Ревю на двукрилен хладилник LG GSL471ICEZ


LG GSL471ICEZ е идеалният избор за вас, ако търсите двукрилен хладилник от типа Side by Side с огромен капацитет, изключително много екстри и страхотен дизайн, при това на супер изгодна цена.

LG GSL471ICEZ

LG GSL471ICEZ

Хладилник Side by side LG GSL471ICEZ, 601 л, Клас F, No Frost, Диспенсър за вода/лед, Сензорен контрол, Компресор Inverter linear, H 179 см, Сребрист

 

Моделът е оборудван с инверторен компресор, който позволява независимо охлаждане на хладилника и фризера.

Той е оборудван с най-съвременни технологии, идеален е за големи семейства имащи различни хранителни предпочитания.

Дизайнът на модела е много привлекателен, като се откроява със своя сребрист цвят, даващ усещане за елегантност и стил.

Управление

LCD дисплеят със сензорен контрол е разположен на лявата врата над диспенсъра за вода и е с тъч регулатор, чрез който може да наблюдавате и да регулирате температурата в двете зони.

Подобен тип управление  стават все по-актуално, като измества остарелия механичен начин.

Контролните елементи на уреда дават информация и включват възможност за регулиране на:

  • Задаване и следене на температурата във фризера;
  • Задаване и следене на температурата в хладилника;
  • Задаване на функцията за бързо охлаждане и замразяване;
  • Дава индикация за отворена врата.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – LG GSL471ICEZ е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

LG GSL471ICEZ

Хладилника разполага с общ полезен обем от 405 литра и включва 4 термоустойчиви закалени стъклени рафта, които се почистват много лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

В долната част хладилника разполага с отделения за зеленчуци и плодове, което ги поддържа свежи за дълго време.

Вътрешната част на хладилника се осветява изцяло от LED осветление, което консумираната 7 пъти по-малко енергия от обикновените крушки.

Уреда разполага и с диспенсър за вода монтиран на врата на фризера с капацитет на резервоара 4 литра. Добрата новина е, че не ви трябва водопроводчик за инсталирането на системата, тъй като тя не се захранва от водопроводната мрежа.

Хладилника поддържа постоянна температура през цялото време, особено след отварянето на вратата. Чрез едновременно охлаждане на множество секции и отделения храната остава свежа за по-дълго.

Функции на фризера

Фризера е разположен от лявата страна и разполага с общ обем от 196 литра. Вратата му се отваря с вградена хоризонтална дръжка.

Големите отделения във фризера предлагат множество възможности за замразяване на месо, риба, зеленчуци и други.

Достъпът до храна е улеснен, само плъзвате рафта напред. Стъклени рафтове са подвижни за допълнително пространство във фризера. Вратата на фризера е оборудвана с 3 фиксирани рафта за съхранение според вашите нужди и предпочитания.

Тази част е над зоната на замръзване, която има 3 рафта от закалено стъкло, където два от тях могат да бъдат регулирани, колкото е необходимо в етапа на повече от няколко сантиметра. Фризера е снабден и с машина за лед (Twist лед машина).

Мощността на замразяване на фризера е 12 кг за 24 часа.

Други

Хладилникът е снабден с уплътнение, което действа като анти бактериално и предотвратява образуването на мухъл и бактерии вътре и поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

LG има отлична степен на изолация и има автономност от 10 часа при спиране на тока.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас SN, N, ST, T е проектиран да работи икономично в диапазона на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

Моделът има оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди.

Освен това той има и оптично и звуково система за предупреждение за повишена температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Уредът разполага със сензори Fresh Sense, които постоянно наблюдават температурата на околната среда, на хладилника и на фризера. Резултатът е постоянна температура вътре, независимо от външната.

Уредът разполага с автоматична функция за охлаждане, която се връща към нормалната работа веднага щом се достигне желаната температура. Това предотвратява загубата на енергия.

Устройството разполага и с функция Power Cooling, която осигурява бързо охлаждане на продукти и поддържаща постоянната им температура вътре в устройството.

Освен това има и функцията Super Cool, която намалява температурата на хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа, идеална за бързо охлаждане на продукти.

Енергийна ефективност

Хладилник Side by side LG GSL471ICEZ, 601 л, Клас F, No Frost, Диспенсър за вода/лед, Сензорен контрол, Компресор Inverter linear, H 179 см, Сребрист

Енергийна ефективност на уреда е добра за размерите му – клас F според най-новите европейски разпоредби, като годишно потребление на енергия е 431 kWh.

Това се дължи основно на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните линейни компресори на LG имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумация на енергия спрямо конвенционалните хладилници.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 179 x 91.2 x 73.8 и тегло от 132 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от топ предложенията на пазара сред моделите Side by Side. Този модел разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности. Той несъмнено ще даде стил и елегантност на вашата кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. Като заключение бихме казали, че несъмнено този двукрилен хладилник на LG би се превърнал в „звездата“ на всяка кухня.

LG GSL471ICEZ

LG GSL471ICEZ

Хладилник Side by side LG GSL471ICEZ, 601 л, Клас F, No Frost, Диспенсър за вода/лед, Сензорен контрол, Компресор Inverter linear, H 179 см, Сребрист