Ревю на телевизор LG UP77003LB

LG UP77003LB е модел от среден клас, който представя интересен брой функции обикновено повече от другите модели от този клас. Цената, особено в не промоционалните периоди в годината може да ви се стори малко висока, но след направеният ни тест можем да потвърдим, че този модел струва в съответствие с това, което се предлага.

LG UP75003

Телевизор LG UP77003LB

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модел LG UP77003LB – LG 55UP77003LB, LG 50UP77003LB, LG 43UP77003LB

Още при разопаковането на модела се забелязва, че той интересен външен вид в цвят графит, който лесно се откроява на всяко място, където бива поставен, следователно би паснал добре с декорацията, която го заобикаля.

В случая разгледахме 43-инчовия модел (LG 43UP77003LB), който поради размерите си се препоръчва за средно големи помещения. Тъмният му цвят ни позволи да се насладим на по-голямо присъствие.

За да увеличат елегантността, инженерите от LG са проектирали по-тънка рамка в предната част, която изглеждат перфектно независимо от ъгъла, от който гледаме телевизора. В допълнение, това позволява на възпроизведеното съдържание да има по-добри размери, тъй като полезното пространство на екрана е по-голямо и достига 93% от общата площ, която се използва за преглед на изображенията.

Гърбът е изработен от черна пластмаса и благодарение на минималната си дебелина дава впечатление за по-тънък външен вид на телевизора, освен това забелязваме по-добра изработка от другите модели на пазара от този клас.

Без съмнение ще дадем положителни точки за дизайнът, който е перфектен, тънкият панел и рамката с естетичен дизайн подобряват всяка стая.

Качество на изображението

LG UP77003LB е добър вариант, ако желаете да се наслаждавате на любимото си съдържание, тъй като предлага определени предимства в качеството на изображението. Да започнем с това, че имаме 4K резолюция, която осигурява четири пъти повече мощност от Full HD, следователно ще имаме по-голямо количество детайли, които по-късно стават по-реалистични изображения.

Моделът има Direct LED панел, който не е толкова усъвършенствано, колкото бихме искали, следователно фоновото осветление, което получаваме, е стандартно и това може да причини не толкова добра картина в по-тъмни или по-светли среди. Тук основната препоръка е да се търси подходящо разположение, но включването на технологии значително подобрява този момент.

Тук ще подчертаем наличието на динамичен цвят, който се стреми да ни даде по-широк спектър от цветове, които имат по-естествен тон, което в приоритет ни позволява да виждаме по-ярки и интензивни изображения. Контрастът се облагодетелства и от LG Local Contrast, който се стреми да го постави в по-рязко състояние до степен, че да не се нуждае от толкова много осветление.

В случай, че съдържанието, което ще гледате, е с по-ниска разделителна способност, не трябва да се притеснявате, тъй като чрез 4K Upscaler телевизорът автоматично разпознава по-ниския сигнал и подобрява качеството на картината, корто се доближава до 4K.

AI Brightness Control – осигурява оптимален контрол на яркостта на точково ниво за възпроизвеждане на предаваните изображения с най-добри детайли, използвайки техники за AI разпознаване.

4K Active HDR– HDR (High Dynamic Range) е новият стандарт за качество на изображението. Той осигурява деликатни детайли и реалистични цветове с по-широк диапазон на контраста.

LG UHD TV поддържа няколко HDR формата, включително HDR10 Pro и HLG Pro. HGIG Mode е нов стандарт, който идва на помощ на гейминг ентусиастите, технология, която сега ви помага да визуализирате динамиката на играта в HDR.

Друга функция, която обикновено се намира в много по-скъпи модели, се отнася до динамично цветово картографиране – процес на изчисление, който използва алгоритъм, който сегментира и анализира изходното изображение и го картографира повторно в реално време, за да разграничи сенките по-обективно от изображенията, и за осветяване на тези области, които трябва да бъдат подчертани повече. Интелигентното затъмняване и алгоритъмът за компенсация на пикселите подобряват контраста за по-тъмни изображения.

HDR технологията е тази, която придава нова реалност на изображението, така че съдържанието да е оптимизирано за изживяване, максимално близко до това в реалността. Качеството HDR усилва контраста, така че винаги да можете да се насладите на изживяване при гледане с HDR качество.

