Ревю на телевизор TCL C635 QLED

Марката TCL се прочу през последните години със своите атрактивни телевизори, с които успя да конкурират дори с модели от по-известни марки. TCL C635 е един от най-атрактивните им предложения в средния ценови диапазон, който може да купите с ограничен бюджет и при това се оказва доста добър за цената си.

Телевизор TCL QLED C635

Телевизор TCL C635 QLED

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модел TCL C635 QLED – TCL 43C635, TCL 50C635, TCL 55C635, TCL 65C635, TCL 75C635

Що се отнася до дизайна, смятаме, че е приятен поради детайли, които подобряват присъствието му. Първото нещо, което трябва да имате предвид е, че разгледахме 65-инчовата версия (TCL 65C635) с размери 832 x 1447 x 80 мм който размер е подходящ за по-големи стаи.

TCL 65C635 е с тегло от 18,2 килограма, така че трябва да внимавате, когато го местите, за да избегнете инциденти. Нашият съвет е да го монтирате на стена, като моделът поддържа VESA стандарт различен за всеки размер.

Идеята в това е да се насладите на предната част, която в крайна сметка е най-впечатляващата по отношение на външния вид, тъй като рамките, които покриват екрана, са толкова тънки, че почти не се забелязват, а това е толкова впечатляващо за телевизор от този клас.

Полезното пространство в случая покрива 95%, което го прави идеален за възпроизвеждане на съдържание. Задната част има обемно пространство, което се оказва не толкова добро от естетическа гледна точка, въпреки че едва ли някой ще го забележи, като плюс може да споменем поставянето на портовете в страничната част.

Качество на изображението

Екранът има слой от квантови точки (QLED), който се състои от нанокристали. Тези кристали увеличават яркостта и цветовата гама на телевизора. В резултат на това цветовете на папагала в документален филм за природата са изключително цветни, а звездното небе изглежда много ярко.

TCL C635 осигурява 4K резолюция, която се характеризира с добра оптимизация, така че съдържанието ще изглежда добре. Въпреки това, не всичко може да бъде положително и този телевизор има Direct LED резолюция, която трябва да бъдем честни, има някои недостатъци.

Най-големият минус включва липсата на локално затъмняване, което означава, че осветлението има малък контрол и качеството се влияе главно в много тъмна или ярка среда. Предимството е, че той също интегрира VA панел, който ни предлага положителни точки в изображението.

Например, получаваме високи нива на контраст и яркост, следователно белите и черните изглеждат по-чисти, постигайки определена дълбочина в цветовете. Друго предимство е, че гледането на тъмни сцени в слабо осветени стаи се оказва удобно без губене на светлина.

Трябва също така да имате предвид, че този панел може да предаде цветовете малко по-невярно и точно. Този телевизор е идеален за гледане на изображението отпред, но гледането отстрани претърпява известна загуба на острота.

Трябва да подчертаем включването на подобрения за изображението, които работят върху основни параметри за по-прецизно изживяване. В този случай откриваме опции като Quantum Dot Color, Wide Color Gamut, Micro Dimming и Mega Dynamic Contrast за по-добро изживяване.

Нека не забравяме и неговата съвместимост с HDR10 +, HLG и Dolby Vision, които ще работят, стига съдържанието да е съвместимо. Максималната честота е 60 Hz, но подобрява плавността и прецизността на движенията благодарение на Motion Clarity Pro и Noise Reduction.

Качество на звука

TCL C635 два интегрирани високоговорителя, които осигуряват обща мощност от 20 W, да, те са част от ONKYO, марка, специализирана в звука, така че качеството ще бъде малко по-добро от това, което обикновено получаваме в средния клас.

Също така са внедрени някои технологии за подобряване. Сред най-атрактивните откриваме DTS HD, Dolby TrueHD и Dolby Atmos, за да се насладите на по-завладяващ и прецизен звук, особено на диалози, които обикновено са най-засегнати от слаб звук.

Свързаност

Това е една от най-атрактивните му страни поради множеството портовете, които включва. Да започнем с това, че имаме три HDMI входа, но имайте предвид, че единият е версия 2.1, което значително подобрява производителността на предаване.

