, като отговаря на най-високите стандарти в своя клас.

Инверторният мотор има отлична устойчивост и е сертифициран да работи минимум 20 години от от Асоциацията за електротехнически, електронни и информационни технологии Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) в Германия. Подкрепено с 10-годишна гаранция дадена от производителя.

Уредът обединява стандартна пералня с предно зареждане и кондензираща сушилня в един уред.

Покупката на такава машина е полезна при липса на място, замествайки самостоятелна сушилня.

Добре е да знаете, че в повечето перални със сушилни, капацитетът на сушене е по-нисък от капацитета на пране.

Можете да заредите до 8 кг за един цикъл на пране, подходящ за 4-5 членно семейство.

Докато капацитета на сушилнята за дрехи е 5 кг., което е напълно достатъчно с оглед размерите на уреда.

Може да регулирате скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането в диапазона от 400 до 1400 оборота в минута.

Управление

Контролният панел има интуитивна организация, с въртящ се селектор в центъра и цифров дисплей и няколко бутона вдясно, чрез които може да регулирате следните функции:

 • чрез дисплея да следите оставащото време на зададената от вас програма;
 • да регулирате желаните от вас температура, обороти, изплаквания, центрофуга, степен на сушене и други опции от бутоните поставен под дисплея;
 • да регулирате функцията за отложен старт от 1 до 19 часа.

Отляво на контролния панел има чекмедже с 3 отделения за поставяне на твърди и течни почистващи препарати, както и за омекотител.

Основни функции

Една от важните функции на този уред е цикъл за почистване на барабана наречен Drum Clean+. Тя поддържа хигиенично чисто вътрешността на пералнята. Цикълът Drum Clean+ отстранява от барабана 99,9% от бактериите, които причиняват неприятна миризма.

Вече няма да е нужно да поставяте по-скъп или силен препарат, тъй като барбанът се почиства сам чрез комбинация от накисване, пулсиране и въртене с висока скорост. Освен това, пералнята ви уведомява, когато е необходимо допълнително почистване.

Уреда разполага с функцията Child Lock, предотвратяваща случайно изключване или промяна на програмата от деца.

Дезинфекцирайте дрехите си с въздух с технологията Air Wash.  Тя премахва миризмата и дезинфекцира дрехите ви, така че те винаги миришат на свежо.

С помощта само на затоплен въздух неприятните миризми се премахват, а бактериите се отстраняват, без да се използва вода, почистващи препарати или други химикали.

Тази пералня е оборудвана с уникалната функцията Bubble Soak, която спомага за премахването на голямо разнообразие от упорити петна, като тези от кръв, чай, вино, грим и трева.

Дрехите се накисват старателно в активни мехурчета, така че петната и замърсяването се отпускат и могат да бъдат премахнати по-ефикасно.

Самопочистващо се чекмедже StayClean Drawer ви спестява досадната задача да почиствате на ръка чекмеджето за перилни препарати. Технологията StayClean гарантира, че по-голямата част от перилния препарат се измива чрез специално проектираната за целта система за изплакване с вода.

Така грозните отлагания от сапун са минимизирани и чекмеджето остава по-чисто и по-хигиенично.

Aвтоматичен дозатор Auto Dispense оптимизира количеството прах за пране. Чрез него постигате най-добрите резултати при изпиране с по-малко преразход на препарати и усилия.

Автоматичният дозатор Auto Dispense сам разпределя подходящото количество перилен препарат и омекотител за всяко зареждане. Резервоарът му може да побере достатъчно препарат за до 1 месец пране, така че няма нужда да го пълните след всяко пране

Допълнителни функции

Уредът е снабден с автоматично регулиране на консумацията на вода, което гарантира най-добрия ефект при всяко едно изпиране.

Уреда е снабден и с керамичен нагревател, който предоставя по-добра защита срещу корозия.

Специалния дизайн на барабана създава деликатна грижа за тъканите. Уникалният „меко извит“ дизайн на диамантения барабан с гладки ромбовидни ивици е изключително внимателен към дрехите ви.

Малките му отвори за излизане на водата също спомагат за защита на дрехите, като не позволяват захващането им.

Първата е специалният дизайн на страничните стени на пералната машина. А електронно балансиращата система, разпределя равномерно прането вътре в пералнята.

Тези системи намаляват значително нивата на шум и вибрациите по време на работа на машината.

Чрез специални сензори свързани към процесора на пералнята интелигентната система за пране автоматично разпознава теглото на прането, като добавя точно количество вода и перилен препарат.

Програми за пране и сушене

14-те програми включват както опции за стандартни програми за пране (памук, деликатен, синтетичен), така и за сушене (памук и синтетика). Освен това има програма за бързо пране с продължителност само 15 минути и програма за дезинфекция на дрехи с горещ въздух (Air Wash). Продължителността на пълната програма за пране и сушене е 6 часа и 47 минути.

 • Еко 40-60 – предлага икономично пране при температури от 40-60 градуса по Целзий, като е подходящ за изделия с умерена степен на замърсяване. Максималният допустим капацитет е 9 кг.
 • Памук – подходящ е за памучни артикули, бельо, кърпи и т.н., като максималният капацитет е 9 кг.
 • Синтетика – предназначен е за изделия от синтетични материали като полиестер, полиамид и други подобни материали, като максималната препоръчителна вместимост е 4 кг.
 • Интензивен студ (Intense Cold) – пере дрехи при ниски температури, базирани на технологията Eco Bubble, която има ролята да превръща перилен препарат в мехурчета, за да проникне ефективно в тъканта на дрехите. Максималният допустим капацитет е 4 кг.
 • Hygiene Steam – осигурява оптимална хигиена на дрехите на бебета или хора с чувствителна кожа, като максималната вместимост е 4 кг.
 • Изплакване + центрофуга – има за цел допълнително изплакване на дрехите и последващо изцеждане.
 • Почистване на барабана – включва дезинфекция на барабана.
 • Бързо пране 15′ – е кратка програма, която е с продължителност 15 минути и позволява зареждане на товар от 2 кг.
 • Смесени – можете да добавите както памучни, така и синтетични артикули, като максималният капацитет е 4 кг.
 • Вълна / Деликатни – подходяща е за пране на изделия от вълна или синтетични материали, като максималната препоръчителна вместимост е 2 кг.
 • Сушене на памук – препоръчва се за сушене на памучно пране, като максималният препоръчителен капацитет е 6 кг.
 • Синтетично сушене – идеално е за сушене на пране от синтетични материали, като максималният капацитет е 3 кг.
 • Освежаване (Air Wash) – включва премахване на неприятните миризми от дрехите, като максимално допустимото натоварване е 1 кг.
 • Пране и сушене – добавените артикули ще бъдат измити и изсушени, като максималният препоръчителен капацитет е 6 кг.

Енергийна ефективност

Samsung WD80TA046BE/LE е с висок енергиен клас клас B (заради сушилнята) и клас А на изпиране и сушене.

Енергиен клас B с годишен разход на енергия от 1458 kWh и годишен разход на вода от 22050 литра. 

Нашето мнение за продукта

Като заключение бихме казали, че това е високопроизводителна пералня със сушилня, която включва най-съвременни технологии, които съществуват до момента. Най-важното е, че този модел е снабден и със сушилня, което е истинско предимство за малки апартаменти, където нямате достатъчно място да изсушите дрехите си. Моделът е изключително ефикасен при пране и премахва всички петна, а освен това сушилнята се грижи за това да извадите дрехи готови. Програмите, с които разполага уреда са достатъчно разнообразни, за да покрият изискванията и на най-капризните. Според нас тази пералня заслужава силно внимание най-вече, заради отличното си съотношение между цена качество.

Samsung WD80TA046BELE

Samsung WD80TA046BE/LE

Пералня със сушилня Samsung WD80TA046BE/LE , 8 кг пране, 5 кг сушене, 1400 об/мин, Клас E, Мотор Digital Inverter, Eco Bubble, Bubble Soak, Steam, Airwash, Бял

Подобни продукти:

Samsung WD90TA046BE/LE

Samsung WD90TA046BE/LE

Пералня със сушилня Samsung WD90TA046BE/LE, Пране 9 кг, Сушене 6 кг, 1400 об/мин, Клас E, Eco Bubble, Bubble Soak, Steam, Airwash, Мотор Digital Inverter, Бял