Също така има функция, чрез която може да зададете аларма, която да стартира желаните от вас програми в началния час, така че да не пропуснете любимото си предаване по всяко време.

Предпочитаният режим на гледане „Filmmaker HD“ предлага завладяващо изживяване, което се прилага най-вече за филми и сериали, като усилва тоновете и предлага чисто черно.

Качество на звука

Имаме нормално качество на звука, което може да изглежда най-слабото му място, но трябва да запомните, че говорим за модел от средния клас. Следователно не можем да бъдем твърде взискателни на този етап.

Тук ще намерим два високоговорителя и обща мощност от 20W, освен това са включени някои технологии за подобрение.

Всъщност, благодарение на интегрирането на тези функции, можем да се насладим на звук с малко повече качество. В този случай можем да подчертаем, че има технологии Clear Voice, Dolby Digital, LG Sound Sync, Sound Mode Sync и Ultra Surround.

Свързаност

Все по-новите модели телевизори идват с редуциран брой конектори, спрямо предшествениците, но все пак има необходимият им брой за приемливо изживяване, както е и при разглежданият от нас модел. Например имаме два HDMI 2.0 входа за свързване на външни устройства като лаптопи, конзоли или плейъри.

Друга важна опция е неговият USB 2.0 порт, който ви позволява да възпроизвеждате съдържание, но основното му предимство ще бъде възможността за запис директно от телевизора.

Има и други физически връзки, които също са много полезни, като неговия Ethernet порт, неговия сателитен вход, неговия цифров аудио изход и неговата RF тип антена.

Друго предимство е, че този модел е съвместим с известно разнообразие от тунери. На безжично ниво той е оборудван с Wi-Fi Direct, за да използвате интернет от разстояние.

С неговия Bluetooth 5.0 може да свържете определени устройства, без да се налага да използвате кабели.

Основни функции

LG UP77003LB идва със собствена операционна система, която е известна като webOS, в този случай е включена най-новата версия, следователно ще имаме по-добра оптимизация и сигурност.

Това е интуитивна платформа, която всеки потребител би знаел как да използва. По същия начин тя включва обширен каталог с приложения.

Може да намерите едни от най-популярните в момента приложения като: Netflix, Prime Video, YouTube, Disney+ и Apple TV.

Те са перфектни възможности да се насладите на хиляди филми и сериали. Друго предимство е неговата съвместимост с Google Assistant и Amazon Alexa, които ще ви позволят да контролирате телевизора, използвайки го само глас.

Друго приложение, което не може да забравим, е Apple AirPlay 2, което позволява да предаваре поточно съдържание от устройства като iPhone или iPad. Благодарение на това може да гледате снимки, видеоклипове и дори да слушате музика по лесен начин.

Работната мощност се задвижва от вътрешния четириядрен процесор, който осигурява плавността на бързата навигация, но също така и множество изпълнения в случай на приложения за игри, които са по-взискателни по отношение на хардуерни ресурси.

Този телевизор разполага и с добра оптимизация за игри благодарение на Game Optimizer и Low Input Lag.

Нашето мнение за продукта

Телевизорите LG UP77003LB със сигурност ще надхвърли вашите очаквания, ако не сте прекалено претенциозни. Това е идеалният избор, ако искате телевизор с висока производителност, но с леки забележки като слабият звук и липсата на повече конектори. Този модел е способен да показва ясно изображение в превъзходен UHD формат, наличен на много добра цена.

Силни страни:

  • Привличащ окото дизайн;
  • Bluetooth 5.0;
  • Добро качество на изображението;
  • Работи с HDR10 Pro и HLG;
  • Включва webOS 6.0;
  • Съвместим с Alexa и Google Assistant;
  • Подходящ за игри.

Слаби страни:

  • Можеше да включва повече портове;
  • Подсветката му е Direct LED;
  • Ниска сила на звука.
LG UP75003

LG 43UP77003LB

Телевизор LG 43UP77003LB, 43″ (108 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

LG UP75003

LG 50UP77003LB

Телевизор LG 50UP77003LB, 50″ (126 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

LG UP75003

LG 55UP77003LB

Телевизор LG 55UP77003LB, 55″ (139 см), Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G