Към това добавете, че включва също ARC, ALLM, eARC и VRR. Друга изненада е, че има USB 3.0 порт, който поради своята версия осигурява по-бързо предаване на данни. Освен това включва 2.0 порт, който също работи правилно и ни позволява да възпроизвеждаме видеоклипове, снимки и музика, въпреки че основната атракция е възможността за запис на съдържание.

При портовете ще откриете още: един 3.5 мм жак, 1 x RJ-45, CI+ слот, 1 x HDPC 2.3 и един Digital Optical Out

В това пространство може да намерите и наличните тунери, които се използват за сканиране на наземни, сателитни и кабелни канали.

Безжичната секция разполага с двулентов Wi-Fi Direct, за да извлечете повече от вашия интернет. Предлага Bluetooth 5.0 с добра производителност за съвместими устройства. В случай, че искате да предавате съдържание, то работи с DLNA.

Основни функции

Най-интересното за TCL 65C635 е неговата съвместимост с Android 11, което се откроява с функциите, които интегрира, освен това има Play Store, най-големият магазин за приложения, който съществува в момента.

Тук може да изтеглите и инсталирате повече от 5000 различни опции. Очевидно най-популярните стрийминг платформи като Netflix, Prime Video, YouTube, Star+, Disney+ и HBO Max ще бъдат налични.

По същия начин имате съвместимост с Google Assistant, която ви позволява да контролирате определени функции на телевизора с глас.

Друга доста полезна функция е интегрираният Chromecast, който се използва за предаване на всякакъв вид съдържание от съвместими устройства.

И накрая, ще споменем, че този модел включва функции за игри като Game Bar, Game Master и Game Mode, които значително подобряват изживяването.

Нашето мнение за продукта

TCL C635 ни очарова със своето невероятното качество на картината, което прави толкова приятно това да се отдадете на цялото ви любимо съдържание. Насладете се на поглъщащи цветове, детайлни изображения и запомнящо се аудио благодарение на технологията Quantum Dot и звуковата система ONKYO. След като се отпуснете може да управлявате телевизора си с гласа си с вградения Google Assistant и да се насладите на неговите смарт функции. Всичко това плюс очарователният без рамков дизайн правят този телевизор страхотен избор, особено ако не ви се дават излишни пари за по-скъпи телевизори от реномирани марки.

Силни страни:

 • Наличието на HDMI 2.1 и USB 3.0 портове;
 • Добро качество на изображението с ефективни функции за неговото подобрение;
 • Благодарение на слоя с квантови точки на екрана можете да гледате ясни и цветни изображения;
 • Малките детайли на екрана са ясно видими чрез 4K UHD резолюция;
 • Интелигентната платформа на Google TV ви дава достъп до приложения, игри и онлайн забавления.
 • Фантастично естествено контрастно съотношение.
 • Висока пикова яркост в SDR и HDR.
 • Специално проектирани да осигурят яснота и прецизност на звука, високоговорителите ONKYO;
 • Операционна система Android 11;
 • Интелигентната платформа на Google TV ви дава достъп до приложения, игри и онлайн забавления.
 • Включен Google Assistant;
 • Вграден Chromecast;
 • Много достъпна цена спрямо неговите характеристики.

Слаби страни:

 • Липсата на локално затъмняване;
 • Безразличния дизайн на гърба;
TCL QLED 43C635

TCL QLED 43C635

Телевизор TCL QLED 43C635, 43″ (108 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас G

TCL QLED 50C635

TCL QLED 50C635

Телевизор TCL QLED 50C635, 50″ (126 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас G

TCL QLED 55C635

TCL QLED 55C635

Телевизор TCL QLED 55C635, 55″ (139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас F

TCL QLED 65C635

TCL QLED 65C635

Телевизор TCL QLED 65C635, 65″ (164 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас F

TCL QLED 75C635

TCL QLED 75C635

Телевизор TCL QLED 75C635, 75″ (191 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас G