Ревю на климатик TESLA TC35V3-1232IA


TESLA TC35V3-1232IA е един от най-модерните и ефективни климатици през тази година, който включва набор от интелигентни функции, позволяващи предоставяне на най-високо ниво на комфорт в средни помещения, при това с ниска консумация на енергия.

TESLA TC35V3-1232IA

TESLA TC35V3-1232IA

Климатик TESLA TC35V3-1232IA, 12000 BTU, Клас A++, Функция отопление, Wi-Fi Ready, Антибактериален филтър, R32

На първо място трябва да споменем, че това не е калифорнийския производител, който ви е познат с електрическите си автомобили и соларни паркове. Тук става въпрос за компания, която е съсредоточила производството си в Непал.

Но все пак този производител предлага най-новите технологии за климатични системи, без да прави компромиси с качеството.

Този климатик TESLA може да се използва както за охлаждане през летните жеги, така и за отопление през студените месеци.

Климатик Tesla има способността да охлажда много бързо. Дори когато не използвате функцията за Wi-Fi, то оптималният температурен комфорт може да бъде постигнат изключително бързо.

Високоефективния компресор успява да охлади помещението само за 30 секунди. Дори когато става въпрос за отопление, то климатикът се задейства много бързо, като започва да отоплява до 2 минути.

Капацитета му е подходящ за помещения до 135 кубични метра. Препоръчва се за стаи с площ от 30 до 50 квадрата, с височина на жилището до 2.7 метра.

Капацитета на охлаждане и затопляне е 12000 BTU.

Моделът има стилен дизайн, който би се вписал отлично във всяка една стая от вашия дом.

Основни функции

Климатик тесла разполага с интегрирана смарт функция за Wi-Fi свързаност, която може да намерите в най-новите домакински електроуреди уреди.

Това е много полезна функция за всеки, който иска да намери приятна температурна среда, когато се приберат вкъщи след дългия работен ден.

За да може да ползвате тази функция, то трябва да закупите и отделен Wi-Fi модул, който се предлага на достъпна цена (около 40 лв.).

3D посока на въздуха. Това е една от функциите, която може да откриете само в по-скъпите климатици на пазара. Прорезът на вътрешното тяло може да се регулира както хоризонтално, така и вертикално, така че да се осигури най-оптимален въздушен поток в помещението. От тази гледна точка Tesla е един от най-ефективните климатици на пазара.

Таймер, който ви дава възможност да настройте режима на работа във времевия интервал на вашите нужди.

Нощен режим– има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.

Функция за изсушаване – тази функция е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага създава най-голям дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайна температура, отстранявайки 2.5 литра влага за час.

Функцията за самодиагностика ще предпази уреда от всякакви тежки неизправности. Тя ще  открие някаква грешка в нормалния режим на работа, незабавно ще спре устройството и ще покаже код, специфичен за грешката. В зависимост от този код, в ръководството за потребителя ще намерите най-бързите и най-надеждни методи за възстановяване.

Функция турбо

Това е най-добрият начин за бързо охлаждане при нужда. Тази функция настройва вентилацията на устройството да работи с висока скорост и да охлажда помещението много по-бързо, отколкото други настройки.

Филтриращата система 3 в 1, вградена в климатика е една от най-добрите на пазара. Тя е в състояние да премахне вируси, бактерии или алергени от стаята, което води до пълно пречистване на въздуха.

Функцията интелигентно размразяване се активира автоматично по време на отоплителния режим. Тя спира само устройството, когато е открит лед във външното тяло, за да може той бъде разтопен.

Технология срещу комари – ултразвуковата технология против комари им пречи да проникнат в климатичната зона.

Функция за подгряване предотвратява навлизане на студен въздух в началото на режима на затопляне.

Енергийна ефективност и шум

Този климатик ​​ ​​разполага с инверторен компресор, който увеличава ефективността на уреда. Освен че намалява сметките за ток, то той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора, той успява да достигне желаната температура като след това я поддържа постоянна, без вибрации и излишен шум.

Енергийната ефективност на охлаждане е много добра A++, а на затопляне е A+.

Енергийната ефективност на климатичната система е добра – номинална консумация  за час е при охлаждане е 1090 W, а при отопление е 990 W.

Сезонното годишно потребление на енергия при охлаждането е 200 kWh, а това при отопление е 1015 kWh за година.

Тиха работа – шумът на вътрешното тяло е много малък благодарение на отличната оптимизация на вентилатора. Нивото на шум достига до 28 dB според натовареността, което прави модела изключително тих. Шума на външното устройство достига 56 dB.

TESLA TC35V3-1232IA

TESLA TC35V3-1232IA

Климатик TESLA TC35V3-1232IA, 12000 BTU, Клас A++, Функция отопление, Wi-Fi Ready, Антибактериален филтър, R32