Ревю на телевизор Sony AG9

Sony A9G е отличен OLED телевизор, който предоставя невероятно качество на картината с перфектно черно и плавно управление на движението. Той има широки ъгли на видимост, осигурява страхотно HDR изживяване благодарение на широката си цветова гама и прилична пикова яркост. Въпреки че не разполага с усъвършенствани игрови функции като променлива честота на опресняване, повечето геймъри ще оценят панела от 120 Hz и ниското забавяне на входа. Той идва с поддръжка за Dolby Vision, както и eARC, а операционната му система Android TV е лесна за използване с достъп до огромна библиотека от приложения.

Sony AG9

Преглед на телевизор Sony AG9 – размери, спецификации, всичко, което трябва да знаете.

Дизайнът на Sony A9G е изключителен – той има изчистен и минималистичен външен вид, с тънки рамки от всички страни, а плоската стойка не заема много място, но в същото време го поддържа стабилно, където и да бъде поставен.

Въпреки това, за разлика от A8G, стойката не може да се регулира, което затруднява поставянето на саундбар отпред, без да блокира част от екрана.

Гърбът на телевизора има интересен дизайн във формата на шахматна дъска, с отвори за охлаждане на вътрешностите и панелите на телевизора, за да скрие входовете. Има вградено управление на кабели, което насочва всички кабели към един изход в долната част.

Страничните рамки са супер тънки и по никакъв начин няма да ви разсейват, а качеството на изработка се чувства отлично, тъй като този телевизор е от флагман серията на Sony и е с много здрава конструкция.

Качество на изображението

Моделът има невероятно качество на картината благодарение на своя OLED дисплея с високата 4K Ultra HD резолюция и активен HDR с визуализация на Dolby.

Подобно на всички останали OLED, този телевизор също използва 4 субпикселна структура, но всичките 4 субпиксела никога не са включени едновременно. Това изображение показва зелените, белите и сините подпиксели.

Както всички OLED телевизори, A9G има страхотно съотношение на контраст, способно да създаде перфектни черни цветове.

Телевизорът става достатъчно ярък, но видимостта може да е проблем в много светли стаи.

Както всички OLED телевизори, черната еднородност е перфектна. Sony A9G има отлични ъгли на видимост. Това е чудесно за големи стаи или места за сядане, които изискват да гледате отстрани.

Точността на цветовете е доста прилична. Има някои неточности с няколко цвята, особено с нюанси на сивото, а цветната температура е много по-топла, което води до леко червеникав оттенък.

Точността на цветовете е изключителна след калибриране. Цветовата температура е почти точно към целта и гамата е перфектна.

Обемът на цветовете е приличен. Телевизорът има затруднения да показва ярки наситени цветове, тъй като използването на белия субпиксел за повишаване на яркостта обезсилява чистите цветове при високи нива на яркост.

Технологията за високо динамичен обхват HDR (High Dynamic Range) осигурява цветни изображения и е много важна когато играете игри или гледате съдържание.

Също така този телевизор има локално ниво на затъмняване, което е чудесна новина за любителите на киното.

Съдържанието на Dolby Vision на Sony AG9 все още изглеждаше малко по-тъмно, отколкото на LG OLED, и това се дължи на профила на Dolby Vision с ниска латентност, който японският производител използва.

Според нас най-доброто качество на картината в Dolby Vision все още се осигурява от OLED на LG.

За геймърите най-основното нещо е липсата на HDMI 2.1 игрови функции като ALLM (Auto Low-Latency Mode) и VRR (Variable Refresh Rate), които ще насочат геймърите към конкурентни телевизори от LG и Samsung.

За да накарате вашите Xbox One X и PS4 Pro да изпращат 4K 60Hz HDR видео сигнали до Sony AG9, ще трябва да се впуснете в потребителското меню на телевизора и да промените формата на сигнала на HDMI от стандартен на подобрен.

Звук

Моделът има общата изходна мощност от 60 W. За разлика от повечето високоговорители на телевизори звукът достига до вас от целия екран, като ви потапя във вълнуващо ново развлекателно изживяване. Изображенията и звукът са в перфектна хармония.

С технологията Acoustic Surface™ звукът идва директно от екрана. Два модерни задвижващи механизма зад телевизора вибрират нежно, за да създадат звук, който се движи в картината, така че диалогът и специалните ефекти могат да бъдат чути от точното място.

Събуфърът осигурява дълбоки и мощни ниски честоти за динамични екшън сцени.

Свързаност

Този модел разполага с четири HDMI връзки, които за жалост не са HDMI 2.1.

Също така получавате три USB входа, изход за слушалки и за високоговорители, така че телевизорът да може да бъде свързан към допълнителна аудио система високоговорител.

Има също по един RJ-45, S/PDIF, вход за данни, CI+ slot, HDPC 2.3 и три RF връзки.

Основно функции

Този OLED по същество е смарт телевизор, който може да свържете с интернет и да разглеждате онлайн съдържание. Свързването може да се осъществи чрез интегриран безжичен модул или през Ethernet порт.

Sony A9G работи с операционна система Android TV. Интерфейсът е доста лесен за използване и работи много гладко. В началото на жизненият си цикъл телевизорът пристигаше с Android 8.0 Oreo, но вече има актуализация за за Android 9.

Повечето популярни приложения за стрийминг са предварително инсталирани и могат да се добавят още от Google Play Store, който има голям избор, за да покрие всякакви нужди.

Открийте цялото развлечение, което търсите с говорът ви. С модерно гласово управление този Android 4K Smart TV ви позволява да се насладите мигновено на филми и предавания от приложения или от ефира.

Вградената памет от 16 GB е напълно достатъчна, освен ако нямате намерение да съхранявате много филми на него. Също, можете лесно да споделяте екрана на своя смартфон с телевизора чрез технологиите Miracast или Chromecast.

Нашето мнение за продукта

Това е перфектния избор за всеки, който държи на качеството, тъй като този модел съчетава перфектна картина и звук. Може да използвате полезните функции за свързване на телевизора към смартфона Chromecast и Miracast или да свържете клавиатура и мишка към телевизора, за да подобрите сърфирането и играенето на игри. Освен това, този модел идва с впечатляващ дизайн и силен звук, но цената му донякъде не оправдава, това, което предлага.

Sony 77AG9

Телевизор Sony 77AG9, 77″ (194.4 см), Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

Sony 65AG9

Телевизор Sony 65AG9, 65″ (163,9 см), Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, Клас G

Sony 55AG9

Телевизор Sony 55AG9, 55″ (138,8 см), Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, Клас G